torsdag 24 oktober 2013

Om att klaga

Jag bor till höger om porten i mitt hus. På bottenvåningen. Det finns en ventil som sitter en bit ovanför koddosan. Som går rätt in i mitt sovrum. Och koddosan låter varje gång man trycker in en siffra. Och avslutas med en truddelutt när man tryckt in rätt kod. Vilket gör att jag hör när alla slår in koden när jag ligger i sängen. En gång hade tidningsbudet inte fått den nya koden och stod vid halvfyratiden och försökte knappa in rätt kod i 20 minuter. Man kan säga att jag hade lust att gå ut i bara mässingen och skrika koden i örat på tidningsbudet den gången.

Jag har vid något tillfälle mejlat vår tidigare fastighetsförvaltare och bett dom stänga av ljudet. Men inget har hänt. Och jag tänkte att det kanske inte går. Fast på senare tid har jag varit hos människor som har exakt samma modell på koddosa. Och där har det varit knäpptyst.

Igår när jag kom hem hade koddosan fått spel och lät oavbrutet. Vilket den gjorde hela natten. Så man kan säga att jag kanske inte sov så mycket djupsömn inatt. Så imorse felanmälde jag skiten. Och la till att jag störde mig på ljudet som avges när man trycker in siffrorna. Och la även till att portdörren slår igen för hårt. Som avslutning var jag tvungen att tillägga: "Nu låter jag som en surkärring som störs av alla ljud, men så är inte fallet. Det är bara jobbigt att bli väckt flera gånger per natt när man ska upp och jobba dagen efter."

Nyss när jag kom hem visade det sig att dosan är tyst som en mus. Även när man trycker in koden. Och porten som jag tidigare hörde mitt på dagen fast jag var på andra sidan lägenheten har jag inte heller hört.

Jag kanske borde bli en surkärring som klagar på allt jag irriterar mig på.

1 kommentar:

Singelmamman sa...

Det går nästan alltid att lösa. Tyvärr finns inte alltid viljan hos de som har möjlighet.