söndag 31 mars 2013

Nu börjas det!

Kvalen. Ångesten. Glädjen. Lyckan.

Den allsvenska premiären.

lördag 30 mars 2013

Skorna

Jag har varit lite upptagen med påskfirande. Men idag är jag på banan igen.

Jag var på stan i onsdags för att köpa påskpresenter till Lullen och Pojkvännen. Men istället kom jag hem med fyra kassar fyllda av saker till mig själv. Några små presenter blev det såklart.

På Din sko hade dom halva priset på rea-priset. Jag hade kunnat köpt minst sex par skor/stövlar. Fast jag hejdade mig själv och köpte bara tre.

 
Plus ett par skinnpumps som hade kostat 599 som jag betalade 199 kronor för. Men dom lånade Lullen direkt eftersom hon åker på kryssning ikväll.

onsdag 27 mars 2013

Sko-rea!

Åkte till stan för att handla saker till ett påskägg. Och hamnade på Din sko. 3 par för 549 istället för 1847!

Åk och fynda!

Bild kommer sen.

tisdag 26 mars 2013

Nån som lyssnar

Jag skrev till väderguden här om dagen. För att jag är så förbannat less på kyla och vinter nu. Och postgången kanske är lite seg till gudarna. Men jag tycker mig märka att han nu fått min önska. Och faktiskt lyssnat. Dessutom har man sopat gator och trottoarer på Lilla Essingen idag. Bara en sån sak kan få mig att få vårkänslor.

En sån dag

Mina ögon kan inte sluta rinna. Och sminket är förstört innan allt är på.

Hatar såna här dagar...

måndag 25 mars 2013

Grattis idiot!

Jag pratade om för ett tag sen att Prince kommer till Stockholm i sommar. Och att jag skulle gå. Är det nån som tror att jag missade biljett-släppet imorse? Är det nån som tror att det är slutsålt?

Fan vad jag är värdelös!

fredag 22 mars 2013

Hur krånglig vill man va?

I dessa mail-tider kan jag ibland reagera hur krångligt vissa människor stavar sitt namn. Men den här tar nästan priset.

Annétthe liksom? Konstigt att hon inte stavar efternamnet Sätthérgréhn.

torsdag 21 mars 2013

Beroendeframkallande TV-serie

Min dotter lyckades övertala mig att börja kolla på The walking dead. Det enda jag visste om denna serie var att det är massa zombier som springer omkring. Och det är inte riktigt min kopp av te. Men hon och pojkvännen har tjatat hål i huvet på mig. Och eftersom Farmen är slut och jag ville ha sällskap när jag åt middag så började jag kolla på den i måndags.

I tisdags när jag släckte lampan och skulle få alldeles för lite sömn hade jag sett klart säsong 1. Den är bara på sex avsnitt, men jag har jobbat sent hela veckan. Igår började jag på säsong 2 och har hunnit med fyra avsnitt. Det går inte att sluta titta!

Grejen med serien är att den är spännande typ hela tiden. Men det är inte skräck. Och visst är det zombier med. Fast inte hela tiden.

Jag är ordentligt såld!

onsdag 20 mars 2013

Slipper laga mat

Inte har jag kommit iväg från jobbet i tid. Idag heller. Fast idag har det varit introduktionsutbildning för nyanställda. Vilket avslutades med italiensk buffé. Och eftersom det blev massor över så fick även jag en smakbit.

Därför slipper jag i alla fall laga mat idag. Med tanke på att jag åt 20:30 igår så känns det som ett plus.

tisdag 19 mars 2013

Glömde bort!

Jag tänkte gå hem tidigt idag. Har en del att fixa med. Så jag tänkte först "halv fyra". Sen har jag lekt Alfons och ska bara göra det och det. Och vid 17-tiden glömde jag bort att jag skulle hem tidigt.

SUCK!

Kommer väl hem lagom till sju dårå...

Hur mycket kan man låta?

På min arbetsplats sitter vi i öppna landskap. Inte så öppna att man ser alla som arbetar. Utan det är väggar och rum emellan. Så det sitter 8-10 personer i varje del. Ungefär. Jag har jobbat här i 4,5 år. Och det är ytterst sällan jag stör mig på att människor pratar.

Det har gjorts en del omflyttningar här den senaste tiden. Och jag har fått några nya medarbetare i "min" del. Som förvisso inte pratar så mycket. Men det slamras med hålslag, prasslas med papper, dunsas med tunga pärmar och fan vet vad. Så pass mycket att jag har lust att ställa mig upp och skrika SLUTA LÅT FÖR IHELVETE!!!!

Men det passar sig inte va?

Till väderguden

Hej!

Jag är kanske inte så troende när det gäller gudar. Men eftersom jag känner mig desperat så vänder jag mig till dig. Jag är fruktansvärt trött på vintern nu. Så pass trött att jag kommit in i en svacka. En svacka som inte verkar ha något slut förrän i maj när jag lämnar Sverige.

