torsdag 31 januari 2013

Here we go again

Nu hoppas jag att dom kommer ihåg knockoutsprutan...

Min husläkare

För att få ett recept utskrivet på min vårdcentral måste man först ringa till receptionen. Där bokar man en tid för att läkaren ska ringa upp. Det gjorde jag igår. Och läkaren skulle ringa 11:45 idag. Det har hon inte gjort ännu.

Inte för att hon har dragit över tiden sådär jättemycket ännu. Men jag stör mig på tider som inte passas. Helst när dom är förhandsbokade. När jag bodde i Tyresö ringde man vårdcentralen och sa att man ville ha det och det utskrivet (förutsatt att man fått det utskrivet tidigare). Sen kunde man på eftermiddagen hämta ut medicinen.

Det var bättre "förr".

onsdag 30 januari 2013

Hemmajobb

Jag ska jobba hemifrån imorgon. Mest för att jag ska göra gastroskopi nummer 2 på eftermiddagen. Och eftersom jag inte får äta eller dricka något sex timmar innan så känner jag att det är enklare att sitta hemma och vara hungrig än att sitta och vara grinig på jobbet.

Det absolut bästa med att jobba hemma är att jag börjar en timme tidigare. Men går upp två timmar senare. Var det inte för det sociala så skulle jag alltid vilja jobba på distans.

Snabbnudlar?

Jag ska göra en nudelsoppa här hemma. Och skulle därför köpa snabbnudlar med räksmak. Men det finns ingenstans! Det känns som att buljongen inte blir särskilt god om jag bara har vatten liksom. Vatten, lax, röd paprika och salladslök...

Testar med fiskbuljong och hoppas på det bästa.

Älskart!

Alltså, jag har tjänat in över 1.700 kronor! Plus att jag sitter på jobbet och lyfter lön.

tisdag 29 januari 2013

När man inte tar tjuren vid hornen...

Vi hade sotning i vårt hus förra veckan. Och eftersom det kan hända att min köksfläkt är tillkopplad (inte så regelmässigt) så "låtsades" jag vara bortrest. Jag drog helt enkelt ner persiennerna någon vecka innan och ställde alarmet tidigare aktuell dag och drog tidigare till jobbet. Helt enkelt.

Igår hade jag fått en lapp i min postbox. Om att det var omsotning, för de som inte var hemma sist, imorgon (idag). Så jag tänkte göra samma grej. Dra tidigare till jobbet...

Att klockjäveln sen inte ringde och jag försov mig, gjorde kanske att dom stod (jävligt länge) utanför min dörr precis när jag skulle gå hemifrån var ju inte planenligt. Dom hade nån typ av fikapaus på trappavsatsen eller nåt. Och eftersom jag är det fega kräk jag är, så kan det vara så att jag istället tog fönstervägen.

Fy fan vad jag är konflikträdd ibland. Så pass att jag hellre låter ett fönster stå olåst en hel dag...

Ibland chockar jag mig själv!

lördag 26 januari 2013

Nåt att lyssna på

Den fastspända flickan handlar om hon som kallas för Nora i media. Hon som blev våldtagen av Kapten Klänning. Det här är en dokumentär i två delar där hon berättar om hur hon först hamnade på vårdhem som tonåring, hur hon senare prostituerade sig, blev våldtagen och mådde sämre och sämre. Andra delen är så upprörande gällande psykiatikern Ola Gefvert som vägrade låta henne träffa en kvinnlig psykolog. Hon har smygbandat ett samtal dem emellan och det brann i huvet på mig när jag hörde denna överläkares uppvisning i empatilöshet, brist på respekt och arrogans. Hur är det möjligt att sånt här händer i Sverige på 2000-talet?

Ett hett lyssningstips!

Vi är här niui



Skickat från min Windows Phone

fredag 25 januari 2013

Lönefredagsöl

Jag ska ha middag här ikväll. Vi är bara 2 personer. Men vi har inte setts på drygt ett år. Så det lär bli mycket snack. Och sent.

Därför börjar jag med en fredagsöl innan jag sätter igång.

Skål!

Helt sjukt

Om mitt barn skulle bli mobbat så hade jag nog åkt till skolan och läxat upp mobbarna. Ibland kan jag tycka att det mjäkas lite för mycket med våra barn när dom gör fel. Kanske har jag fel, men jag tycker det är upp åt väggarna när det blir polissak av vissa händelser.

Läs här!

Nu ska mobbarna dessutom för skadestånd. För vaddå? En arm som fått ett blåmärke? En lugg? Skäll?

