onsdag 31 oktober 2012

Det här med skatt?

För typ tio år sen så hade jag cirka 31 komma nånting procent i skatt. Jag bodde i en annan kommun, men jag har för mig att Solna eller nåt liknande hade 28%. För några månader sa jag till en kompis att jag typ har 20% skatt, för tittar man på bruttot vs. nettot av lönen så är det inte mer. Men jag fick inget gehör för det påståendet.

Nu läser jag på Aftonbladet att skatten ska sänkas i Stockholms kommun med 15 öre till 17,33. Jag fattar inte? Nog för att vi har en blå regering, men vart har mina 14% sparats in? Det är ju hur mycket pengar som helst!

//Tjejen som har nollkoll.

Vaddå topphändelser?

Jag är så trött på att Facebook automatiskt sorterar statusuppdateringar på topphändelser. Vad gör en uppdatering till en topphändelse?

Skitirriterande!

tisdag 30 oktober 2012

Pajasbolaget hitta.se

Det har stört mig en ganska lång tid att mina uppgifter inte stämmer på hitta.se. Mitt gamla telefonnummer och min gamla adress står fortfarande kvar. Och det är mer än fyra år sen jag flyttade.

Idag skrev jag till deras kundtjänst och förklarade att dom har fel uppgifter. Jag förklarade också att telefonnumret som man måste använda sig av när man ändrar sina uppgifter är uppsagt. Efter nån timme fick jag svar att de får information från telefonoperatören som man har och att dom måste ha missat att få den informationen. Personen frågade vad jag numera har för adress och vilket telefonnummer som ska vara. Jag fyllde i min adress och det telefonnummer jag använder mig av och fick till svar att telefonnumret är hemligt (arbetstelefon) och att dom inte får lägga ut hemliga telefonnummer. Så då sa jag att dom kunde använda mitt "gamla" nummer som fortfarande är aktivt och där jag säger mitt nya nummer på mobilsvaret. Jag tillade också att det var lite konstigt att eniro har rätt adress och nummer.

Det senaste mejlet skrevs 15:30. Och fortfarande står mina gamla kontaktuppgifter. Jag tänker mest på alla dom (hahaha) som ringer till deras nummerupplysning och betalar pengar för att få ett telefonnummer som har en automatisk röst som säger "abonnenten har upphört, hänvisning saknas".

Och eniro har ju på nåt vis luskat ut var jag bor...

måndag 29 oktober 2012

När man tröttnar

Jag fick ett hysteriskt utbrott på mitt hår nyss. Håll tummarna att det ser okej ur imorgon när jag fixar till det.

Under tiden funderar jag på hur jag ska få bukt på mitt humör...

Lite tråkigheter

Jag fyller år på torsdag. Och för att fira det skulle jag ha åkt på kryssning med en väninna. Men det blir inställt. Eftersom hennes mamma är jättedålig och ligger på sjukhus.

Tråkigt för mig. Men mest tråkigt för min väninna. Hoppas att mamma blir bättre!

lördag 27 oktober 2012

Så mycket bättre 2012

Årets Så mycket bättre är i alla fall bättre än förra året. Första programmet är bättre än hela säsongen. Och då är inte ens programmet slut.

Miss Li och Darin har satt ribban. Högt! Mycket högt.

fredag 26 oktober 2012

Let the middag begin


Jag sa ju det!

Sen att jag är förvirrad och ställer oliverna i skafferiet är ju en annan sak... Tyvärr är det försent att hitta dom eftersom jag redan hackat klart.


Dyslexi?

Jag ska hacka massa svarta oliver. Och jag VET att jag köpte urkärnade.

Hur bra är jag på att läsa?


Kändisspoting

Jag mötte Mattias från gamla Lyxfällan när jag gick från bussen nyss. Kunde det inte varit Patrik Grimlund från nya Lyxfällan istället?

torsdag 25 oktober 2012

Är det bara jag?

Hela morgonen och förmiddan har det varit en jättenyhet som Aftonbladet avslöjar. Och det är väl ingen som har missat att prinsessan Madeleine har förlovat sig.

Eeh?!?

Okej att man skriver om det. Men är det verkligen en nyhet som det behöver skrivas flera artiklar om? Finns det nån som bryr sig nämnvärt?

Eller så kanske det är mig det är fel på...

onsdag 24 oktober 2012

När man blir vuxen

Jag har gått med i facket i dagarna. Även A-kassan. Jag har varit hos läkaren för att kolla upp några krämpor jag har. Jag har bokat möte hos banken för att kolla upp mitt pensionsspar, börja buffertspara och lite annat. Jag ska skaffa mig livförsäkring så att Lullen får lite pengar om jag dör en för tidig död. 

Jag fyller fyrtiofyra år nästa vecka. Och det verkar vara åldern då jag blev vuxen. Möjligtvis ett gäng år försenat. Men bättre sent än aldrig.

Och vad duktig jag känner mig!

Är det möjligt?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/underhallning/cohannahoammanda/article15617043.ab?start=210

Blir helt mållös.

tisdag 23 oktober 2012

Lurad!

