onsdag 2 februari 2011

Middagstips

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda 4 ägg, 1 dl grädde och ca 1 tesked oregano och häll i en smörad form och låt grädda i ugnen i cirka 10 minuter.

Hacka under tiden 1 lök och 2 vitlökar och fräs i stekpanna. Ha därefter i 400 gram köttfärs och genomstek. Häll därefter i en halv dl vatten, 2 msk tomatpure, färsk timjan, salt och cayennepeppar och låt puttra tills vattnet är borta.

Under tiden river du 2 dl ost och blandar med 1 dl grädde och 1 dl creme fraiche.

Ta ut äggblandningen ur ugnen och häll på köttfärsen. Därefter ostblandningen. Garnera med körsbärstomater och låt stå i ugnen tills det blir färg.

Klart på en halvtimme. Smakar ungefär som lasagne. Fast mycket mer GI-snålt. Inte för att jag tänker på sånt numera, men jag testar nya recept.

2 kommentarer:

Sus sa...

Tack! det ska jag prova!

Pillargontanten sa...

Den ska minsann jag också prova :)