onsdag 28 januari 2009

Matdagbok

Träffade som sagt min personliga tränare Josefin igår. Hon verkar jättebra och vi ska ha vår första träning nästa onsdag. Fram tills dess ska jag skriva en matdagbok där jag skriver exakt allt jag äter. Utan att ljuga och utan att äta mer nyttigt än vanligt. Vet inte om jag tycker att det är sådär jättekul att se exakt allt vad jag stoppar i mig. Det enda jag är stolt över är frukosten och den kommer hon förmodligen inte ändra, men man vet aldrig.

tisdag 27 januari 2009

Sovmorgon

Har försovit mig idag. Mobilens snoozefunktion stängs av efter en timme och jag vaknade en timme efter det, så det blir kortare dag idag helt enkelt. Men bara för att jag försovit mig så tänker jag inte hoppa över frukosten. Därför sitter jag med min gröt, mitt ägg och ett glas med smoothie... Ingen kan anklaga mig för att äta onyttig frukost i alla fall.

Igår ringde min blivande personliga tränare vid namn Josefin. Vi ska träffas idag klockan halv två och det känns riktigt bra. ÄNTLIGEN ska jag komma igång! Nu har jag ätit upp min frukost så det är väl dags att göra sig iordning...

söndag 25 januari 2009

Filmtips

Seven Pounds med Will Smith, den som inte gråter i slutet måste ha något fel! En kanske lite seg film i början som växer sig starkare och starkare. Själv ska jag nog se om den om några veckor för att fatta lite mer...

Anspråkslös helg!

Så jävla skön helg har det varit! Blev upplockad på Prisextra och skjutsad hem. Dottern var med i bilen... Samtidigt som hon packade upp en resväska, en bag och två kassar så packade jag upp storhandlingen. När vi var klara gick vi ner och käkade middag på Rosa. Tonåringen babblade på och jag verkligen ÄLSKAR när hon gör det! När vi var mätta och glada gick vi hem och körde maraton i Andra Avenyn. Lite godis och ost till också...

På lördan gick vi upp, gjorde brakfrukost sen åkte vi till stan där hon hade sminkkurs. Köpte smink för 1000 spänn till henne och lite senare hittade vi en asfin kappa för 1500 spänn på Oasis. Den var så fin att det inte gick att vela ens lite... Fortsatte och gå lite på stan och sen åkte vi hem. Lite senare på kvällen träffade hon sin pojkvän och de var ute och käkade på Sally's medan jag softade med ljus i hela lägenheten och bra musik.

Idag gick vi och letade efter ankan som är den enda ankan bland alla fåglarna och hittade honom tillslut, sen tog vi en promenad till Fridhemsplan där vi köpte kudde, pläd, duntofflor, ljusstakar, lattevisp, ljus, linne och lite annat smått och gott. När vi kom hem packade vi upp och ställde fram, pysslade och lagade mat. Olivkyckling ska det bli. Ikväll ska vi nog se Seven Pounds med Will Smith... Som sagt, en helt underbar helg med en underbar dotter!

fredag 23 januari 2009

Mamma igen!

Idag kommer tonåringen, som jag har längtat! Har bäddat med sidenlakan, köpt kalender (hon vill ha det), hällt upp en godisskål, vi ska äta på restaurang ikväll och snart ska jag storhandla så att kyl, frys och skafferi är fulla med frukost, mellis, middag och godare saker. Hinner jag ska jag även kolla efter en ny morgonrock till henne, en sån hon önskade sig i julklapp men inte fick. Annars köper jag en imorgon när hon och jag ska gå på stan... Härligt hur som helst att bli mamma igen efter en hel månads ensamliv.

Trådlöst

Det skulle var jätteskönt om allting var trådlöst i denna lägenhet tänker jag ganska ofta. Under teven har jag en bänk med hemmabioanläggning, dvd, video (vad jag nu ska ha den till), film- och musikdatorn, modemet och den trådlösa routern. Bakom bänken är ett jävla trassel som man blir mörkrädd av...