Det skulle vara jättegulligt om du kunde försöka få mig att må bättre. För din del är det nog ingen stor uppoffring. Men för mig kommer det att göra underverk. Det enda jag ber dig om är att du:
  1. Stänger av snöknappen
  2. Dammar bort alla moln som hänger över Sverige och låter solen visa sig
  3. Tänder eld i kaminen
Som du ser är det inga större svårigheter för dig. Men för mig är det omöjligt att få ett uns hopp om jag inte vill/kan lämna landet. Mina begränsningar är stora när det kommer till semesterdagar och lottovinster.

Jag hoppas att du läser det här och gör så gott du kan.

Men vänliga hälsningar
Vinterdeprimerad

fredag 15 mars 2013

Det sköna med att va singel

Jag hade tänkt mig en hemmakväll ikväll. Men en kompis från förr ringde. Vi pratar väl 6-7 gånger per år. Men jag tror inte vi setts på 3-4 år. Och just ikväll ringde hon och tyckte att vi ska ses över ett par glas vin. Så det är bara att ställa om.

När jag var sambo var detta en omöjlighet. Det skulle blivit tjafs i flera veckor om jag bara ändrade mig och drog iväg. Även fast vi inte hade planerat något annat. Mer än en tevekväll. Nu säger jag inte att vårt förhållande var det bästa de sista åren. Och skulle jag haft en annan pojkvän så kanske det inte hade varit några problem.

Men nu är jag singel och känner att det är just därför jag är det vid såna här tillfällen.

Mot Eken bar.

onsdag 13 mars 2013

Mormorsgener?

Jag har aldrig gillat ungar speciellt. Nästan så att jag undvikit folk som har småbebisar. Men den här lilla pärlan kan man inte motstå.

Fatta vilken mormor jag kommer bli!

Längesen?

Det känns som att det var längesen man såg ett manligt kön när det är vad som kommer upp i huvet när jag ser dagens fruktval.

tisdag 12 mars 2013

Seminarium

Vi ska få en uppdatering på vårt ekonomisystem här på jobbet. Och sen nio imorse har jag suttit på ett seminarium angående nyheterna. Med två föreläsare som precis har lärt sig att använda skärmklippverktyget och därefter klistra in i Power Point. I fem timmar!

Jag är helt tom i huvet. Och inte en minnesanteckning har jag med mig därifrån.

måndag 11 mars 2013

Skobeställning

Jag har beställt lite skor. La Roudete har nämligen 30% på alla skor. Och eftersom jag har exakt storlek 39 så brukar det inte vara några problem att beställa på nätet. Kan va kul att ha lite nytt när jag åker till Turkiet.

Vad sägs? Är det inte Singlan-skor?

Denna fast i svart.

Lite somrig tänkte jag.

Dessa fast chokladbruna. Har redan svarta.

Denna fast i beige.






Veckans låt

Min favoritgrupp har äntligen släppt sitt nya album. Nu väntar jag bara på att dom ska bli bokade till Stockholm. Det var typ 4-5 år sen dom var här senast.

söndag 10 mars 2013

The Impossible

Jag säger bara att om man inte blir tårögd när man ser filmen så kan man ha lite känslomässiga svårigheter. Själv störtbölade jag ett par gånger. Så jag har nog också känslomässiga problem.

Äntligen!

Den här trailern såg jag för flera månader sen. Och bestämde att jag skulle se den direkt när den hade premiär. Men i fredags var det hockey. Och igår mello. Men idag ska jag se den. The Impossible.



Tror inte att det är någon idé att sminka sig...

Filmsöndag

Jag läste ut Hypnotisören igår. Så idag hyrde jag filmen. Och har precis kollat klart på den.

Jag vet att böcker oftast är bättre än filmatiseringen. Men det borde fan vara olagligt att ändra en berättelse så radikalt som i detta fallet.

Boken: ++++
Filmen: ++
Filmen med tanke på att den är gjord efter en bok: ---

torsdag 7 mars 2013

Smaken är som baken

Jag är lite asocial i dessa dagar. Jag håller nämligen på att läsa boken Hypnotisören. Och jag tycker att den är så jävla spännande. Så pass att jag inte kan sluta läsa på kvällarna. Men gör det ändå eftersom jag somnar mitt i en mening. Fast då är klockan way after sovdags.

Idag på fikarasten satt jag och sa vad bra jag tycker att boken är. Tipsade dem som inte läst den att göra det. Då visade det sig att en av kollegorna har läst boken. Och tyckte att den var skitdålig. Nu har ju jag inte läst klart boken. Har läst 62%. (Det finns inga sidor i min e-boksläsare, bara procent.) Så kanske är det ett dåligt slut. Eller nåt.

Men visst är det konstigt att man kan tycka så olika?

tisdag 5 mars 2013

Bokat!

Den 6 maj åker jag hit.

Så jävla mycket lättare allt blev nu!

Trött!

Jag är less på det här nu. Vintern alltså. Och inte blir det nån Barcelonaresa heller.

Dags att börja kolla solresa istället.

fredag 1 mars 2013

Nåt som jag inte glömde att handla...

Det är vår snart! Hoppas jag.

Jag fick varmrätt också!

Hon är ganska bra den där ungen.

Hemma!

Lullen lånade min lägenhet när jag var på kryssning. Som tack står hon för middan. Om jag står för vinet. Som jag glömde bort att köpa på båten.

Hur slarvig får man bli?