tisdag 31 juli 2012

Simning

Jag skulle kunna sitta och kolla på herrsimning hela OS. Helst när de tar av sig sina överdragskläder.

Om jag är kärringsjuk? Men kolla kropparna!

Skickat från min Windows Phone

Herrejävlar vad dyrt!

Det märks att jag inte är bilägare. Bilen var fulltankad när jag åkte upp. Och idag var det dags att tanka. TUSEN JÄVLA SPÄNN! Det är tur att den drar 0,7 liter milen...

Ockerpriser!

Skickat från min Windows Phone

söndag 29 juli 2012

Plockmat

Bara för att jag är själv så äter jag inte tråkig mat. Inte när jag njuter som jag gör här. Lite småplock medan jag lyssnar på radiosporten hur Djurgårn missar straff. Tur att maten är god...


Här sitter jag...

















...och mår bra.

fredag 27 juli 2012

Förlängning

Jag skulle egentligen åka hem imorgon. Trodde att jag skulle få lappsjuka efter 10 dagar. Istället fick jag ångest. Och åker därför hem nästa vecka. Troligtvis på fredag.

Fan vad skönt! En vecka till utan prestationsångest.

torsdag 26 juli 2012

Det här med uppkoppling

Här i stugan är det inte så bra mottagning. Sms kan tas emot, men samtal är helt omöjligt. Som tur är har jag fast telefon. Känns nödvändigt med tanke på att 21-åringen är kvar i stan.

Sen har vi det där med uppkopplingen till surfplattan och datorn. Jag kan inte sitta inomhus och surfa. Måste gå ut på altanen. Och det är väl okej. Men det som stör mig är att jag igår kunde surfa obehindrat på exakt samma ställe som jag sitter nu. Och idag är det nästan omöjligt att komma in på Facebook. Eller nån annan sida.

Varför blir det så?

onsdag 25 juli 2012

Så jävla kul!

Jag åkte in på klassträffen utan förhoppningar. Och hade så jävla kul! En av dom roligaste kvällarna i år faktiskt. Några saknade jag. Men vi som kom hade nog roligt allihopa. Tänk att det är som att tiden stått stilla i 28 år...

tisdag 24 juli 2012

Klassträff

Det är 28 år sen jag gick ut 9:an. Och det gjorde jag här uppe i Östersund. Eftersom jag hatade att bo här uppe så hade jag blivit lovad av pappa att få flytta ner till honom när jag gått ut nian. Så dagen efter skolavslutningen flyttade jag ner till Stockholm igen. Hade då bott nio långa år här uppe.

Sen dess har jag träffat fyra personer från min klass. Och ingen från parallellklasserna. Här om dagen fick jag klassfoton på alla tre klasserna och jag kunde väl peka ut 10-12 stycken. Av runt 70 personer. Jag kände alltså inte ens igen alla i min klass!

Idag ska vi ha klassträff. Med alla tre klasserna. Det ska bli kul att träffa dom jag kommer ihåg och känner igen. Men det kommer va svinpinsamt att inte ens komma ihåg namnen på alla andra.

Varför utsätter jag mig för det här egentligen?

måndag 23 juli 2012

Direktrapport!

Jag hatar att lyssna på fotboll på radiosporten. Man får liksom inte nån helhetsbild av det hela. Och så brukar jag bli så nervös när måljingeln kommer. Idag är Lullen nere i Norrköping. Så hon ringde innan jingeln kom på radiosporten.

0-1 till DIF!

Ole dole doff

Vilken ska jag ta? Psykopaten vet jag inte, det står att boken skrämmer vettet ur läsaren och befäster författarens ställning som skräckmästare. Det är kanske inte så smart att läsa den om man är ensam mitt i skogen...

Här sitter jag...

Det är fotbollsmatch ikväll. Nere i Norrköping. Och typ ALLA är på väg dit. Utom jag. Jag har inte ens någon att gå på O'Learys med. Eftersom jag är uppe i Norrland. Och sitta ensam är inte så kul.

Det är inte så att jag ångrar att jag är här uppe, men man blir ju sugen att se på matchen i alla fall.

Får väl börja läsa den tredje boken på den här semestern istället...

Kukeliku!

Jag kan berätta för den som inte vet att tuppar INTE galer klockan 7. Inte här i alla fall.

Kan jag få sova nu?

söndag 22 juli 2012

Genväg blir oftast senväg...

Jag åkte iväg och träffade gamla kompisen. Vilket var mycket trevligt. Vi umgicks ganska mycket under högstadietiden, men vi pratade mest om vad som hänt sen sist.

Kompisen bor utanför Östersund och när jag var på väg dit såg jag en vägskylt till stället där jag har stugan. Så jag tänkte att det måste vara bättre att åka tvärs över än att åka in till stan och sen parallellt tillbaka. Sagt och gjort.

Eftersom jag var så koncentrerad på vägskyltarna som det stod Lit på, missade jag den största skylten av alla efter nån mils körning. Den där det stod att vägen var avstängd längre fram och att jag skulle följa orange markering. Skylten som var över hela vägbanan. Den som jag körde om på mötande vägbana. Just den skylten missade jag. Så jag fortsatte rakt fram nån mil tills vägen var helt avstängd. Vände helt förvirrad och läste skylten när jag kom tillbaka.

Följde därefter den orange-färgade markeringen som visades enbart vid svängen där jag skulle svängt av. Därefter var det grusväg, grusväg och grusväg i flera mil. Så pass länge att jag på allvar började tro att det var några hillbillys som satt upp vägstoppet för att lura stackars Stockholmare och sen fånga in dom och därefter äta upp dom.

Men till slut kom jag fram så att jag kände igen mig. Cirka en timme efter planerad hemkomst.

