lördag 31 juli 2010

Första stoppet

Jag har typ träsmak i röven. Men nu är vi i Gävle. Inte så långt kvar...

Hejdå Fjälstugan!

Ses igen nästa år.

Vill inte!

Jaha! Då var landetveckan slut. Och vi ska åka hem ikväll. Vilket jag inte alls har någon lust med. Jag skulle lätt kunna stanna en vecka till. Men jag måste lämna tillbaka bilen. Och Pojkvännen ska jobba på måndag. Så det är väl bara att börja packa. Och städa. Och klippa gräset.

Så vi åker inte förrän ikväll.

fredag 30 juli 2010

Storsjöyran

Igår började Storsjöyran i Östersund. Dom stänger av halva stan och sen är det konserter med olika band/artister. Torsdag, fredag och lördag.

Ikväll spelar Tonåringens ena favoritband. Så jag skulle skjutsa in henne och Pojkvännen till stan. Och under tiden skulle jag vara ensam på landet och börja plocka ihop eftersom vi åker hem imorgon kväll. Sen skulle jag hämta dom vid tvåtiden i natt.

Nu verkar det som att jag också ska gå på Storsjöyran. Då lär vi komma iväg sent imorgon...

Dags att sova?

Idag har vi latat oss rejält här i Fjälstugan. Och tittat på film. Vilket jag aldrig gör när jag är på landet. Tonåringen och Pojkvännen sover redan. Men så här tidigt har jag inte kommit i säng på hela semestern. Fast det är väl lika bra om man är trött.

För det blir man när man latar sig.

torsdag 29 juli 2010

Nu kom det!

Så kom det. Regnet. Precis när vi hade startat grillen. Men vi sitter under ett partytält. Så vi bryr oss inte.

Om väder och ingenting

När vi kom till stugan var det tre grader. Ja, tre iskalla grader! Det var ioförsig på natten men ändå. Sen dess har vi haft alla möjliga väderlekar. Regn, åska, mulet, sol, kallt, varmt... Igår var det badväder. Varmt och soligt. Men det blev en nostalgitripp istället. Tänkte att det skulle vara fint väder några dagar...

Idag skulle vi åka till djurparken där dom bland annat har tigerungar som man får klappa och krama. Därefter tänkte vi gå på tivolit som har kommit till stan.

Idag vet man inte vad det blir för väder. Det är jättevarmt (för att vara här, 25 grader), men det kommer förmodligen regna när som helst. Så har jag sagt i flera timmar nu. Fast det kommer aldrig något regn. Under tiden har jag legat i hammocken och ätit ostbågar, löst korsord, surfat, lagt över bilder på datorn och läst bloggar. Men inget regn.

Fast det är ganska mysigt att bara vara när man är på landet också.

onsdag 28 juli 2010

Solen

På den här tiden på året går solen aldrig och lägger sig riktigt. Mörkare än så här blir det aldrig.

Men...

Det är inte så dåligt på landet heller.

Där jag bodde...

Hade jag den här utsikten. Inte dålig den heller.

Utsiktsbild

Från Frösön ser man hela Östersund.

Frösö kyrka

Där konfirmerades jag en gång i tiden...

Nostalgirunda

Jag bodde i Östersund hela min grundskoletid. Så mycket av min barndom utspelade sig här. Därför ska jag åka min nostalgirunda idag. Och tvinga med Tonåringen och Pojkvännen. För Tonåringen blir det typ 15:e gången eller nåt.

När fem blir tre

Idag låg jag och sov alldeles för länge. Jag vet inte vad det är. Men när jag är här så sover jag som en stock. Gott och länge. Min morfar sa alltid att tallarna avsöndrar lugnande medel och här är det fullt av tallar. Så det är kanske därför. Jag förstår att det kanske inte uppskattas av alla men jag kan inte rå för det.

Hur som helst så åkte vi tillsut in till stan och checkade läget. På lantstället var det sol, i stan duggregn. Men det gav med sig och sprack upp i sol även där tillslut. Så vi spelade minigolf. Och jag sög.