Herregud!

torsdag 24 januari 2013

Lite antiklimax

Jag var förberedd. Upp till tänderna. Med motargument och statistik. Men chefen inledde samtalet med att backa. Så nu har jag skrivit på min nya lön.

Bra så!

Nu: Lönesamtal

Håll tummarna!

onsdag 23 januari 2013

Det räcker nu!

Jag är uppväxt i norrland. Och är van vid kyla. Fast idag är det fan inte okej! Termometern visar på -12grader. Och det är ju inte så farligt. Men det är någon jävla fukt som kristalliseras i luften som gör att det känns soikar i ansiktet när man går.

Sur som fan kommer jag hem. Inomhustemperaturen visar sig vara sexton jävla grader! Sätter på elelementet och hör hur taxametern på elräkningen börjar ticka. Fort! Tänder alla 52 ljus, sätter på mig utomhusliknande kläder trots att jag är inne och loggar in på Facebook. Där avlöser den ena "vackra" vinterbilden efter den andra och jag känner att jag inte orkar se skiten. Precis när jag ska logga ut svarar Lullen på min uppdatering gällande vädret från helvetet med: Kallt? 30 grader.

...

Döda mig! Fort!

Löneförhöjning

Jag har som kanske bekant en ny chef. Vi har dessutom haft lönerevision här på jobbet. Och jag och min chef är inte överens om min löneökning. Hon säger 500 och jag är inte nöjd. I min yrkeskategori så är det femten sämst av en grupp på 18 personer. Tidigare år har jag legat i mitten eller över. Och jag anser inte att jag gjort ett sämre år det senaste året än tidigare.

Min chefs argument är att jag har så bra lön. Innan låg jag på femte plats. Nu har alla skrivit på sina löneökningar (utom jag) och jag ser att helt plötsligt ligger på nionde plats?!? 2 av dom är nyanställda och har fått en riktigt bra lön. Resten har fått mer i ökning än vad jag blivit erbjuden. Så jag känner att jag har hög lön inte är ett bra argument.

Beror detta på att jag har en ny chef? Och om så är, ska jag bli drabbad för det när lönen sätts efter det gångna året?

Jag är på dåligt humör här!

tisdag 22 januari 2013

Nya knivar

Nån som testat dom här färgglada knivarna? Det är de bästa knivarna jag ägt. Nånsin.

Dessutom skitbilliga. Med tanke på kvalitén.

måndag 21 januari 2013

Viber

För den som inte vet, är Viber en app som gör att man kan ringa på nätet istället för telefonnätet. Skitbra om man har en dotter i Thailand exempelvis. Så att hon inte får en otrevlig telefonräkning när hon kommer hem. Då kan man höras när hon är på hotellet och är uppkopplad till hotellets wi-fi. Hittills allt bra.

Nu är det ju så att jag har världens sämsta telefon; en Nokia Windows Phone. Den är i alla fall skitdålig i vissa avseenden. Det tog en timme innan jag äntligen fick tag i Lullen. Sen vet jag inte var problemet låg.

Fuck Nokia! Eller fuck Viber.

För att vara på den säkra sidan...

Så!

Det tog i princip en hel arbetsdag att gå igenom mejlen. Fast nu tror jag att jag har koll på bitarna. Tror jag.

Så nu kan jag gå hem.

Nya tag!

Början på 2013 har väl varit sådär måste jag säga. Tandvärk, operation och efterläkning har gjort att jag har varit sjukskriven i nästan två veckor. Och innan det hade jag semester. Och tandvärk. Fast nu har jag varit tablettfri sen i fredags. Och hoppas att så förblir.

Hej igen 2013!

Nu kör vi!

söndag 20 januari 2013

Mina kort

Jag har ju glömt att berätta om mina kort. Dom som försvann helt oförklarligt. Jag hade tappat dom utanför jobbet när jag hämtade ut pengar på bankomaten. Och någon snäll människa hade lämnat in dom på banken. En snäll kollega gick in och hämtade dom. Efter att banken hade pratat med mig då såklart. Och skickade hem dom till mig. Så nu har jag både körkort och VISA.

Ibland ska man ha tur! Trots att man är lite lullig på starka värktabletter.

Ett kap!

Jag har varit på Åhlens. Halva rea-priset hade dom på utvalda varor. Vilket innebär att jag fick ett par pumps, en behå och ett par örhängen för mindre än 150 spänn! Från början hade det gått på 620.

