lördag 28 februari 2009

Inte sjuk

Igår var jag hemma från jobbet för att jag kände mig risig. Trodde att jag skulle ligga sjuk i helgen men känner mig frisk idag.

Har därför hunnit att plocka undan, dammtorka och dammsuga! Lite gjort trots allt! Värre är det med mig själv, har inte ens duschat idag... ännu. Men jag har gått en promenad!

torsdag 26 februari 2009

Nu jävlar!

Jag har ju tränat nån månad nu och känner att jag börjar komma in i det. Så nu är det dags för steg 2: mer koll på kosten! Jag har ju ganska bra koll på vad man bör äta och inte men jag märker att jag tar större portioner nu när jag tränar och jag är inte helt strikt. I helgen ska jag försöka göra ett kostschema och försöka hålla mig till det i en månad och se vad som händer. Möjligtvis kanske det skrivs mycket om det här men jag måste ta det till en början så att jag kommer in i det. Den 1 april vill jag att det känns lite i kläderna! Inte massor men lite skillnad vill jag känna.

Ett steg i taget gör det lättare så nu jävlar är det dags att börja gå!

onsdag 25 februari 2009

Saker jag MÅSTE göra i helgen

Jag hinner verkligen inte med så mycket på vardagar, ändå kommer jag i säng alldeles för sent. Ändå tränar jag innan jobbet för att spara tid. Ändå hinner jag inte med massa måsten. I helgen måste jag dammsuga, dammtorka och skura golv. Jag måste noppa och färga ögonbrynen, epilera benen och fixa naglar och fötter. Jag vill även hinna med att köpa lite nya klädesplagg, saker till hemmet och böcker på bokrean. Och däremellan vill jag läsa, kolla film och ta det lugnt. Det är kanske dags för någon semesterdag inom kort?

måndag 23 februari 2009

Hur orkar vissa?

Min dag har sett ut så här:
  • 06:00 - Klockan ringer
  • 06:30 - Kliver upp
  • 06:40 - Duscha
  • 07:10 - Göra frukost
  • 07:20 - Äta frukost
  • 07:40 - Sminka, klä på mig, packa väska
  • 08:20 - Gå till bussen
  • 08:40 - Gå till apoteket
  • 09:00 - Börja jobba
  • 15:30 - Gå ner och byta om och värma upp
  • 16:00 - Träna med personlig tränare
  • 17:00 - Duscha
  • 17:25 - Åka till Fridhemsplan och handla middagsmat
  • 18:00 - Komma hem
  • 18:15 - Börja med middagsmat
  • 19:00 - Äta middag och umgås med dotter
  • 19:20 - Plocka undan disk och göra lunchlåda
  • 19:40 - Göra inköpslista till veckohandling
  • 20:30 - Bada
  • 21:00 - Kolla CSI
  • 22:00 - Packa träningsväskan
  • 22:15 - Helt slut

När ska man hinna med sig själv egentligen? Jag behöver epilera mina ben, färga ögonbrynen, fixa med naglarna och ta ett fotbad!!! Men imorgon ska det tränas innan jobbet så därför måste jag sova nu eftersom klockan ringer 05:30 och då finns ingen tid att snooza.

söndag 22 februari 2009

Nytt kapitel

Imorgon börjar jag att skriva på ett nytt kapitel i min bok. Jag är så trött på mitt liv just nu att jag måste ändra på det! Jag är trött på att bli dissad, att bli trampad på och att inte behandlas respektfullt. Därför tänker jag inte tolerera att någon är så mot mig, jag är värd bättre! Det senaste året har jag kämpat med att bli starkare, få bättre självkänsla och bli oberoende att det nu är dags att ta nästa steg!

Från imorgon tänker jag inte vänta på att något ska hända i mitt liv, jag tänker bli aktiv själv och jag tänker välja mitt umgänge noggrant. Vänner/kompisar/bekanta som tar mig för givet tänker jag inte beblanda mig med längre. Jag måste skaffa mig ett socialt nätverk där jag inte är den enda singeln. Nog för att jag har singelvänner nu men det är mest killar, jag vill ha tjejkompisar som gillar att fika, shoppa och umgås på andra ställen än pubar.