När vi kom tillbaka till stugan så försökte jag röka de fem abborrarna vi fångade igår men utan framgåmg. Så idag har jag lärt mig att man måste använda T-sprit när man ska röka på en ABU-rök. Därefter skjutsade vi 2 femtedelar av oss till Östersund eftersom dom ska åka med bussen 07:50 imorgonbitti.

Under kvällen har vi spelat Plump som jag inte var lika dålig som minigolf på. Inte för att det här var det roligaste inlägget jag har gjort, men det är bra att ha när man tittar tillbaka.

Nu blir det "Godnight Sweden, wherever you are!"

måndag 26 juli 2010

Lite fiskelycka

Det blev sent igår. Så vi sov länge idag. Därför har vi inte gjort så mycket. Mer än fiskat. En abborre och en gädda fick vi. Men gäddan slängde vi tillbaka. Nu vill jag ha fler abborrar så att vi kan röka dem och ha på frukostmackan imorgon. Men det får bli senare för om ett tag ska vi grilla.

Just nu ligger jag på min älsklingsplats, i hamocken, och bara njuter av tystnaden. Jag fullkomligt älskar att ligga här och bara slumra in...

Nån som bloggat!

söndag 25 juli 2010

På landet...

Vissa tycker att vi är på landet och får se ut hur som helst!

Förresten så vann Djurgårn så vi är glada! Och möjligtvis inte nyktra. Förutom chauffören på bilden. Men hon kommer ikapp. Nu ska vi spela spel!

Rapport från Fjälstugan

Gårdagen var lyckad. Vi åkte först och handlade mat och sånt. Sånt bestod väl mest av alkohol. Därefter åkte vi tillbaka till landet och softade. Lite badminton. Lite gevärsskytte.

Veckan innan Storsjöyran sätter igång öppnar man flera av restaurangtält nere vid vattnet. Så igår åkte vi  in till stan för att kolla läget. Och vi hade det trevligt. Tyvärr är uppkopplingen här väldigt seg så jag kan inte lägga upp bilder...

Ikväll bär det iväg till stan igen för att kolla fotboll. Men idag blir det lugnare...

lördag 24 juli 2010

Mot stan!

Vi är på väg till stan för att gå på hamnstråket...

fredag 23 juli 2010

Sundsvall

Nu är det bara 20 mil kvar! Typ 10 grader här...

Mot Östersund

Nu är bilen packad och vi drar till landet som ligger utanför Östersund. Hur härligt som helst!

torsdag 22 juli 2010

Picknick i Rålis

Antiklimax

Så blev det ingen tandblekning idag heller! Allt för att jag ska få ett bra resultat. Och eftersom jag rökt sönder mina tänder så måste jag först ha skenor i 2-3 veckor innan jag får bleka med lampa.

Solbränd med ett vitt leende är bara att glömma med andra ord.

Already?!?

Jag kom att tänka på att jag redan har haft en veckas semester. Hur i helvete kunde den veckan gå i sån raketfart?

Tur att jag har fyra veckor till då.

Mindfulness

Det sägs att det är bra för själen att vara här och nu. Att man medvetet är närvarande. Att man inte ska ha huvudet fullt med dåtid, problem, framtid etcetera. Det händer inte så ofta att jag är sinnesnärvarande till vardags. Jag tänker oftast på annat när jag gör saker. Utom möjligtvis när (eller om) jag är i sängkammaren.