Lovely!

fredag 18 januari 2013

Barcelona

Jag har blivit lite ressugen nu när Lullen är ute och far. Därför har jag pratat med min bästa väninna om en tripp. Och vi har bestämt oss för att åka till Barcelona i april. Därför har hela kvällen vikts åt hotell-letande. Ingen av oss har varit i Barcelona så det är lite svårt att veta exakt var man ska bo. Nån som vet?

Ett hån!

I somras sköts en 17-åring till döds av sin pojkvän när hon sov. Han säger att det var vådaskott. Och fick 2 år och 8 månaders fängelsestraff.

Jag kan knappt tänka mig in i den sorg, ilska och saknad man måste känna när man mister sitt barn. Helst om hon blir mördad. Hånet till straff skulle förmodligen få mig att gå bananas. Antagligen skulle jag ta lagen i mina egna händer. TVÅ FUTTIGA JÄVLA ÅR OCH ÅTTA MÅNADER FÖR EN UNG TJEJS LIV!?!

Jag är mållös!

torsdag 17 januari 2013

Är det inte det ena...

Lullen åker om 2,5 timmar. Helt plötsligt så har hennes SIM-kort slutat fungera. Och abonnemanget står på mig. Det är järnet in till Skanstull nu.

Ensamt

Min dotter flyttade ihop med sin pojkvän i augusti. Fast trots detta har vi haft en fortsatt tight kontakt. Som tur är. Hon jobbar ju på Lilla Essingen. Och bor på Söder. Så det är inte flera mils avstånd mellan oss precis.

För en dryg månad sedan åkte hon iväg till London i en vecka. Och jag längtade efter henne varje sekund. Som tur var så ringde hon varje dag och höll mig informerad. Och stillade min oro. Som jag inte vill visa för henne.

Ikväll drar hon iväg till Thailand. I TRE veckor! Det är inte lika billigt att ringa därifrån. Och det är på andra sidan jordklotet. Så det är inte lika lätt att dölja sin oro...

Och jävlar vad ensamt det kommer att vara här i kalla Sverige.

Tillbaka mot jorden

Den där operationen gav mig mer värk än vad jag hade räknat med. Jag har därför ätit värktabletter och sovit mest hela tiden. Nu verkar det som att jag börjar må bättre, har än så länge inte tagit någon tablett idag.

Bra så.

söndag 13 januari 2013

Sovmorgon!

Jag sov i alla fall till halv nio idag. Det kanske beror på att jag tvingade mig att vara vaken till 22:30 igår.

Rena rama uppochnervända världen!

lördag 12 januari 2013

Jag och min sömn

Det är allmänt känt i min bekantskapskrets att jag är en nattmänniska. Om jag får leva efter min egen klocka så är jag vaken till 3-4 på natten. Och sover till efter 12 nånstans.

Strax efter nyår sov jag cirka 20 timmar per natt. Och jag vet inte vad som hände med min kropp efter den törnrosasömnen? Jag vaknar hur som helst skittidigt. Och sitter och nickar framför teven vid 22-tiden. Det är ju jättebra på vardagar! Då är jag för en gångs skull utvilad på arbetstid. Men att gå och lägga sig vid tio en fredagkväll och vakna på lördan vid halvsju är inte riktigt min stil. Jag vet inte ens vad jag ska göra vid den här tiden på helger? Får man sätta på tvättmaskinen så här tidigt? Eller kan jag dammsuga utan att grannarna klagar?

Ska jag bli en sån där som hänger på låset på affärer hädanefter?

fredag 11 januari 2013

Fredagsskoj

Jag kanske har tråkig humor. Men det här klippet är fantastiskt kul tycker jag. Eller så är det mina värktabletter som gör att jag skrattar så tårarna rinner...

Hur är det möjligt?

I onsdags efter operationen gick jag förbi affären och handlade lite. Det var senast som jag använde VISA-kortet. Idag var jag nere och skulle hämta ett paket på ett utlämningsställe. Då är körkort och VISA-kort borta. Däremellan har korthållaren legat i min väska.

Hur är det möjligt?

torsdag 10 januari 2013

Inte ett dugg svullen...

Men förlamning verkar jag slippa.

*skitglad gubbe*

onsdag 9 januari 2013

Äntligen!

Roten är borta! Nu är det bara att hoppas på att det inte blir nån komplikation i form av ansiktsförlamning. Just nu är det förlamat i mer än halva munnen i alla fall.

Tyvärr verkar det som att jag får betala för kalaset. Faktura ska skickas. Och det tycker jag är in i helvete fel! Och var ska jag gräva fram dom pengarna?