Jag är en tjej som har många fina egenskaper och från imorgon ska jag tänka på dom istället för att fokusera på mina sämre. Dags för att bygga upp självkänslan och det sociala livet! Imorgon börjar vecka 9 år 2009 och det är första veckan på resten av mitt liv! Ses!

Goodbye

Your fingertips across my skin
The palm trees swaying in the wind
Images
You sang the spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes
Clever trick

Well I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be
So long my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartace
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You tooked my hand and danced with me
Images
And when you left, you kissed my lips
You told me you would never ever forget
Images

Well, I'd never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be
So long my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartace
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you're gone and I'm haunted
And I bet you are just fine

Did I make it that
easy to walk right in and out
of my life?

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long my luckless romance
My back is turned on you
Should have known you'd bring me heartace,
almost lovers always do

torsdag 19 februari 2009

Saknad

Just nu har jag en ganska tråkig tillvaro faktiskt. Ingenting särskilt händer och det sociala livet är nästan obefintligt. Okej, jag träffade lite folk i lördags men det var länge sen sist och jag skulle gärna hitta på lite mer saker. Framförallt på helgerna. Jag skulle vilja sitta och käka brunch med några nära och kära, promenera runt i Stockholm, gå på nåt museum eller liknande, sitta på nåt fik och prata bort några timmar, gå på bio... Jag saknar helt enkelt ett socialt liv. Ett lite annorlunda liv som inte bara innebär fotboll och bira.

Helst av allt skulle jag vilja blanda umgänget med nära vänner, andra vänner och möjligtvis någon som får mitt hjärta att slå lite extra. Jag saknar närhet och framförallt beröring så otroligt mycket. Någon som stryker mig på kinden, tar i mitt hår och håller om mig. Jag är utsvulten på sånt. Det måste vara fem år sedan jag var med om sånt och har man haft det i hela sitt vuxna liv så saknar man det till slut. I alla fall gör jag det.

Och framtiden ser ganska mörk ut med tanke på att jag inte har någon i min omgivning som är intressant. Och skulle jag ha det så skulle han förmodligen inte vara intresserad av mig och det är ju liksom poängen. Att båda får fjärilar i magen. Dom få gånger jag ser någon snygging på stan så får jag inte ens en blick tillbaka, det är som att jag inte syns. Kanske gör jag inte det heller, så känns det för det mesta.

Och vem ska jag prata med? Mina allra närmaste vänner har partners allihopa. Det är nog ingen som förstår hur jag känner och dessutom vill jag inte riktigt erkänna eftersom jag är överlycklig att ha kommit från M, men med honom hade jag ju ändå inte det jag saknar de senaste åren... Och jag tycker om att vara ensam. Men inte hela tiden! Jag vill tycka om någon som tycker om mig. Just nu har jag två stycken som tycker om mig men som jag inte tycker om på det sättet. Vad är meningen? Att jag ska ta någon som jag inte känner för bara för att få närhet eller vaddå?

söndag 15 februari 2009

Trött!

Det var kallt igår! Det tog flera timmar att tina upp. Djurgårn hade inte nån strålande dag men spelade oavgjort i både fotbollen och hockeyn. I hockeyn ledde dom med 0-3 som på tio minuter blev 3-3.

Idag har jag varit jättetrött och det känns som att jag håller på att bli sjuk, kanske har det att göra med att jag stod i kylan igår. Hoppas jag sover gott efter Beck-filmen för jag ska upp tidigt och träna imorgon.

lördag 14 februari 2009

Speciell dag

Idag är det Alla hjärtans dag OCH en Djurgårdsdag! Jag satsar på Djurgårdsdagen eftersom jag och tonåringen firade Valentins dag igår. Vi hade myskväll och gav presenter till varandra. Jag fick en ny visitkortshållare som jag önskat mig i ett par månader nu så jag blev jätteglad. Dottern fick hårprodukter och 1000 kronor till klippning.