Tidigare imorse lämnade jag tillbaka sömnmätningsmaskinen. Och så här i semestertider när jag dragit ner på tempot gick det utmärkt att ta tillvara på nuet. Reflektioner under min lilla tripp:
  • Det är extremt lite folk i rörelse vid Stureplan klockan halv nio denna torsdag.
  • Odd Molly har fina kläder.
  • Fukten i luften lägger sig som en hinna över hela kroppen.
  • Det är väldigt tyst för att vara mitt i city.
  • Restaurang Grodan har bytt lokaler sen 80-talet. Har alltid trott att de legat på samma ställe.
  • Det är skönt när bussens dörrar öppnas eftersom det kommer in lite luft då.
  • Är det någon som bor i Konserthuset? På typ tredje våningen ser det ut som det.
  • Huset som Oscarsteatern ligger i är vackert.
  • Alla nybyggda hus som sträcker sig från Centralen till Norra Bantorget är ganska fula.
  • Jag svettas i knävecken.
  • Fridhemsplan är ganska sunkigt.
  • Det är lummigt och fint på Lilla Essingen.
  • Det doftar vatten (?).
  • Lilla Essingen är en otroligt vacker stadsdel i innerstadsstockholm.
  • Fantastiskt skönt att komma hem till en AC-kyld lägenhet!
Jag vet inte om jag mår bättre. Men jag känner mig inte så stressad i alla fall. Fast det hade jag nog inte gjort ändå.

Överhettning

Jag vet inte vad det är med mig just nu. Jag glömmer att äta middag, bara en sån sak. Jag skyller på hettan...

Ligger och ska precis somna när jag kommer på att jag ska ha den där satans sömnutredningsmaskinen på mig i natt. Det var ju liksom därför jag gick upp i ottan imorse. Så nu ska jag sätta band över bröstet, maskin i midjan, slang i näsan och pulsmätare runt fingret. Och bettskena i munnen.

Men håhåjaja!

Hoppas att jag kan somna sen...

onsdag 21 juli 2010

När man inte kommer till skott

Städa var det ja! Efter en halvtimmes slacking i sängen.

Det blev inte så.

Däremot har jag lagt fram det mesta jag ska ha med mig upp till norrland. Jag har bränt CD-skivor till bilstereon. Konstigt att en årets modell av bil inte har usb-ingång? Sen har jag tvättat fyra maskiner. Och vikt tvätt... Och plockat undan. Men dammtorkning och dammsugning var för tråkigt. Och så är det ju varmt.

Kom på nu att jag inte har ätit någon middag! Lite försent för det va?

En halvdag med mig själv!

Är på bättre humör nu. Har klippt mig och färgat den grå utväxten. Fattar inte var den kommer ifrån? Regnar det fortfarande aska? Resultatet blev hur som helst tillfredsställande. Riktigt nöjd faktiskt. Det bästa var väl att det var sommarerbjudande på klippning och färgning. Halva priset bara så där!

Sen har jag fått mina ögonbryn noppade. Och färgade. Det resultatet kanske inte var det bästa. Men jag slapp göra det själv. Och om ett par dagar ser det nog bättre ut. Hoppas jag.

Nu ska jag göra korsdrag med AC och fläkt i sängen en halvtimme. Sen måste jag städa och tvätta. Jag drar ju till norrland på fredag.

När man har sovit som en skithög

Två dagar den här veckan har jag tidiga tider att passa. Normalt så sover jag som en stock. Men idag när jag skulle upp tidigt så har jag väl sovit cirka 30 minuter. Så jag är grinig som en geting. Eller nåt.

Idag ska jag hämta maskinen som man gör sömnutredning med. Samma som jag hade vid den här tiden förra året. Den natten sov jag också illa. Jag hoppas det blir bättre i natt.

För att jag inte ska somna när jag kommer hem så ska jag försöka hålla mig sysselsatt hela dan. En klippning vore väl på sin plats?

tisdag 20 juli 2010

Jävla skit!

Dom ringde precis från kliniken där jag ska bleka tänderna. Och blekmedlet som de använder har inte levererats som det ska. Därför är blekningen uppskjuten till på torsdag. Fan vad sur jag är nu!

Idag vill jag börja le!

Det finns två saker som jag mår direkt dåligt av när det gäller mitt utseende. Förutom övervikten. Jag har ju rökt i massa år. Och detta har gjort mina tänder ganska gula. Plus att jag inte är en ungdom längre. Så jag har slutat att le. Förut log jag alltid. För jag är en sån person helt enkelt. Trots att min tandrad inte är jämn.