Är det någon som vet vem Hanna Widerstedt är? Hon kom ut i bloggvärlden för ungefär ett år sedan och provocerade ganska många människor. Senare var hon med i Big Brother och någonstans där så fattade jag lite tycke för henne. Inte för hennes provokationer, men hon stod emot mobbningen som hon utsattes för i huset. Man måste väl få ha sina åsikter, trots att dom skiljer sig från alla andras, utan att bli mobbad? Efter Big Brother har jag väl inte hört så mycket om henne, men hon har väl provocerat vidare.

Tills för någon vecka sen.

Jag kanske är lite sent ute. Men allt var en bluff! Ett konstprojekt. Som lyckades till fullo. Och jag står och klappar händerna bredvid. Ung tjej lessnar på alla bimbobloggar och startar en egen likadan. För att ett år senare ta livet av henne. Tänk om fler bimbobloggar kunde gå samma väg. Och sluta att inspirera våra ungdomar.

Hanna Widerstedt återuppstår i annan skepnad

Nåt vardagligt att glädjas åt

Blå linjen går från idag hela vägen till centralen. Det innebär att det är en tredjedel människor på Fridhemsplan. Och tunnelbanetåget.

Hurra!

måndag 22 oktober 2012

Bra där Aftonbladet!

Okej att Aftonbladet plus har artiklar angående vad kändisar från förr gör nu, hur man går ner 35 kilo på två dar osv. Men när det faktiskt är lite viktigare saker så fattar jag inte varför dom har det "låst"?

söndag 21 oktober 2012

Middagstips

För två personer:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta laxfilé och skär ett snitt på varje filé.
  3. Mosa ihop cirka 100 gram gorgonzola, 2 matskedar creme fraiche och nån tesked timjan. Tryck in röran i snittet och salta och peppra. Gratinera i ugnen i 20 minuter. Sätt på grillvärme de sista 5 minutrarna.
  4. Rensa rucola och lägg på två tallrikar. Halvera cocktailtomater (jag köpte mixade sorter på lösvikt) och lägg även dessa på tallriken. Ringla över en god olivolja, stänk över balamico och strö över flingsalt med citronsmak.
  5. Ta ut laxen ur ugnen och lägg på salladsbädden.
Enkelt och skitgott!

fredag 19 oktober 2012

X Factor

Jag är inte typen som gillar hiphop. Ytterst lite. Nån låt med Petter och Timbuktu möjligtvis...

Men jävlar vad Malcolm B äger i X Factor. Om inte han vinner kommer jag aldrig mer titta på ett musikprogram...

Det är vad jag sysslar med en fredagkväll. Frostar man inte frysen så kollar man musiktävlingar. Och eftersom frysen är frostfri så...

Om djurplågeri

Det pågår en debatt just nu om hur djur missköts på djurparker. Nu är inte jag en flitig besökare på Sveriges djurparker. Jag har inte ens varit på Kolmården. Men förra sommaren var jag på Frösö Zoo som ligger uppe i Östersund. Och jag mådde uppriktigt dåligt när jag gick runt bland djuren. Tigrarna var exempelvis så sönderstressade att de bara gick fram och tillbaka hela tiden. Så jag bestämde mig för att aldrig mer besöka en djurpark.

Om det finns flera djurparker där djuren mår lika dåligt som på Frösöns så tycker jag att dessa ska stängas. Pronto! Det finns andra sätt att lära känna djuren...

onsdag 17 oktober 2012

Nya chefen

Jag hade ett möte med nya chefen idag. Hon har alltså inte börjat ännu, utan kom hit enbart för att träffa mig. Det är sånt som som är viktigt för en framtida bra relation. Och hon verkade urbra! Men visst, jag kan ha fel. Det märker man efter ett tag. Fast jag brukar ha relativt rätt gällande mitt första intryck av människor som jag hälsar på. Mina år i restaurangbranschen har lärt mig en del om att känna av människor...

Det låter kanske konstigt, men det ska bli skönt att få en chef igen. Jag har ju fladdrat för vinden här sen den 17 augusti. Vilket gör att man känner sig överflödig. Vilket sänker självkänslan lite. Och det är ju inte så kul. Men nu är det bara 2,5 veckor kvar tills hon är på plats. Trodde aldrig att jag skulle längta efter att få en chef, men så är det.

måndag 15 oktober 2012

Härliga måndag!

Idag är en riktigt bra dag! En så bra dag att jag borde fira med champagne. Men det har jag inte råd med. Tyvärr.

Idag är första dagen på ett halvår som jag inte kommer att ha någon slarvpelle som kommer hem och sover ibland.

Värt att fira!

Och fy fan vad skönt!

söndag 14 oktober 2012

Torka aldrig tårar utan handskar

Jag har precis sett klart första delen av Jonas Gardells TV-serie "Torka aldrig tårar utan handskar". En mycket gripande serie i tre delar där jag gissar att avsnittet jag precis sett är det minst gripande. Måste nog se till att hinna ta bort sminket innan jag ser fortsättningen imorgon. För den vill jag inte missa. Och jag känner på mig att jag möjligtvis kommer att gråta.

