onsdag 21 maj 2008

Förslappade människor

Igår gick jag och människan som inte kan ta tag i sitt liv och la oss samtidigt. Han gick upp en kvart före mig imorse men på ett ungefär har vi sovit ungefär lika länge. Jag kom hem vid 17-tiden, då låg han och sov och även dottern... Jag stökade omkring lite, bytte om och tog en rask promenad på 45 minuter men inte var nån vaken när jag kom hem.

Jag förstår inte hur vissa människor fungerar när de inte kan vara vakna en hel dag och framför allt inte när det babblas om att man ska ta tag i livet och börja vara en aktiv person. Jag har lagat mat åt dessa två förslappade familjemedlemmar nästan varje dag sen jag började med min diet men idag tänker jag fan inte stå som en jävla kokerska och passupp när dom ligger och sover! Vad är det för fel i kroppen undrar jag? Jag går och duschar istället, orkar inte lägga ner energi på en människa som jag ändå inte är intresserad av att dela mitt liv med.

Fyra liter mjölk och ett paket cigg

Jag var och vägde mig igår! Vågen visade att jag har gått ner... tadadaaaa: 4,1 kilo!!! Alltså fatta! Fyra liter mjölk och ett paket cigg på en vecka! Det är en halvtung kasse! Snacka om att motivationen sprudlar just nu. I dag är det en utomordentligt glad dag!

tisdag 20 maj 2008

En vecka!

Nu är det bara en påse kvar av första veckans kur! HÄRLIGT! Ska dit ikväll och köpa en till veckoranson och väga mig. Lite nervös är jag... Kommer bli besviken om det är runt två kilo, nöjd om det är tre och superglad om det närmar sig fyra. Tycker liksom att jag har varit superduktig den här veckan med diet och motion hittills så jag hoppas att det också ger resultat. Tidigare har jag ju inte varit så bra på att röra mig. Ja, ja... får se hur det går.

måndag 19 maj 2008

En perfekt dag...

...fram tills nyss. Har varit på strålande humör hela dagen, haft lagom att göra på jobbet, fint väder, träning efter jobbet, inga hungerkänslor och nöjd med utseendet. Sen kom jag hem. Satte på musik, packade upp träningsväskan, gjorde sallad till maten, satte på en tvättmaskin, åt en påse och började laga mat. Idioten som har vilat för att han har satt upp en spegel kommer ner fast han är inte otrevlig för en gångs skull...
Däremot kommer tonåringen ner och gnäller på salladen! Jag börjar förklara att det är nyttig sallad och att det är dressing på broccolin så att det är därför hon tycker att den smakar konstigt, men hon börjar käfta och jag får ett utbrott. Eftersom hon vägrar att be om ursäkt, inte kommer med några bra argument till varför hon exempelvis inte söker sommarjobb, inte hjälper till hemma, bara vill ha men inte ge när det gäller massa saker så kräver jag att få hennes SIM-kort eftersom det är JAG som betalar räkningen och hennes förra var på över 700 spänn! Och inte ens då försöker hon be om ursäkt eller försöka förklara.

De närmaste dagarna ska jag vara stenhård mot henne. Hon ska få klara sig utan mobil, jag tänker inte tvätta hennes kläder, jag ska inte prata med henne i onödan och jag kommer bli galen om jag märker att hon har använt några kläder som är mina. Då kommer jag ta bort internet och försöker hon inte ställa saker till rätta då så tar jag bort teven också. Nu jävlar är jag förbannad!!! Först förstör alkisen min helg och nu ska hon förstöra min strålande måndag. Jag är jävligt trött på att bli behandlad som en dörrmatta från människor runt omkring mig. Vad ger jag för signaler egentligen? NU är det sluttrampat på mig i alla fall...

söndag 18 maj 2008

Bra start

I dag vaknade jag av mig själv vid 8:30 och kände mig utvilad! Jag låg och surfade lite i sängen eftersom äcklet var nere på nedervåningen. Vid 10 gick jag upp, lyssnade på musik som jag blir glad av i dom trådlösa hörlurarna, satte på mig promenadkläderna och gick ut och promenerade i 50 minuter. HÄRLIGT! När jag kom tillbaka var idioten inte hemma så jag kunde sätta på hög musik, äta en påse och sortera tvätt i lugn och ro. Att tonåringen är hemma spelar ingen roll, det känns som att jag är ensam! Helt underbar start på dagen så nu kan jag ta i tu med vad som helst känns det som!