Wish me luck!

Inte för att jag vill göra den här operationen. Eftersom det finns en risk för viss ansiktsförlamning. Fast den måste göras. Så det är bara att gilla läget. Det som är jobbigt idag är att det eventuellt inte blir någon operation om röntgenbilden inte blir bra. Då måste jag först göra en skiktröntgen. Vilket innebär att jag får göra ingreppet någon annan dag. Vilke innebär några dagar extra med tandvärk. Och det orkar inte jag med.

Så håll tummarna att det blir operation.

Och att jag inte får en ansiktsförlamning.

Framför allt!

tisdag 8 januari 2013

Ekonomiska funderingar

Jag ska alltså eventuellt operera bort tandroten imorgon. På Sophiahemmet. Jag tog ju bort den tillhörande tanden i mars. Det kalaset kostade 3 600 kronor. Nu undrar jag om jag även kommer att behöva betala för det som ska tas bort imorgon? I min värld har jag ju redan betalat för ingreppet. Eller räknas det in i sjukvårdsförsäkringen (eller vad det heter)? Med tanke på att det är på Sophiahemmet jag ska göra opererationen?

Har ingen lust att slänga ut ytterligare 3 600 spänn på den där jävla tanden. Har dessutom inte råd med det. Vilken ensamförsörjande arbetstagare har det efter jul och nyår?

Lill Babs

Jag sitter här hemma i mitt lilla tablettrus och jobbar samtidigt som jag sneglar på Stjärnorna på slottet. Ja, jag vet! Det är ett pensionärsprogram, men jag ville bara kolla lite eftersom jag gillar Claes Malmberg. Helt plötsligt märker jag att jag inte längre jobbar. Istället sitter jag och fascineras av Lill Babs.

Jag har aldrig haft någon egentlig åsikt om Barbro Svensson.Inte heller någon koll på vem hon är. Hon har bara funnits där. Men jävlar vilken kvinna hon är! Jag hade ingen aning om att hon födde sitt första barn när hon bara var 16 år. Än mindre att hon försörjde sin mamma, sina syskon och sina barn under flera år. Jag har alltid uppfattat henne som ett lyckligt energiknippe. Men hon bär även med sig sorg. Skönt att se en stark kvinna som är så offentlig öppna den privata dörren lite på glänt.

Dagens tevetips: Stjärnorna på slottet

Satans påfund - tandvärk

Den har kommit tillbaka. Tandvärken alltså. Och jag orkar inte längre!

Enligt min tandläkare håller kroppen på att stöta bort roten. Så imorgon blir det operation. Och det kan ju vara bra. Så länge inte kirurgen råkar slinta och låter mig få ansiktsförlamning.

Fy fan vad nervös jag är!

Men just nu ska jag försöka att överleva ett dygns värk som jag har framför mig.

Wish me luck!

måndag 7 januari 2013

Dagens nyhet

Det bästa är bortförklaringen: "Det var inte någon som satt och tittade på filmen. På någon av servarna i huset pågick det förmodligen en intankningsprocess av något slag och filmen började av misstag att rulla på tv-skärmen."

Porrfilm mitt i nyhetssändning

02:37?1?

Jo, visst har jag sovit mycket den senaste veckan. Och visst gick jag och la mig skittidigt igår. Men 02:37? Med energi som en lördagmorgon?

Jag tror inte ens man får jobba före klockan sex.

söndag 6 januari 2013

När folk bryr sig

Det var ett misstänkt mord här på Lilla Essingen här om dagen. I dagsläget vet vi att det var en naturlig död. Men på Facebook blev en del oroliga. För mig. Och jag fick även några sms. Tydligen fick jag även blogginlägg också.

Gulligt att folk bryr sig!

Inte så bra början

Nyårsafton var en lugn tillställning. Den firades hos mig och det var jag, min ena bästa väninna och hennes dotter. Vi åt gott och drack lagom- Ungefär så som jag tänker mig att 2013 ska bli. Lugnt och harmoniskt.

Nyårsdagen började bra. Men framåt kvällen satte tandvärken igång. Och den höll i sig tisdag - lördag. Vilket har inneburit att jag haft nån typ av feber. Och att jag har snittat min sömn med cirka 20 timmar per dygn. Så nästan en hel vecka av min semester har sovits bort...

Idag vaknade jag cirka klockan 07. Och sen dess har jag städat, tvättat, fixat och donat. Tur att jag känner mig utvilad nu när det är dags att börja jobba i alla fall.

Tandläkaren ringer jag imorgon!