Djurgården spelar sin första träningsmatch för året på Stadshagen och jag ska dit och titta. Problemet är att det är -7 grader och jag har inga kläder för att stå stilla i 90 minuter. Eller 90 minuter... Först en promenad på en kvart, sen 10 minuter innan match, sen 45 minuter första halvlek, efter det 15 minuter paus, sen 45 minuter första halvlek, sen 10 minuter tacka spelare och sen en kvarts promenad tillbaka. Det är närmare 3 timmar. Kallt kommer det att bli.

Klockan 16 (tror jag) är det dags för hockeykillarna att spurta för att möjligtvis kunna ta sig till slutspel så den matchen måste man nog se nånstans. Det är inte så många matcher kvar och vi ligger utanför slutspel, nästan på kvalplats. Som sagt, en Djurgårdsdag idag! En riktig alla hjärtans dag med andra ord!

onsdag 11 februari 2009

Mycket nu...

Har inte mycket tid med att göra onödiga saker just nu. Jobbar jag inte så tränar jag. Lagar jag inte mat så storhandlar jag. Tvättar jag inte så lämnar jag in skor hos skomakaren. And so on... Fullt upp just nu med andra ord. Men det blir nog bättre när jag fått in rutin på de olika bitarna.

Imorgon ska jag morgonträna igen! Det är ganska tidsparande att göra det. Klockan ringer en halvtimme före vanlig tid och ändå kommer jag till jobbet långt innan jag annars brukar komma trots att jag tränat. Sånt känns bra. Och idag dejtade jag personliga tränaren och det kändes också bra! Hon får mig att ta i extra och det är väl det hon är till för...

Nu måste jag sova så att jag kommer upp imorgon.

måndag 9 februari 2009

Mycket bra start på veckan

Tog mig upp imorse och tog mig till gymet. När jag åkte var det mörkt och fullmåne och när jag klev ut nästa gång var det strålande sol. Härligt! Träningen gick bra, lite tungt men det är som det ska va. Däremot har jag lärt mig att det nästan är omöjligt att sminka sig när man är grisrosa i ansiktet vilket jag är en timme efter jag tränat kondition...

Dottern tog kontakt också och undrade om jag inte skulle komma och äta hos henne i skolan men det skulle jag ju. Åt laxsallad till förrätt, teriyakibiff till varmrätt och äppelstrudel till efterrätt. Allt för 105 små kronor, vilket var värt.

Nu sitter jag och väntar på att pastan ska bli klar till maten. Kom på nu att jag ska äta pastasallad med lax! Det är ju nästan vad jag åt till förrätt!

söndag 8 februari 2009

Träning i ottan

Josefin har sagt till mig att jag ska träna kondition mellan våra dejter. Tyvärr finns det inte sådär jättemånga pass på tider som passar mig och därför ska jag prova att träna innan jobbet imorgon. Bara köra crosstrainer i en halvtimme tänkte jag... Därefter duscha, basta och sminka på gymmet och sen är jag ju redan på jobbet. Kom precis på att jag glömt att packa sminkväskan så det är bäst att jag gör det med en gång så att jag inte står där imorgon med brallorna nere... Tur att jag kom på det eftersom jag packat allt annat.

Irriterad

Det är inte okej att en 17-åring är sur i över ett dygn på ingenting! Hon har legat i sin säng exakt hela dagen medan jag har strukit, städat, tvättat, plockat, dammsugit, dammtorkat... Inte en liten gest på att försöka hjälpa till eller göra ett handtag! När jag höll på att dammsuga masade hon sig upp och gick och badade. Precis när jag skurat hela badrummet. Men det skiter väl hon i!