Det andra är mina ögon som börjat hänga. Alltså de övre ögonlocken. Ett arv från min pappa. Men ju äldre jag blir desto mer hänger dom. Så när jag är trött, onykter eller kisar i solen så ser jag för jävlig ut. Jag får hela tiden dra upp pannan som gör att jag får huvudvärk. Och nu börjar jag få problem med att sminka mig. Och jag gillar att sminka mig.

Idag ska jag göra något åt det ena problemet. Jag ska bleka mina tänder! På Beyondkliniken. Håll tummarna att jag kan börja le igen när jag går därifrån.

måndag 19 juli 2010

Dags att rycka upp sig!

Äntligen känner jag mig frisk till hundra procent igen! Det tog ett och ett halvt dygn. Men jävlar hur här ser ut! Jag måste tydligen drälla badlakan överallt när jag är sjuk. Och ta ett rent glas varje gång jag ska dricka vatten. Den här tiden på dygnet är perfekt att städa på. För det är så behaglig temperatur. Dammsugningen kanske inte är så populär hos grannarna. Så den får vänta.

Därefter ska jag bada och skrubba bort varenda liten bacill. Och byta sängkläder. Sen kan jag nog sova gott. Det är väl inte bara jag som blir helt nojig av baciller efter att man varit riktigt magsjuk?

Frukost, lunch och middag

Jag har fortfarande inte ätit. Men jag var nere på videon och lämnade tillbaka filmen som skulle ha lämnats igår. Och då köpte jag mat.

Vad tror ni om näringsinnehållet? Fast just nu struntar jag i det. Måste få i mig nånting som jag känner kan vara okej att äta...

Matt

Nu är jag vaken. Har sovit 29 timmar av 36. Så nån bacill har jag haft i kroppen. Mår bättre men är fortfarande matt. Men det kanske beror på att jag inte har ätit nånting sen i lördags. Och inte är jag hungrig heller.

Så idag tar jag nog det lugnt...

söndag 18 juli 2010

Ändrade planer

Idag skulle jag gått på fotboll. Vilket jag hade sett fram emot eftersom det var två månader sen. Och semesterfotboll är ganska kul att gå på.

Men när jag vaknade imorse var jag tvärsjuk. Spydde, spydde, spydde och spydde. Jag hade så ont i kroppen att jag grinade. Och frossa hade jag också.

Jag har en del saker att göra i veckan. Jag har inte tid med att ligga här. Så låt mig bli frisk nu!

Orkar inte vänta längre

Nä. Det blev inget oväder. Jag som faktiskt längtade efter det. Vi har spelat Yatzy, Fia med knuff och Svarte Petter. Mer avancerade spel orkade vi inte med i den kvalmiga luften.

Nu går vi och lägger oss istället.

Imorgon är det äntligen premiär efter VM i fotbollen igen. Och JÄVLAR om det regnar då!

lördag 17 juli 2010

30 droppar?

Vart tog det berömda åskvädret vägen? Har varken hört eller sett någon åska. Och regnet höll på i cirka en minut.

Här hade vi bullat upp för en myskväll med film och gott att äta. Medans det öste ner utanför. Och rensade luften.

Filmen var bra; Shutter Island. Se den!

Nu ska vi spela spel och vänta på ovädret...

Det väntas regn

Det väntas regn här i Stockholm idag. Det gör ingenting. Då kan jag ligga här med datorn i knät hela dagen om jag vill. Utan att få dåligt samvete. Varken för att en ledig dag försvinner. Jag har så många framför mig. Eller för att jag inte bättrar på solbrännan.

Nice!

fredag 16 juli 2010

Facebook

Jag har i flera år vägrat att gå med i Facebook. Men nu har jag loggat in. Efter lite övertalning här och där. Och så har jag ju tid nu. Men så jävla kul är det inte. Det kanske blir roligare när man får några vänner? Dom verkar inte sitta hemma som jag denna fredagskväll...

