onsdag 27 februari 2013

Viaplay

När jag var sjuk skaffade jag Viaplay. För 79 kronor i månaden har jag massor av filmer och serier från Viasats utbud att titta på. Det bästa är att man får det som ska visas på teve nästa vecka, en vecka tidigare.

Hett tips till dig som vill kolla på teve när du själv vill utan att vara styrd av dagar och tider.

tisdag 26 februari 2013

Gratis böcker

Jag har inte lånat en bok på biblioteket sen... jaa... typ 94 kanske. Och det var barnböcker som jag fick värsta räkningen på eftersom jag glömde att lämna tillbaka dem.

Sen jag började använda min surfplatta har jag tänkt att jag kanske skulle läsa böcker på den. Men att köpa en bok digitalt kostar lika mycket som en pappersbok. Därför har jag fortsatt att köpa böcker istället.

Fast nu har jag kommit på det bästa sättet. Jag har skaffat mig lånekort på biblioteket som gör att jag kan låna e-böcker till plattan. Efter fyra veckor går utlåningstiden ut och boken "försvinner" från plattan. Jag behöver alltså inte betala förseningsavgift! Jag kan enkelt sitta hemma och bestämma vad jag ska låna för böcker och sen bara ladda ner. Om jag inte hinner läsa ut boken under låningstiden är det bara att låna igen.

Hur sen är inte jag med att anamma bra lösningar?

måndag 25 februari 2013

Vafaan?

Helgen var okej. Jag stannade hos mamma både fredag och lördag. Mest för att jag blivit förkyld igen. Hur nu det är möjligt? Jag började må bra igen i onsdags. Och mådde sämre på lördagen.

Idag är jag på jobbet. Men känner mig ganska risig. Och eftersom jag åker på kryssning på torsdag så går jag nog hem tidigare idag. Och tar vägen förbi apoteket. För att köpa medikament mot förkylning nummer 2.

Kan inte alla jävla baciller bara fara åt helvete?

fredag 22 februari 2013

Okynnesrivande?

Här gick jag i gymnasiet. En ganska modern skola. Då. Tydligen inte längre. För dom har rivit hela skiten!

Hur gammal är jag egentligen?

Paltkoma

Det är något jag förmodligen kommer att hamna i om några timmar eftersom jag ska hem till mamma. Och äta palt.

Ja, jag vet. Töntigt!

Goda nyheter!

För 1,5 år sen så skrev jag det här inlägget.

Idag kan jag läsa den här nyheten.

Låt mig nu också hinna med att få biljetter.

torsdag 21 februari 2013

Bokade tider

Jag hade tid hos en distriktssköterska klockan 9:30. Fast jag sitter fortfarande i väntrummet...

Är det nån mening att boka en tid då?

måndag 18 februari 2013

Hur förkyld kan man va?

Idag är jag äntligen tillbaka på jobbet. Men är fortfarande inte okej. Och jag har legat söndag till söndag. Med någon eller några timmars uppevarande per dag. Hur är det ens möjligt att vara förkyld i över en vecka?

Och inte har nån städat åt mig under tiden. Eller handlat. Det ut som ett bombnedslag överallt! Alla glas som inte är alkoholgras står överallt, tvättkorgen är rågad och kylskåpet ekar.

Nån som vill hjälpa till lite hemma hos mig?

onsdag 13 februari 2013

Lite bättre

Jag mår så pass okej idag att jag i alla fall orkar läsa. Lite bättre än att ligga och sova. Vilket jag gjorde igår när jag kom hem. Fast jag mår sämre än att jag orkar tvätta och städa. Det är min måttstock på när det är dags att börja jobba.

Boken är bra. Om man gillar spänning vill säga.

tisdag 12 februari 2013

Nåt att unna sig

Det är fettis-dagen idag. Ja, jag vet att det heter FETtisdag. Och eftersom jag ändå var ute och rörde mig i närheten av Stockholms godaste semlor passade jag på.

Nåt kul måste jag få göra mellan frys- och svettattackerna.

Seminarium

Det är sådär att sitta på ett seminarium med nio deltagare när man snorar, snörvlar och nyser.

Jag åker hem istället.

måndag 11 februari 2013

Sjuk

Lördagen blev lyckad. Och sen. Som vanligt. Det droppade in lite folk under natten...

Tyvärr blev jag sjuk också. Och då menar jag inte sjuk som bakfull. Utan sjuk som i feber, snor och ont i halsen. Så jag har legat och sovit i princip hela igår och idag. Vilket innebär att köket fortfarande ser ut som när sista gästen gick. Lagom kul att börja städa bort en fest när man inte mår så bra.

Diskmaskin nummer ett är i alla fall påsatt....

lördag 9 februari 2013

Och så efterrätten


Världens godaste kyckling!