Igårkväll när jag låg i sängen och läste bloggar så försvann plötsligt det trådlösa nätverket men jag var trött och tänkte att det nog är tillbaka idag. Men ICKE! Jag har ominstallerat, felsökt, städat datorn om jag skulle fått virus och försökt med precis ALLT! Så typiskt att detta händer precis när dottern ska komma hit och bo med tanke på att jag för det första har en nätverkssladd som vi får slåss om (kan visserligen köpa en till) och för det andra att det kommer bli trassel med sladdar och skit eftersom hon trasslar runt. Men så helt plötsligt, fungerar det igen!?! Hur är det möjligt?

Så ännu så länge så kanske man inte ska ha trådlöst till alla elburna föremål för det verkar ju inte va så säkert. Men shit vad skönt det skulle vara om det fungerade och man slapp denna oordning!

onsdag 21 januari 2009

Hälsokontroll

Idag gjorde min första hälsokontroll som vuxen. Jag fick cykla med pulsmätare, fylla i ett häfte med levnadsvanor, kolla kolestrol, blodtryck och vad det nu var mer... Sen gick vi igenom mina levnadsvanor. Fick rött (måste åtgärdas) på tobak och motion men det var väl ingen överraskning precis. Däremot har jag bra kondition! Fattar ingenting... Anser mig själv ha usel kondis men uppenbarligen inte. Lite varning fick jag på alkohol och det kändes väl sådär. 0-1 gång i veckan är alldeles för ofta. Undrar vad mamma skulle få då? Hon dricker ju någon form av alkohol dagligen. Annars så fick jag okej på det mesta förutom kosten. För lite frukt och grönt men det är ju sådant jag håller på att ändra. Det kändes rätt okej faktiskt, förutom varningen för alkoholen.

tisdag 20 januari 2009

Kär!

Jag blev kär sent igårkväll/tidigt inatt. Surfade runt på Youtube och började kolla på en intervju med Håkan Hellström, en till och en till. Vilken personlighet! Eftersom jag inte är något större fan av hans musik har jag heller inte sett honom intervjuas tidigare, förutom en kortis på Allsång på skansen och nåt tal här och där när han vunnit nåt pris. Killen är mjuk men manlig, bjuder på sig själv, har humor, har lätt för att skratta och verkar öppen och ärlig. SÅNT vill jag ha hos en kille! Nu vet jag att just Håkan har barn och tjej men det måste ju finnas andra med liknande personlighet eller är alla upptagna? Förmodligen! Alltså får jag fortsätta att vara kär i Håkan eftersom han är en offentlig person som man ser lite då och då.

måndag 19 januari 2009

Idrottsgalan

Det är många galor nu i dessa tider, nästan för många. Grammisgalan, Guldbaggegalan, P3-Guldgalan och ikväll Idrottsgalan. Lite innan var det Fotbollsgalan, Rosabandet, Svenska Hjältar... har säkert glömt en och annan också. Jag kan inte låta bli att titta på galor och jag tycker om dem men de behöver ju kanske inte visas i ett stim!?!

Peter Settman var väl trevlig som vanligt, Robert och Björn Gustavsson ganska dåliga och sen... Dessa stående ovationer!!!! Vad är meningen med en stående ovation? Är det inte när någon har gjort något fantastiskt i sin karriär eller vad det nu gäller? Herregud! Att ställa sig upp fyra gånger på en kväll tar ju bort hela grejen känns det som. Om jag hade varit på galan och skulle välja en stående ovation hade jag valt killen som för två och ett halvt år sedan råkade ut för en olycka och miste två ben och en arm. Han som tog sig tillbaka till livet blott 19 år gammal och kom på fjärde plats i simning i paralympics 2008. DET är värt en stående ovation! SKÄRP ER!

fredag 16 januari 2009

Roligast idag!