Men jag njuter.

Nähäpp!

Trodde att det skulle bli regn igår. Eller i natt. Eller idag. Tittade ut imorse när jag vaknade och då var det grått. Så jag somnade om. Men det blev tydligen inget regn. Så då är det väl bara att massa sig ner till vattnet.

Det är så ansträngande att ha semester!

torsdag 15 juli 2010

Sen middag

Det är typ regn på G. Men det är nästan skönt.

Värmeslag

Jag och tonåringen har varit och badat. Ansträngningen för att ta sig hem var som ett träningspass. Jag har hittat ställen på kroppen som jag inte ens visste kunde svettas.

Om ett tag ska vi grilla. Men det känns som att jag väntar till typ solen gått och lagt sig.

Och nej, jag klagar inte. Bara konstaterar...

Dagens siffra: 0

Idag är alltså första dagen på semestern! 35 dagar ska jag vara ledig. I sträck. Jag har aldrig haft så lång semester. Någonsin.

Dagen kommer antagligen gå i lathetens tecken. Går väl ner ett tag till badplatsen. Man är ju inte så brun som alla andra är precis... Förhoppningsvis håller vädret i sig så jag också får en chans att bättra på brännan.

Igår tog jag ett nattdopp vid 1-tiden. Det var lika varmt som i luften. Sist vi hade en sån här fin sommar (som jag minns rakt av) var 1994. Och det var nog sist jag nattbadade också.

onsdag 14 juli 2010

Mys

Man måste ta tillvara på semestern! Vi har grillat och nu chillar vi bara.

S E M E S T E R !

Sen många år tillbaka sätter jag mig alltid på en uteservering och tar ett glas (eller flera) för att fira.

Så jag tar den obligatoriska nurå. Rosen fick jag för att jag är så söt!

S E M E S T E R

I'm gone!

S E M E S T E

Jag har ätit glass med närmast sörjande en timme. Typ. Nu tidrapporterar jag för kommande veckor...

S E M E S T

Nu är jag på tjänsteärende. Ska beställa blommor...

S E M E S

Jag glömmer hela tiden bort att blogga varje timme. Nu är det dags för en huvudvärkstablett...

S E M E

Jag glömde att blogga förra timmen. Var på lunch med min ungdomskärlek. Så det blir en pausbild...

S E M

Det här är vad jag gör just nu. Stor konferens väntar i början av september...

S E











Det här är vårt fakturasystem. Min inloggning. Det står att arbetslistan är tom.

Så synd.

S

Snart redo för sista dagen. Ska försöka räkna ner varje timme...

Dagens siffra: 1

Vissa dagar är det lättare att gå upp än andra. Idag är det en sån dag. Bara några timmar kvar nu! Sen ska jag njuta utav bara helvete.

tisdag 13 juli 2010

Nåt fel är det på mig!

Jag måste ha fått i mig knark eller nåt. Nåt uppiggande av något slag. För i den här hettan ska man väl inte göra mer än nödvändigt?

Först jobbar jag som en dåre. Kommer hem vid halvåtta ungefär och börjar att rensa klädkammaren! Så nu är den fin. Därefter städar jag skåpet (som jag hoppas dom flesta har) där allt skit samlas. Sen har jag plockat och fixat...

Fattar ingenting.

När man skjuter upp saker och ting

Idag har jag suttit och jobbat järnet. Och gör det fortfarande. Det kanske inte är så bright att skjuta upp saker till näst sista dagen?

Fast å andra sidan har vi AC här. En som fungerar som den ska alltså. Den hemma lever sitt eget lilla liv. Så jag kanske ska sitta här tills solen går ner? Fast det är ju ingen större skillnad på dag- och nattemperaturen.

Dagens siffra: 2

Två ögon halvblundar bakom solglasögonen. Solens strålar letar sig in bakom ögonlocken tillsammans med glittret från vattenytan.