Jag lagade mat och hon satte sig och åt, tog bort sin tallrik och sitt glas, inget annat. Inte tacka för maten, inte ta bort bröd och smör, bara gå! Lika lite dåligt samvete som sin pappa är vad hon har och lika lite tycker jag om henne när hon håller på så här!

Imorgon ska jag äta på hennes skola. Ska jag skita i det nu när jag har dejt med min faster? Eller vad tycker prinsessan? Min faster och jag ska ses på Gullmarsplan och det finns ju inga andra restauranger i närheten som är okej. FAAAN! Jävla ungjävel som ska förstöra min tillvaro!

?!?!?

Tonåringen gick som sagt och vilade igår och när hon vaknade var hon sur. Det finns två saker som jag avskyr som mest och det är människor som ljuger och människor som är sura. I min bekantskapskrets är det ganska ovanligt att man är sur men jag har en person som blir sur och irriterad för minsta lilla grej och det är just tonåringen.

Hon var sur hela kvällen. Inte ett ord sa hon till mig. I morse när jag var på väg ut på promenadrundan klev hon upp och jag försökte prata med henne men munnen var ihopsnörpt som om hon ätit 200 citroner... När jag kom tillbaka gjorde jag brakfrukost och sa till henne att det fanns frukost om hon ville ha. Hon kom och åt frukost, sa inte ett ord, plockade undan och sa "tack för frukosten" och gick sen till sitt rum och surade.

Vad är problemet? Vad är hon sur på? För att jag tog stolarna upp till vinden på egen hand? För att jag gick och slängde kartongerna utan hennes hjälp? För att jag tvättade och hängde massor av hennes kläder? För att jag ställde bordet som jag inte klarade av att ta upp till vinden i hennes rum eftersom det inte finns någon annan plats att ställa det?

Jag tänker fan inte ge mig på den här punkten! Jag har inte gjort ett skit och då ska jag fan inte be om ursäkt för det heller! Jag blir inte förvånad om fröken tar sitt pick och pack och drar hem till pappa imorgon men då får hon väl göra det! Att bli sur på för nåt man inte har en fucking jävla aning om är ett riktigt fult spel! Och jag avskyr det spelet och tänker inte vara med om att spela. Detta är energitjuveri när det är som bäst och det är inte kul när det är dottern som stjäl min positiva energi och ger mig negativ energi, det är fienden som gör.

lördag 7 februari 2009

Nya bordet

Hur trött kan man bli?

Tonåringen och jag var väl vakna till 02 igår, kollade lite Andra avenyn... Imorse väckte jag henne vid 12-tiden och vi tog en promenad till Fridhemsplan för att äta brunch och shoppa lite. Efter att ha handlat lite hittade jag ett jättefint köksbord med stolar för 2.900 kronor så vi köpte det, en helfigurspegel och lite annat och tog sen taxi hem.

Jag fick hjälp med att skruva upp bordet och lite med stolarna sen blev hon helt plötsligt jättetrött och vill SOVA!!! Klockan sju på kvällen?!?! Jag fattar ingenting. Fick ingen hjälp med att ta upp det gamla bordet + stolar till vinden så nu står bordet i hennes rum och tar plats. Ska jag behöva göra allting? Dessutom så orkar jag inte med bordet själv...

Men HUR kan man först sova tio timmar, gå omkring lite och shoppa och vara vaken sju timmar och sen bli trött?!? När man är 17 år? Är det inte då man har ork till att just shoppa, festa, fika och träffa folk? Hon har en del sidor som jag blir knäpp på och det där är en av dom. Att vara förslappad när man är ung, hur ska man då bli när man blir medelålders? Jag häpnar!

torsdag 5 februari 2009

Paella


Det här ska va för fyra personer. Det känns som att jag får bjuda in grannarna för att det ska gå åt...

onsdag 4 februari 2009

Planet Fitness

Det är gymet jag tränar på! Luftigt, fräscht, modernt och bra personal! Bland annat jobbar Josefin där, min egna plågare. Men hon plågar på ett bra sätt! Hon fick mig att ta i allt vad jag orkade plus lite till. Har nog aldrig tränat axlar på riktigt i hela mitt liv, jävlar vilken plåga. I slutet stretchade hon mig vilket var riktigt pinsamt. Jag är tydligen inte den vigaste personen på gymet i alla fall... Men här ska göras framsteg! NU JÄVLAR!!!