Recept kommer senare.

Skickat från min Windows Phone

Förrättsdags



Skickat från min Windows Phone

Dom är här nu!



Skickat från min Windows Phone

fredag 8 februari 2013

Lite bättre presentation




















Potatis
Skala och skiva potatis. Lägg i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och timjan. Sätt in i 200 grader i ugnen i 20-30 minuter.

Parmesancreme
Blanda ungefär en del turkisk matyoghurt med en del riven parmesan. Salta och peppra. Låt stå en stund i kylen.

Sallad
Skär valfria grönsaker. Blanda citron-olivolja, balsamvinäger och italiensk salladskrydda. Häll över salladen och låt dra.

Fläskkotlett
Krydda efter smak och stek i grillpanna.

Gott som fan!

Nu börjas det


 
Andra paret för i år. Har kostat 749. Jag betalade 274. Sköna som tofflor.

Love it!

Fredag...

Jag har varit helt slut i veckan. Fattar inte varför. Men det är väl årstiden. Därför packar jag ihop här på jobbet. Men det blir ingen rast och ro för det. Att handla inför en tjejmiddag och sedan ensam släpa hem allt är ingen rast. Och eftersom jag har varit så förbannat trött så har jag heller inte städat hemma. Så det måste jag också ge mig på ikväll. Och det är ingen ro.

Men jag klagar inte. Egentligen. För det ska bli kul.

onsdag 6 februari 2013

Titta!


 
Äntligen!

Tre veckor är alldeles för lång tid.

Onödig tid

För att göra en jävligt lång historia kort så har jag fått en ny surfplatta. Alla appar ska ominstalleras, inställningar ska göras, inloggningar sparas osv. En jävla massa tid helt enkelt.

Dessutom har jag haft problem med ett program i min jobb-dator. I typ ett år och två månader. Och idag skulle man återställa min användarprofil. Eller vad det kallades för. På svar på min fråga vad det innebar fick jag veta att mina signaturer i mejlen försvinner. Vilket tar två minuter att göra om. Det var ingen som berättade för mig att alla inställningar för vad jag vill ha på min startmeny, aktivitetslist, mejl, kalender etc. nollställs. Alla sidor som jag besöker frekvent måste skrivas om på nytt. Alla inloggningar som ligger som "håll mig inloggad" måste loggas in på nytt. Det är väl sisådär en timmes jobb.

Jag har annat att göra här!

Tjejmiddag

Jag ska ha tjejmiddag på lördag. Tjejmiddag Plurastyle. Gästerna kommer mellan 14-15 och hjälper till att laga maten. Förhoppningsvis hinner vi då också med att sitta framför Mello och klaga på låtar, utstyrslar och vad man nu klagar på samtidigt som vi dricker färgglada drinkar.

Problemet är nu maten. Till förrätt ska jag ha Moules marinièrs. Ni vet musslor, lök, vitlök, vitt vin och grädde. Lagomt pyssligt tänkte jag. Och gott. Till varmrätt tänkte jag från början ha någon rätt på hjort. Men jag slog bort den tanken rätt fort eftersom det är rätt högt kilopris på det köttet. Kom då på den briljanta idén att jag skulle vilja prova lammracks. Det kan ju inte va så dyrt? Ingen gillar ju lamm. Men det visade sig att just lammracks kostar 400 kronor kilot! FYRAHUNDRAJÄVLAKRONOR!

Så nu vet jag inte vad jag ska bjuda på...

Förslag?

måndag 4 februari 2013

Dålig presentation

På Sveriges mästerkock pratas det mycket om att man ska presentera maten fint.



Jag vet inte om det här är en presentation som gör att man vill hugga in direkt. Men gott var det!

Blanda bulgur, stekt kyckling, kikärter, hackad vitlök, soltorkade tomater, färsk basilika och blåbärs-balsamico.

Tulpaner


 
Hur är det nu gällande tulpaner? Är det kallt vatten? Eller ska det vara ljummet? Och visst ska det inte vara för mycket vatten i vasen? Har för mig att de växer för fort då...

Eller?

Besviken

Lullen kom hem från Thailand igår. Äntligen! Men igår orkade hon inte ses. Och det kan man ju förstå. Vi bestämde därför att vi skulle gå ut och käka ikväll istället. Fast nu hon vill ses runt 19-20. Och jag tycker det är för sent med tanke på att jag går upp klockan sex på mornarna.

Blir besviken på att det alltid är jag som ska anpassa mig till hennes tider. Så den här gången avbokade jag.

Trist.

lördag 2 februari 2013

Äntligen!




















Plura är tillbaka i mitt vardagsrum!

Som jag har längtat!

Tyvärr är kärringen Vrethammar med ikväll. Men Måns Herngren och Henrik Dorsin får väga upp den...