Två öron hör vågskvalpet som är sövande. En bit bort hörs även en humla som åker från blomma till blomma.  För övrigt är det alldeles tyst.

Två näsborrar känner doften av solvarma jordgubbar. Det kurrar till i magen.

Två dagar! Det smakar gott i munnen.

måndag 12 juli 2010

Om att skruva ihop saker

Jag köpte en sko-byrå eller vad det heter på IKEA igår. Jag har en ganska liten hall. Och ganska mycket skor. Så jag tyckte att jag kunde få lite ordning i hallen. Och ville kunna dammsuga utan att lyfta en jävla massa skor varje gång.
Idag kom eldprovet. Att skruva ihop skiten i 30 graders värme. Ihopskruvning, fix av hall och städning av hall tog 2 timmar. Inte så illa. Jag behöver inte säga att jag har en fuktig hinna på hela kroppen va?

Men nu är det fint.

Dagens siffra: 3

Det börjar dra ihop sig nu. Det märks på vädret om inte annat. På onsdag eftermiddag kommer regnet. Det som håller i sig ett tag...


Kvällstankar

Då har jag slösat drygt 2,5 timmar på att heja på Holland helt i onödan. Inte för att jag bryr mig nämnvärt. Men alla andra hejade på Spanien. Måste ju vara kärringen mot strömmen ibland.

Egentligen slösade jag inte så mycket tid. För jag strök under matchen. Dessutom renbäddades sängen i bara farten. Och naglarna blev finmålade.

Nästa helg drar allsvenskan igång igen. Som jag har längtat!

Nu ska jag försöka sova trots att det är kokhett här hemma. Ute är det 26 grader. Inne typ lika varmt. Fyra dagar nere, tre kvar...

söndag 11 juli 2010

Första doppet

Det tog halva sommaren. Men nu är första doppet avklarat.

Dagens siffra: 4

Det finns inte så mycket att skriva om siffran fyra. Det enda jag kommer på är:
  • Fyra årstiderna
  • Fyra kvartal
  • Fyra element i astrologin
Typ.

Och så är det fyra långa dagar till semestern. Idag ska jag åka till IKEA. Skiter i att sola. Är lite rädd för att få yrsel igen...

fredag 9 juli 2010

Om att göra världens vurpa på ljusa dan

Jag skulle gå en sväng. Få lite luft och så. När jag är fem meter från porten så ramlar jag framlänges. Skrapar upp benet lite grann. Men framför allt så skrapar jag tånageln så in i helvete. Ligger där och försöker ta mig upp. Med kamera, mobil, nycklar och  väska utslängt lite överallt.

Fy fan vad pinsamt!

Så jag gick hem igen...

Dagens siffra: 6

Bara för att jag ligger i sängen och är sjuk så längtar jag inte mindre efter semestern för det. Idag är det 6 dagar kvar till första semesterdan.
  • Sex (svenska, isländska och latin)
  • Seks (danska och norska)
  • Kuusi (finska)
  • Six (engelska och franska)
  • Sechs (tyska)
  • Sez (holländska)
  • Sei (italienska)
  • Seis (spanska och portugisiska)
  • Sześć (polska)

  • 6 på teckenspråk

Hemma från jobbet

Vaknade imorse med världens huvudvärk. Migrän trodde jag. Så jag tog medicin. Men den hjälpte inte ett dugg. När jag vaknade någon timme senare dunkade fortfarande skallen och jag var hur yrslig som helst.

Nu har jag inte lika mycket huvudvärk. Jag har, men det känns inte som att huvudet ska sprängas. Men jag är yr. Som fan.

Är det värmeslag jag har?

torsdag 8 juli 2010

Umgängeskväll

Jag gillar Pojkvännen. Riktigt mycket tillochmed. Men ibland är det otroligt mysigt att bara umgås med Tonåringen alldeles ensam. Det har vi gjort ikväll. Umgåtts alltså.

Nu är klockan sent och Tonåringen vill inte att jag ska sova. Men jag måste ju det!