lördag 17 maj 2008

Ett sargat Djurgårn

Djurgårn har spelat sin sista Svenska Cup-match för i år. Dom förlorade mot Sirius med 4-2 och det var inte ens orättvist. Fortsätter dom att spela så här så kommer dom att åka ur allsvenskan... Dembo blev skadad ganska tidigt men fortsatte ändå vilket gjorde honom instabil. Hela backlinjen var darrig och jag tycker nog att alla insläppta mål var backmissar. Nu har dom semester och jag hoppas för deras egna skull att dom under tiden skaffar sig en bättre inställning och att DIF skaffar en bredare trupp så att spelarna kan stå över nån match då och då när det är sånt hårt matchande.

Nä, ingen rolig dag idag. A-lagaren (som han luktar som) vaknade vid 17-tiden är äcklig och tror att han ska kunna reta upp mig. Jag gjorde enligt dottern en god middag som inte passade herrn trots att jag frågade om han skulle äta det jag lagade så jag slängde resterna när tonåringen hade ätit klart. När allt är uppdiskat och undanplockat kommer människan in och frågar vart maten är eftersom han inte ätit klart. Undrar varför han tackade för maten kan man ju undra då. Men jag tänker inte låta honom få mig förbannad för det för jag tänker inte sänka mig till hans nivå. Fy fan vad han stinker gammal fyllgubbe, jag tror fan att jag spyr...

Äcklad

Gick upp lite senare än jag tänkt imorse eftersom jag snoozade lite längre. Kom i alla fall iväg på en promenad innan huset vaknade och gick i ca 50 minuter i regn. Tycker nästan det är skönare att gå i regn om man är klädd samt inte måste tänka på att håret inte ska bli lockigt...

När jag kom hem stod han i köket och stank som en jävla spritfabrik! Det jag blir mest irriterad på är att han underskattar mig och tror att jag inte ska märka nåt. Tror han att jag är utvecklingsstörd? Jag tog min påse och käkade (drack), satte på musik och gjorde frukost till tonåringen. Hela tiden stod han bredvid och typ glodde... När fröken hade ätit klart så städade jag undan i köket och därefter gick jag in i duschen. När jag kom ut igen var musiken avstängd och han hade satt på radion istället.

Som vanligt så har han åter lallat in i sina äckliga gamla spår och jag får ännu mer avsmak för människan om det nu är möjligt! I går låg han och sov när jag kom hem från jobbet, tror han vaknade vid 19:30 nån gång. Vid halvett gick han och la sig utan att säga godnatt. Förmodligen vaknade han vid 7-tiden imorse och städade till samtidigt som han gick omkring och smygsöp och när han fått tillräckligt gick han och la sig igen eftersom han sov när jag klev upp. Därefter klev han upp och vad vet jag vad han gjort innan jag kom hem, var vaken i ett par timmar och nu har han gått och lagt sig igen!!! Finns det fler lika äckliga människor som beter sig som honom?!? Finns det fler människor som förnekar sina problem så kraftigt och skyller det på alla andra?

Det sköna i kråksången är att jag skiter fullständigt i vad han sysslar med. Han kan hålla på så här varje helg om han nu känner för det och tro att han sårar mig med att stänga av min musik, vila och supa. JAG BRYR MIG INTE!
Istället satte jag på mig de trådlösa hörlurarna och fortsatte att lyssna på musik, hängde tvätt osv. JAG tänker inte förstöra mina planer bara för att han jävlas... Dessutom flyttar jag snart men det vet ju inte han. Däremot kan jag inte fullfölja mina planer med att städa sovrummet och badrummet eftersom han sover i sovrummet och badrummet ligger vägg i vägg och är det något han inte ska få göra är att hitta nåt att klaga på när det gäller mig. Det enda jag är nu är äcklad!

fredag 16 maj 2008

Dag 3

Idag är den värsta dagen av alla! Jag fryser, är besatt av hälsosamma recept, har ett matsug som heter duga och är lättirriterad! Gudskelov har jag varken yrsel eller huvudvärk som är vanligt just den tredje dagen. Jag kommer att ha ett litet helvete resten av fredagen nu när jag kommit hem för det är mycket lättare på jobbet.