Kvällens melodifestival - Deltävling 1

Skyline - David Lindgren
Danslåt. Eller säger man klubblåt nu för tiden. Helt okej. Så pass att jag tycker att den nog var topp 2 ikväll. Men mest var det nog för att det hände lite på scenen.

+++

Burning Flags - Cookies N Beans
Jag har sett dessa tjejer live. Och dom är jätteduktiga. Men tyvärr passar dom inte in i min melodifestival.

++

Paris - Jay-Jay Johansson
Kvällens sämsta låt!

- - -

Gosa - Mary N'diaye
Vad fan var det för skit? Kvällens näst sämsta låt.

- -

Vi kommer aldrig att förlora - Eric Gadd
En gammal favoritartist. Tyvärr funkar inte hans sound lika bra som det gjorde på 80 och 90-talet. Låten okej, men inget mer.

++

Heartbreak Hotel - YOHIO
Också en okej låt. Lite 80-talsglam över det hela. Topp 2.

+++

Porslin - Anna Järvinen
Jag har aldrig tyckt att en lugn låt ska vinna. Och definitivt inte denna. Visst, det är inte schlager som gäller längre. Men visa?

+

We're Still Kids - Michael Finer & Caisa
Danslåt. Inget mer än så.

++

Programledarna
Jag är inte typen som gnäller på programledare. Inte heller ikväll. Jag tyckte om både Gina och Danny. Lite personligt, lite humor, lite charm när man säger fel. Perfekt!

++++

Sammanfattningen för kvällen är att David Lindgren och Yohio ska gå vidare. Vet inte om det är någon andra chans? Men om det är så, Michael Finer och Eric Gadd. Eller Cookies N' Beans.

Webbteve-tips

SVT-play har börjat (i min värld så är det nytt) med webbteve som endast visas på webben och inte på teve. Igår när jag satt och väntade på akuten började jag kolla på en serie som heter Gengångare. Serien är fransk (låter skittrist) och utspelar sig i en stad någonstans i franska alperna. Man får följa några personer som återkommer efter ett antal års död. Från början förstår de inte själva att det varit döda utan kommer in i sina liv och tror att allt är som vanligt. Varje avsnitt börjar med en av de döda personerna. Men man får fortfarande följa de andra...

Denna serie är den bästa jag sett på mycket länge! Den har spänning, mystik, bra musik, är snyggt filmad. Tyvärr släpps inte sista avsnittet förrän på torsdag, men de sju som publicerats är värda att kolla på. Jag har alltså i princip sträckkollat 7 timmar eftersom den är så bra.

Som vanligt så ligger serien bara uppe i 30 dagar efter sista avsnittets släppts, idag 35 dagar till. Så skynda skynda!

Snart så!

Har precis pratat med Lullen. Hon är i Bangkok nu. Åker hem om typ sex timmar. Men hon har ju aldrig nån koll. Ena stunden landar hon i Sverige runt 7:30. Tror hon. Nästa gång vi pratar är det vid 6:30. Från början trodde hon att hon skulle komma på måndag. Men nu vet jag:


Inte långt kvar nu! Och som jag har längtat! Jag har ju aldrig varit ifrån henne så här lång tid förut.

Klumpedunsan

Gastroskopin gick bra i torsdags. Fick min knockout-spruta och låg och hulkade lite. Det är typ det enda jag kommer ihåg. Varför jag fick göra om skiten var för att de skulle ta en bakterieodling på magsåret. Men allting såg bra ut. Magsåret såg bättre ut än förra gången och det beror väl kanske på att jag har ätit min medicin. Duktig som jag kan vara ibland. Angående bakterierna kommer svaret om tre veckor.

Däremot lyckades jag vara ordentligt klumpig igår. På väg till jobbet drog jag på en ordentlig vurpa och slog i armbågarna så in i helvete. När jag kom hem la jag mig med ispåsar och ringde en arbetskollega som tyckte att jag skulle åka in till akuten för att röntga. Vilket jag gjorde. Vilket resulterade i fem timmars sittande på SöS. Jag fick beröm för att jag hade kylt ner området, men det var också det enda. Läkaren var otrevlig eftersom jag inte hade vänt mig till vårdcentralen. Jag tyckte väl att det var onödigt eftersom dom inte har någon röntgen. Och sa till läkaren hur mina tankar gått. Läkaren förklarade då syrligt att vårdcentraler remitterar patienter som behöver röntgas. Och jag svarade lika syrligt med att jag inte är nåt jävla proffs på sjukvården eftersom det inte tillhör vanligheterna att jag ramlar och slår mig.

Idiot!

Hur som helst hade jag ingen fraktur. Bara en rejäl blödning. Men jag är fortfarande sur på läkarjäveln som tyckte att jag upptog hans tid i onödan...