Men titta!

Tonåringen kom på besök! Utan Pojkvännen. Vi gör pizza till middag.

När saker jävlas

Jag har jobbat på rätt bra idag. Varit effektiv som fan. Vid två-tiden märker jag att jag har massa mejl i ut-korgen. Alla mejl jag har skickat under dagen har inte sänts.

Jag blir tillsagd att starta om datorn. Och gör så. När jag kommer in i mejlen upptäcker jag att ut-korgen är tom. Men mejlen är inte skickade.

Mitt sätt att jobba är så att när jag löst uppgiften så raderas mitt minne. Så nu kommer jag inte ihåg vilka mejl jag har skickat.

Hur fan kan saker bara försvinna i luften liksom? Slutjobbat för idag...

Dagens siffra: 7

Sju ansågs som ett heligt tal under antiken. Inom religionen är talet fortfarande heligt. Siffran sju är en traditionell symboll för fullhet och helhet. Idag är 7 mitt heliga tal. Kända sju-tal som jag kommer på är:
  • Världshaven
  • Snövits dvärgar
  • Veckodagarna
  • Kullarna som Rom byggdes på
  • Underverken
  • Sjuarmade ljusstaken
  • Blommorna under kudden
  • Tonerna i skalan
  • Åren av olycka vid krossad spegel
  • Sorter på kakfatet
Idag är det sju dagar tills jag går på semester. 7 långa dagar. Inklusive helg. Det är inte så att jag vantrivs på jobbet. Men jävlar vad jag längtar!

onsdag 7 juli 2010

När kroppen säger stopp

Jag hade massor av uppslag vad jag skulle göra när jag kom hem från jobbet idag. Bland annat skulle jag gå ut på en fotorunda. Vill ju lära mig att fotografera med min nya kamera.

När jag kom hem var det som att komma in i en bastu. Så jag startade AC'n, gjorde några mackor och skulle ta igen mig en stund i soffan.

Joråsåatt...

Det är skönt att sova ibland.

Jag vill ha semester! NU!!!

Gårdagens bilder kom i fel ordning. Självklart åt vi skaldjursplatån först och tog promenaden sen. Det var hur som helst fantastiskt gott! Först var vi på pontonen, visste inte om det hette poton, puton, ponton. Stället heter Kungsholmen och är helt fantastiskt på sommarkvällar.

Idag flexade jag på förmiddagen och tog en sovmorgon. Hur skönt som helst! Det var inte lika roligt att sen bege sig till jobbet. Det är strandväder idag. Har nog aldrig ångrat mitt semesterval så mycket som jag gjort i år. Kan ge mig fan på att solen går i moln vid den här tiden om exakt en vecka.

tisdag 6 juli 2010

Efter maten...

Vi blev så mätta att vi tog en promenad till Kungsholmstorg...

Skaldjursplatå

Vi slår på stort ikväll!

Presentöppning

Vi sitter på Gerdas och väntar på bord.

Födelsedagsbarnet

Vi börjar med en drink på putonen på Norr Mälarstrand. 3 presenter av 8 är öppnade.

Tonåringens dag

Idag för 19 år sedan låg jag på Nacka BB och hade precis fött ett mirakel. Tyckte jag. På riktigt. Ingen annan hade gjort det jag just hade gjort.

Så är det fortfarande. Ingen är så fantastiskt bra för mig som Tonåringen är. Även fast jag blir arg och irriterad ibland. Hon är den bästa av dom alla.

Grattis gumman på 19-årsdagen!

måndag 5 juli 2010

Kolla!

Jag har varit på stan och handlat presenter till Tonåringen idag. Men jag handlade en liten present till mig också.

Här ska fotas!

Måndagstankar

Så är man på jobbet igen. En och en halv vecka kvar. Känns som en halv livstid dit. Fördelen med att jobba när de flesta andra har semester är att det går skitfort att ta sig till jobbet. Inga köer alls. Dessutom är det ganska lugnt. Så jag hinner att göra sånt som jag inte brukar hinna med och som lagts på hög.