Jag har haft lite mycket men nu är det äntligen fredag och jag kan sitta och slösurfa. Så jag har gjort min vanliga runda i bloggarna jag läser och sitter och skrattar så tårarna rinner och jag kan inte sluta skratta! Mikebike är min absoluta favorit bland de roliga bloggarna! Här är inlägget

onsdag 14 januari 2009

To do list

Min att göra-lista blir kortare och kortare för varje dag som går, vad skönt det känns! Den här veckan har jag ringt rörmokaren, mejlat badkarsföretaget, lämnat in 2:a handskontraktet, beställt personlig tränare, fixat månadskostnaderna och massa andra småsaker. Det är så otroligt skönt att beta av sånt som ligger och surrar när man ska sova osv.

tisdag 13 januari 2009

Mattips

Om man inte har lust att stå vid spisen halva kvällen är detta enkelt och gott att laga:
- Skär potatis i klyftor, smörj en plåt, lägg potatisen på plåten, häll lite smör & rapsolja och ställ in i 220 grader varm ugn.
- Halvera körsbärstomater och tärna fetaost och lägg på ett fat.
- Strimla en liten purjo och lövbiff och stek. Först lövbiffen och senare purjo mot slutet av stekningen.
- Häll i Arlas viltpanna och låt koka upp samtidigt som du blandar tomaterna och fetan med potatisen. Tillsätt även rosmarin, helst färsk och låt vara inne i fem minuter.
När potatisen är klar är maten klar!
GOTT!

måndag 12 januari 2009

Guldbaggegalan

Jag anser mig ha ganska stor koll på filmer... Även om de kanske inte faller mig i smaken så vet jag ändå oftast att de finns. Svenska filmer är något särskilt. Dom gillar jag lite bättre än de utländska. Mest för att man känner igen miljöerna och så. Ikväll var stora vinnaren på Guldbaggegalan "Maria Larssons eviga ögonblick", varför har jag inte ens hört talas om den? Persbrandt fick pris, Maria Heiskanen som kvinnlig huvudroll, nån dansk för manliga biroll, sen var det nåt annat pris samt Bästa film! Och jag sitter och gapar och undrar om man kanske ska se filmen? Undrar när den hade premiär? Finns den att ladda?

Saker faller på plats...

Det känns skönt när man betar av saker som man skjuter upp tycker jag. På jobbet betar jag av hela tiden just nu eftersom det inte längre är lika hysteriskt som det var under hösten. Saker som har legat på hög börjar nu sakteliga åtgärdas.

Privat har jag idag pratat med banken för att dra ner mina månadsutgifter. Tusen kronor mindre i månaden bestämt. Sen har jag pratat med rörmokaren och stämt av med honom. Gick också och hämtade ett paket på posten (Ica) som har legat där någon vecka. Det känns verkligen härligt att få saker som ligger och surrar i tankarna ur vägen! Nu är det bara att börja träna kvar och betala en personlig tränare. Det är min julklapp till mig själv!

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Nu är julen slut på riktigt och det känns väl skönt. Rutinerna är back in business; snooza 20 minuter, Adam & Gry på radion, ägg och gröt till frukost... Ganska skönt faktiskt.

söndag 11 januari 2009

Rätt dygnsrytmen

Jag har ju i alla fall vänt dygnet rätt. Sitter här och kollar teve och håller på att somna! Innan klockan 22 en söndag! Hur som helst, godnatt Stockholm!

Rensat avlopp

Så har jag då gjort det, med spyan i halsen... Jag har tagit loss vattenlåset till handfatet och rensat detta från hår, jag har tagit bort allt äckligt blött hår blandat med hudrester från hålen i badkaret och jag har rensat avloppet i golvet! Jag tror fan inte att det är sant, men det är det! Jag klarar mig nästan helt själv!

Tidiga mornar

Helgen har gått i lathetens tecken, skönt. Det som är konstigt med denna lugna helg är att jag vaknat JÄTTETIDIGT båda dagarna. Igår vaknade jag vid sex och satt och surfade fram till 11-tiden. Därefter sov jag lite middag fram till 15 ungefär. Det konstiga var att jag var skittrött på kvällen och somnade helt utmattad vid 01:00! Hur är det möjligt?