För att inte falla i någon fälla i helgen är planen att noggrant planera min tid. På ett ungefär ser morgondagen ut ungefär så här:
10:00 Klockan ringer
10:20 Jag går upp
10:30 Jag går på en långpromenad
11:30 Jag äter en påse
11:45 Jag duschar och tvättar håret m.m
12:45 Jag hänger tvätt, sätter på en ny tvättmaskin
13:00 Jag byter sängkläder och städar sovrummet
14:00 Jag skurar badrummet
15:00 Jag hänger tvätt och softar en stund
15:30 Jag äter en påse
16:00 Jag går igenom skor och ytterkläder
17:00 Jag sätter mig vid datorn

Ungfär så... Jag får försöka att tänka på de förvånade minerna som jag kommer att få se när fotbollssäsongen sätter gång efter EM-uppehållet och jag blivit några kilo lättare! Allt för att inte kolla in i kylskåpet och trycka i sig massa skit!

onsdag 14 maj 2008

Nu jävlar!!!

Det har kommit smygande... Fettet som omger min rumpa, mage, midja, bröst, armar och hals. Jag fattar ingenting! Man börjar att röra sig ganska mycket jämfört med innan och som tack går man upp i vikt!?! Men nu är det slut på uppgåendet. Idag har jag börjat med Cambridgemetoden och är mer laddad än nånsin!

Just nu är jag ganska hungrig efter en påse vid 9-tiden och en runt 14. Två liter vatten är uppdruckna, så kvar har jag en liter vatten och en dryck resten av kvällen. Det är ganska enkelt första dagen vet jag av tidigare erfarenhet så idag behöver jag inte stålsätta mig så mycket. Men visst är det svårt att hålla sig ifrån kylskåpet, därför bör man hålla sig sysselsatt på sin fritid. Idag tänker jag jobba över någon timme. När jag kommer hem ska jag epilera benen, bikinilinjen samt under armarna plus lite ögonbrynsplockning och sånt. Jag hade tänkt gå en promenad men just nu regnar det så därför får jag ta hand om mig själv på något annat sätt. Sen ska jag mäta min kropp för att kunna se resultat när inte vågen visar några!

tisdag 6 maj 2008

Depp, depp och depp

Det är inte lätt att skriva en privat blogg när man aldrig har en chans att få vara ensam! Jag bor tillfälligt i Tyresö sen drygt tre veckor tillbaka och det här är första kvällen som jag inte har haft ett rumpdrag efter mig fram tills jag gått och lagt mig. Ikväll är första kvällen som jag får sitta ensam på kvällen innan jag går och lägger mig utan att en viss person väntar in mig tills jag går och lägger mig. Helt sjukt! Tur att jag inte bor här så länge för då hade jag fått panik.

Eftersom jag bott i Tyresö har jag varit ordentligt deppad också. Har inte gjort annat än jobbat, gått på fotboll, lagat mat och sovit. Återigen känns det som jag är i ett fängelse och jag hatar känslan. Inte nog med det, jag får aldrig vara själv!!!! En av anledningarna till att jag flyttade från början var just att jag aldrig fick vara ensam och nu sitter jag här igen... Orkar verkligen inte med att ha det så här.

Har dessutom lagt på mig ett gäng vikt som gör att jag är ännu mer deprimerad, men från söndag och tre veckor framåt ska jag köra en kur och därefter ska jag köra blandkur i två veckor till. Fram till semestern ska jag sen göra recept från Bülows kokbok och jag hoppas att jag gått ner mellan 5-10 kilo tills dess... Helst tio, men det är nog lite väl optimistiskt tänkt.

På kärleksfronten har jag gått in i ett vakuum. Jag bor i ett fängelse, är fet som en sugga och känner mig allmänt ful och oattraktiv. Detta syns väl i min aura eftersom jag knappast får några inviter och lika bra är väl kanske det. Eller så är det kanske just det som saknas i mitt liv för att jag ska blomma ut, vad vet jag? Det kanske är lättare att banta om man har nån att göra sig fin för osv. Skitsamma. Jag kollar inte runt heller och då lär man ju knappast se någon godbit och skulle jag det så skulle jag antagligen få nobben så det känns lönlöst. Vad positiv jag är!