Idag ska jag in till stan och köpa presenter åt Tonåringen. Ska även köpa en present till Pojkvännen som fyllde år för ett par veckor sen. Och imorgon fyller hon år. Nitton. Sista tonåret. Sen är hon vuxen på riktigt. Usch vad tiden går.

Ändå är det jättelänge till semestern...

söndag 4 juli 2010

Baksmällan from Hell

Det blev en bra dag, kväll och natt igår. Vi blev ett litet gäng på tolv personer. Men idag har varit ett litet helvete kan man säga. Från åtta imorse så har jag sprungit fram och tillbaka till toalettstolen och lekt busschaufför. Vaknade vid 18-tiden.

Kul att missa en hel soldag. Helst när jag jobbar fortfarande.

Note to self: Drick vatten när du är ute i solen en hel dag!

lördag 3 juli 2010

Mysfaktorn?

Typ 5.

Varmt

Det är ju som att vara inomhus ju!

Grilldags

Här sitter vi och ska grilla. Fan vad sommaren är härlig hörrni!

Sur

Tjejen som sitter där har tagit min solplats! Hon solar inte ens på riktigt. Har tröja på sig. Kan hon inte bara gå så jag slipper sitta på en parkbänk.

Varför jag inte ligger på vanliga stället? Det är fullt!

Ingen sovmorgon

Jag hade tänkt att sova ut idag. Men så blev det inte. Vaknade innan halv tio av att lägenheten är som en bastu. I alla fall som en nypåslagen sådan. Och ute var det 29 grader.

Igår började AC'n läcka igen. Strålande! Precis när man behöver den som mest liksom. Det lutar åt att första doppet avverkas idag. Inte för att jag vill. Utan för att jag måste.

Det är sommar på riktigt nu.

fredag 2 juli 2010

Det går ingen nöd på mig! Ungefär en minuts promenan hemifrån.

Men inte krogen!

Normalt så brukar jag tycka att det är outstanding att gå ut på fredagar. Typ afterwork. På en uteservering. Idag hade jag hellre grillat nere vid vattnet. Eller i Rålis. Men då ramlar det bara in förslag på uteserveringar! Tänk att jag aldrig är nöjd...

Först ska jag sitta och vila framför min ickeläckande airconditioner. Det är varmt ute nu.

Krypningar

Alltså. Jag hade tänkt att ta det lugnt ikväll. Men det är ju högsommar ute. Jag kan inte sitta hemma i en liten tvåa utan balle när det är sånt här väder ute. Så nu måste jag försöka att komma på nåt att göra... Men vad?

Ingen arbetsro

Nu börjar det. Nedräkningen till semestern. Alltså, den har redan börjat. Men jag orkar liksom inte ta tag i nåt på jobbet. Skjuter upp hela tiden. Sen kommer man väl få jobba järnet de sista dagarna. Men just nu orkar jag inte.

Inte i ett rasande tempo i alla fall.

Äntligen fredag!

Det är två uttjatade ord. Äntligen fredag alltså. Men idag är det så. Jag har sovit så extremt dåligt den här veckan. Så jag har inga sysselsättningsproblem den här helgen. Jag ska nog bara sova. I sängen och i solen. För det vankas finväder...

torsdag 1 juli 2010

Att göra tråkiga saker lite roligare

Jag ska ju skaffa mig ett billigt fritidsintresse. Fotografering. Så jag måste träna lite. Ni vet, på inställningar och sånt tjafs. Så jag gjorde dagens middagslagning lite roligare. Nåt ska man ju roa sig med...

Singel i storstans middagstips

Hacka tomat och champinjoner till mindre bitar.

Skär fläskfilé i bitar.

Stek champinjonerna...

...och köttet.

Häll i en burk Viltpanna i stekpannan med köttet och champinjonerna...

...och det hackade tomaterna.
Vips så har du en god gryta med viltsmak!