Ett tips alltså. SVT-play! Del två imorgon på ettan klockan 21.

torsdag 11 oktober 2012

Läkarbesök

Jag har haft ganska ont i magen den senaste veckan. Vilket är nåt jag sällan har. Och här om dan när jag rapade så kom det magsaft ur näsan. Inte det fräschaste jag varit med om precis. Så tillslut kände jag att det nog var dags för ett läkarbesök.

Jag har ingen läkarskräck men jag är typen som inte stör läkare i onödan, så jag hade några saker till att ta upp. Vilket resulterade i tre remisser. Direkt efter besöket åkte jag till Läkarhuset på Odenplan och röntgade foten som jag stukade i början av sommaren. Konstigt nog var inget brutet! Då kan man ju undra varför jag har skitont i foten på nätterna? Så pass ont att jag inte har sovit en hel natt på flera månader. Och det tar på psyket kan jag tala om. Hoppas därför att det blir vidare utredning gällande foten.

De andra två remisserna var för att göra en gastroskopi och en punktion för att kolla ett par knölar jag har. Förmodligen är det fettknölar men likförbannat så tycker jag inte om att få en stor spruta som ska suga ut innehåll från min kropp. Och att stoppa ner en lång slang genom halsen för att kolla om jag har bråck på magmunnen är inte heller nåt jag ser fram emot.

Fast jag fick magsårsmedicin. Så förhoppningsvis blir magen bättre om några dagar.

Det kom ett mejl...

Jag fick ett mejl igårkväll. Från min blivande chef. Hon bad om ursäkt för att hon inte hunnit hälsa på mig när hon var här och ville gärna träffa mig innan hon börjar "på riktigt".

Jag undrar mest hur mitt lilla utbrott igår lades fram till henne. Var det "en hysterisk medarbetare bla bla bla" eller "vi har missat en grej här"?

Jag hoppas verkligen det är det senare...

onsdag 10 oktober 2012

Skillnad mellan skit och pannkaka

Min chef slutade i augusti. Och under tiden har jag haft en tillförordnad chef. Så det har väl inte känts som att jag ens har haft en chef på ett tag nu. För några veckor sen blev det klart vem min nya chef ska bli. Men hon börjar inte förrän den 5 november. Trots detta har hon varit här 3 gånger. Och idag var gick hon tillochmed förbi mig två gånger.

Är det nån som tror att jag fick hälsa på henne? Såklart inte. Min så kallade chef tänkte väl inte på att presentera henne. Eller så är jag inte så viktig att jag behöver hälsas på.

Jag blev så jävla irriterad, eller snarare arg på detta att jag gick till personalchefen och sa några väl valda ord om vad jag tycker om detta. För jag tycker att det är skitdåligt. Är det ingen som fattar att jag som kommer att arbeta nära henne är skitnervös för hur hon är som person? Att jag vill få ett första intryck så att jag kan förbereda mig tills hon kommer. Eller ska hon bara komma och sätta sig bredvid mig den 5 november och ba "Heeeej!"? Sen är det upp till mig att gilla läget liksom.

När den tillförordnade chefen blev utsedd var jag den första som fick veta vem det skulle bli. Och det var generaldirektören själv som tog mig åt sidan och berättade. Nu är jag den som får träffa henne sist av gruppen som kommer att ha henne som chef.

Jag är så jävla sur!

Ung och bortskämd

Jag har följt serien Ung och bortskämt som går på SVT1. Och jag har förfasats många gånger när man har sett programmen. Det skönaste är väl att jag inser att jag inte har sopat framför mitt barn i närheten av vad föräldrarna till ungdomarna som är med i serien. Och det känns ju bra. För ibland har jag förbannat mig själv att jag sopade framför Lullen så att hon inte blev självständig tidigare än hon blev. Men nu har hon flyttat hemifrån och det ser ut som att hon klarar detta alldeles utmärkt.

Hur som helst.

Det som stör mig är att det inte är de ungdomarna som gjort bäst ifrån sig som gått till final. Utan det är de som har de starkaste föräldrarna. Det borde kanske vara andra människor som bestämmer sånt. Snacka om att signalera fel signaler till deltagarna.

tisdag 9 oktober 2012

Dags att byta jobb?

Det är snart dags för lönerevision här på jobbet. Och arbetsgivaren har talat om för oss att vi kommer att få en minimal löneökning eftersom det tydligen inte finns några pengar. Dessutom pratas det om att våra klämdagar ska tas bort. Samtidigt som vi knappt får någon löneförhöjning. Vilket betyder att man i princip kommer att få en lönesänkning.

Dags att börja kolla runt efter nytt jobb kanske?

fredag 5 oktober 2012

Den som söker finner...

Två nya par den här säsongen i alla fall. Och eftersom jag har typ 15 par svarta stövlar så gick jag utanför komfortcirkeln och slog till på färg. Får se hur ofta dom blir använda.

onsdag 3 oktober 2012

Generationsfråga?

Idag på väg till jobbet stog jag bakom en kille i rulltrappan som hade bara ben. Rakade. Är det något som kommit nu? Eller är han en av få?

Jag tycker i alla fall att det är omanligt.