onsdag 26 mars 2014

Och så var det jobbet

Jag vantrivdes på jobbet så förbannat i höstas. Såpass att jag började kolla efter nytt. Och hittade tre intressanta. Som jag sökte. Kom på intervju på två av dom jobben. Och på en andra intervju på det ena. Men sen gick det inte längre. Och ärligt sagt vet jag inte om jag ville ha jobbet. Sånt märks förmodligen.

Orsaken till att jag började vantrivas på jobbet var att jag såg en repris. 2012: chef slutar, jag är chefslös i några månader, har lönesamtal med någon som inte har sett mig arbeta, får usel löneökning. 2013: chef får stroke, är chefslös nån månad, har lönesamtal med någon som inte har sett mig arbeta, får usel löneökning. Framför mig såg jag 2014: vikarierande chef, riktiga chefen kommer tillbaka efter lång sjukskrivning, lönesamtal med någon som inte sett mig arbeta, får usel löneökning. Och risken för det finns fortfarande. Om min nuvarande chef skulle sluta.

Hur som helst är min nuvarande chef jävligt bra. Hon lyssnar på vad jag säger, är rak och effektiv. Precis en sån chef som jag vill ha. Exempelvis gnällde jag på att min kapacitet har underskattats den senaste tiden. Vips fick jag mer utvecklande arbetsuppgifter. Jag har också oroat mig för att mina nya arbetsuppgifter tar mer än 100% i arbetstid vilket hon också lyssnar på och försöker åtgärda. Så tänk vad det kan svänga!