I morse vaknade jag ganska exakt klockan 08:00 och klev upp. Gick även idag upp och surfade till elva ungefär, sen gick jag och la mig och läste en bok fram tills nu. Jävligt skönt att bara göra som man känner för, men nu måste jag göra lite nytta. Dammsög hela lägenheten igår och skurade halva badrummet. Idag tänkte jag skura andra halvan och torka golven... Frågan är om jag orkar? Den som lever får se.

lördag 10 januari 2009

En man i byrålådan?

Det finns saker som jag inte klarar av! Just nu är det att rensa avlopp. Det är så förbannat äckligt! Dessutom står det förbannade badkaret i vägen så jag måste ha av varenda nagel och ta i för kung och fosterland. Dessutom är det bara ett litet jävla hål som ska rensas. Vad hände med att stoppa ner en plastpåseförsedd hand i hela avloppet? Nu har jag hällt massor av diskmedel i avloppet och låter det stå och dra ett tag... Sen ska jag spruta järnet i det där jävla hålet och hålla tummarna att avloppet rensas. Det är ju inte lite hår som man tappar så jag hoppas att det funkar.

Det andra problemet är att badkaret varit trasigt i flera månader och den satans idiotrörmokaren hör inte av sig! Hur svårt kan det vara att fixa en reservdel till ett jacuzzibadkar? Dessutom skulle elementen behöva luftas eftersom de inte blir varma. Sen skulle nån behöva hotta upp min ladd-dator som är urseg. Och sist men inte minst behöver jag seeeex! Hur skaffar man sig en man som man kan ha i byrålådan? En händig, snygg, matlagande sexmaskin? Som kan ALLT om datorer också.

Djurgårdens försäsong har startat

Har suttit och tittat på klipp på DIF's nya tränare och det börjar kännas riktigt positivt inför säsongen. Zoran som är nygammal tränare gjorde ett mycket gott intryck och fotbollssuget börjar äntligen komma smygande. Var skeptisk till om jag ens kommer köpa säsongsbiljett för nästa år men nu har jag bestämt att jag visst kommer göra det!

Nåt annat positivt: Världens snyggaste fotbollsspelare som spelar i just Djurgårn har klippt bort sin page och blivit ännu snyggare! Är det möjligt?

fredag 9 januari 2009

Mildare väder

Idag är det bara minus två grader och det känns som att resan till jobbet blir behagligare idag. Lägenhetsklimatet också. Mina element funkar inte och jag vet inte vem jag ska klaga hos! Är det nåt man fixar själv? Det är inte kul att gå påpälsad här hemma och frysa...

Gårdagen var en flopp. Jag skulle ta P-spruta och helt plötsligt kostade det 70 kronor! Hos min gamla vårdcentral var det gratis och när jag sa detta till hon i kassan så visste hon ingenting om det. Det borde ju va samma regler inom vården menar jag. Det är ju inga stora summor och jag får tillbaka dessa pengar eftersom jag jobbar inom staten men det är principen.

Efter lunch var det dags för migrän. Tog mig tillslut till apoteket och köpte medicin och blev bra på en halvtimme, men jag blev så jäklans seg och fick ont i magen istället. Så när jag kom hem till den kalla lägenheten så satt jag bara i fåtöljen och glodde + frös. Tog tillslut ett bad och när jag klev upp så var det vatten på hela badrumsgolvet! Stopp i avloppet! Och för dålig för att fixa detta... Så jag gick och la mig istället. En riktigt skitdag helt enkelt.

Idag mår jag bättre, men inte bra. Ska till jobbet men det blir en kort dag idag känner jag, går hem vid 15. Då måste jag fixa avloppet. Kul fredag!

torsdag 8 januari 2009

Minus 10!!!