På äventyr

Jag ska åka och fika hos en av mina bästa vänner som jag hade när jag bodde här i Östersund. Vi har inte setts sen jag var 18 år.

Det kan sluta hur som helst!

lördag 21 juli 2012

Vackert ändå

Det är inget solnedgångsväder ikväll. Men jag tappar ändå andan när jag sitter här...

Skickat från min Windows Phone

Grillväder

Det syns inte på bilden. Men det ösregnar här. Samtidigt som solen skiner. Precis när jag skulle tända grillen. Förstås.

Har aldrig förstått mig på det där med regn från klar himmel?

fredag 20 juli 2012

Sömn

Hur mycket kan man sova egentligen? Jag har sovit, ätit, läst, eldat, sovit, läst, sovit, ätit, läst, eldat och sovit.

Tillslut fick jag panik och åkte till affären i närmsta by. Men den stängde klockan 19. Då låg jag och sov. Så middan får bli ostbågar köpta på macken istället. Just nu sitter jag utanför och spelar på surfplattan. Har nämligen sämst mottagning i stugan.

Fast bra mår jag. Och njuter gör jag!

torsdag 19 juli 2012

Det värsta med landet

Jag såg det inte igår när jag kom. Men i solljuset går det inte att missa. Precis vid ytterdörren! Och vart handarbetaren som har gjort skiten är, har jag ingen aning om.

Hatar insekter! Och spindlar ligger på första plats.

Sova?

Det går inte! Det är så tyst att det dånar i öronen. Bättre att kolla soluppgången istället.

Skickat från min Windows Phone

Så!

Let the semester begin!

onsdag 18 juli 2012

Bättre väder

Jag åkte från ett soligt Stockholm oc blev orolig på vägen upp. Jag har åkt igenom riktiga spöregn. Men i Medelpad är det fint.

Visst ligger Sundsvall i Medelpad?

Skickat från min Windows Phone

På väg...

För en gångs skull har det flutit på relativt bra. Sundsvall på tre timmar är okej.

Strax matpaus.

tisdag 17 juli 2012

Jahapp!

Är på väg till mamma för att låna hennes bil. Så att jag kan åka upp till landet. Det är ju inte så att jag kör bil varje dag längre. Som förut när jag hade bil. Det är ett år sen sist. Och så har det varit de fyra senaste åren. Bilkörning en vecka per år liksom. Hur rutinerad är man då?

Suckar djupt.

Skickat från min Windows Phone

måndag 16 juli 2012

Picknickmat?

Vi ska ha picknick idag. Innan fotbollsmatchen. Och här sitter jag och vet inte vad jag ska äta. Har ingen lust med rostbiff och potatissallad...

Vad äter man egentligen på picknick om man inte grillar?

lördag 14 juli 2012

Hut ska det här gå?

Första gången jag går med högklackat sen jag stukade foten. Får väl se hur det går med det...


Skickat från min Windows Phone

Lata dagar

Jag har inte gjort nånting sen i onsdags. Möjligtvis lite pyssel hemma. Men jag har inte varit utanför dörren en sekund. Men det var vad jag behövde i början på semestern.

Nu kanske man ska börja planera resten?

onsdag 11 juli 2012

tisdag 10 juli 2012

2...

Försov mig imorse. Så man kan väl säga att jag verkligen har börjat trappa ner på takten.

måndag 9 juli 2012

3...

Idag tar jag hand om mig. Måste ju vara fin till semestern... Många fotbilder har det blivit på senare tid. Det här får bli den sista på ett tag.


4...

Jag missade att räkna ner igår. Det beror på att jag mest låg och latade mig. Spela ganska mycket på surfplattan, läste en bok, läste tidningar, pillade mig i naveln. Allt för att komma in i rätt sinnesstämning till semestern.

lördag 7 juli 2012

5...

Det är 27,9 grader i lägenheten. Jag har försökt att städa sen tolv. Men det funkar bara i tiominutersintervaller. Sen måste jag pusta ut. Så dagens övande får vara att acklimatisera mig till värmen som kommer lagom till semestern.

fredag 6 juli 2012

6...

Idag tränar jag på att kalasa. Lullen fyller 21 och vi ska äta middag på Villa Källhagen. Men först hem och slå in paket...

torsdag 5 juli 2012

Gymnastik

Jag har googlat på stukad fot och tydligen bör man uppsöka läkare för att utesluta benbrott vilket är mycket vanligt när man vrickar foten. Fast jag har tryckt på de punkter där benet kan gå av och det gör inte särskilt ont. Jag har också läst att man ska träna foten från dag 2.

Det går väl sådär...


7...

Idag är temat för dagen: Spendera pengar. Det är väl nåt man gör under semestern så jag ska träna på att shoppa loss. Lullen fyller år imorgon och jag har ingen aning om vad jag ska köpa. Men det lär i alla fall kosta pengar.

onsdag 4 juli 2012

8...

Idag övar jag på att sitta med fötterna i högläge. Tyvärr beror det på att jag vrickade foten med högklackat igår. Vad jag kan minnas har det aldrig hänt förr...

Det tar lite längre tid att ta sig till och från jobbet. Och svullet. Annars så är det okej.


tisdag 3 juli 2012

9...

Jag tränar på att chilla!

Skickat från min Windows Phone

måndag 2 juli 2012

10

Jag trodde att jag så här innan semestern skulle kunna börja ta det lugnt på jobbet. Hinna med att göra sånt som man ska göra sen. Istället är det hysteriskt. Och jag börjar bli orolig över att inte hinna klart innan semestern.

Idag är det 10 dagar kvar. Och då har jag inte räknat bort arbetsfria dagar. Så egentligen är det bara sju arbetsdagar kvar. Och egentligen är den här dagen snart slut...

Det kommer att bli plustid framöver.