D-day

Idag smäller det! Klockan 16 ska jag vara ombytt, uppvärmd och träffa Josefin. Det är nervöst men okej. Tänk om hon säger att jag är ett hopplöst fall när hon ser att jag har noll fysik? Nu på morgonen ska jag till företagshälsan och prata om mitt tablettmissbruk av Treo. Det är ännu mer nervöst. Det är ju liksom inte bara att sluta... Hoppas hon är medveten om det.

tisdag 3 februari 2009

Löneförhöjning... IGEN!

Just ja! Fick ett mejl idag om att alla som var anställda den 1 oktober kommer att få löneförhöjning med 3,2% från den 1 januari. Eftersom myndigheten är så ny så har de nya cheferna inte nog med underlag för att kunna ha lönesamtal och ha underlag för löneförhöjning, därför är detta bestämt. Min löneutveckling har varit extremt bra de senaste åren:
  1. Årsskiftet 2006-2007 byter jag jobb och höjer lönen med 3.400 kr.
  2. 10 månader senare är det lönerevision och jag får löneförhöjning med 1.500 kr.
  3. Ett år senare tvingas jag byta jobb eftersom myndigheten jag jobbade på läggs ner, börjar på en nystartad myndighet och höjer lönen med 2.800 kr.
  4. 3 månader senare (två år efter första lönelyftet) är det lönerevision och jag höjer lönen med 800 kronor!

3.400 + 1.500 + 2.800 + 800 = FUCKING JÄVLA ÅTTAOCHETTHALVTTUSEN!!!! Är det konstigt att man älskar sitt jobb och trivs?!?

Sågar och gör kap

Råkade gå förbi Axelssons idag efter konferensen. Har aldrig handlat ett plagg där men fick infallet att gå in och kolla... Det visar sig att de har superrea på jackor och kappor och jag hittar en jättefin Mexx-jacka för 799 kronor! Innan rean kostade den 1799 så jag provar den lite snabbt och köper den innan jag hinner blinka.

Jag har haft lite tur med inköp den senaste tiden faktiskt. Jag beställde massor av träningskläder på nätet som passade bra, jag köpte ett par fina Adidas-skor för träning, alltså inga vanliga som jag alltid köper, utan aerobicsdojjor som både var sköna OCH snygga! Jag har dessutom inhandlat ett par stövlar på 70 procents rea som var lågklackade (har letat efter såna ett tag nu) men ändå snygga! I bara farten köpte jag även ett par skor att ha på jobbet. Allt detta på mindre än en vecka! Som sagt, jag har haft tur med att hitta saker som jag letat efter och i många fall på rea!

Nu måste jag hålla i plånboken för det är inte långt kvar tills vi åker till London, min födelsedagspresent! Tänker ju även shoppa där! På önskelistan:
  • Flera väskor
  • Skor
  • Jeans
  • Ovanliga och billiga vår/sommarkläder

Nåt borde jag ju få tag i. Helst billigt så att man känner att man gör kap!

Dött som i graven

Det är inte mycket som händer just nu, ändå har jag inte tid att skriva. Mycket jobb, hem och laga mat och sen nästan dör jag framför teven trots att jag egentligen inte tittar på nånting...

Idag ska jag på seminarium om det nya ram-avtalet för städ- och hygienartiklar! Låter det kul? Men nån måste ju gå på det och eftersom jag sköter inköpen på jobbet så var det väl mest självklart.

Imorgon ska jag träffa Josefin, personliga tränaren! Börjar redan bli nervös eftersom jag inte är i min bästa form just nu. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och hoppas på resultat.