Vaknade ganska tidigt idag med och var på väg för att ta en promenad idag igen... Termometern visade på -10,6 och jag kom på andra tankar. Nu ska jag till jobbet och termometern visar på -10,2. Det är inte ens lite kul när det är så kallt.

onsdag 7 januari 2009

Nytt liv

Idag börjar jag med mitt nya liv; hälsosam. Vaknade av mig själv klockan 04 så jag tog en halvtimmes rask promenad! Hur ofta har det hänt tidigare? Nu har jag ätit ordentlig frukost (vilket jag oftast gör) och duschat. Dags att börja sminka mig eftersom det är första arbetsdagen efter 18 dagars ledighet. Både skönt och inte, men mest känns det bra. Jag trivs på mitt jobb så egentligen är det bara bra. Det är bara att man undrar vart de 18 dagarna tog vägen?

tisdag 6 januari 2009

Helgen som kom och gick...



Var ju som sagt uppe i över ett dygn i fredags. Tittade på en rulle till tolv sen gick jag och dog. Vaknade på lördan vid 11 och gjorde mig iordning för hockey. Djurgården hade sin årliga storsamling och det var drag som vanligt. Efter matchen blev det mat på Mest, sen Kellys och till sist Patricia! För säkerhets skull så var jag där till stängning. Igår hade jag VM i bakfullhet och vann med hästlängder. Spydde, badade och sov om vart annat fram till ett på natten! Helt sjukt att man kan bli så dålig av alkohol. Nu tänker jag verkligen ta det lugnt ett långt tag, minst en månad.

Eftersom jag vaknade ett på natten så hade jag problem med att sova i natt men somnade trots allt vid elva och sov till fyra. M har varit här och vi kollade en rulle och därefter har jag kollat Stjärnor på slottet, vilket jävla program! Var ju tvungen att kolla på Gardells raseriutbrott som inte var ett raseriutbrott och fastnade så pass att jag nu måste se de resterande två avsnitten. Man skulle kunna tro att Kerstin Dellert är på fyllan mest hela tiden och hon verkar inte lyssna på nån! Nej, ett riktigt skitprogram är vad det är...

Just nu är det final i Junior VM i hockey och Sverige ligger under med 1-0 mot Kanada efter en period... Har bara kollat med ett halvt öga men det känns som att Kanada är mer på. Får väl ha på i bakgrunden trots allt. Apropå hockey! Djurgårn vann mot Luleå tidigare ikväll med 2-6 borta! Det var otippat, men kul så klart.

fredag 2 januari 2009

Uppe i ett dygn

Nu har jag varit vaken i över ett dygn. Allt för att vända tillbaka dygnet. Ska kolla en film sen blir det att sova till 11 imorgon. Måste upp ganska tidigt eftersom det är storsamling på hockeyn... Det brukar vara det i början på januari och det brukar vara världens drag. Men imorgon ska jag äta en ordentlig frukost och nån hamburgare eller nåt innan matchen. Då kanske jag inte blir lika risig på söndag.

Omvänd dygnsrytmen och sms

Jag har vänt på dygnet totalt! Vaknade 20:30 idag och har suttit och glott på skitfilmer och skitprogram hela kvällen... Det har rasat in sms från M och jag orkar inte ens besvara dem. Varför är det så att de jag verkligen inte vill har blir som besatta av mig medan den som jag vill ha inte bryr sig för fem öre?!?! Jag förstår inte varför? What's the point liksom?

Jag vill att ödet ska förstå att jag inte kommer att gå tillbaka till M hur många sms han än skriver!!! Och person nummer 2 som också är helt besatt av mig kommer aldrig att komma innanför mina trosor kan jag säga. Han är totalt ointressant för mig, nu vill jag inte ens va kompis med honom eftersom han är så otroligt jobbig när han dricker. Helst när han får sina psykbryt och ska spela tuff som han senare inte klarar av att stå för. Det kanske är dags att byta bekantskapskrets? Eller det kanske inte spelar nån roll? Förmodligen så kommer det återigen upp någon som jag vill vara kompis med som blir totalt kär i mig... och förmodligen så blir jag kär i nån som inte vill ha mig. That's the story of my life these days.

torsdag 1 januari 2009

Svårt att sova...

Kan inte sova, tror att det varit för mycket tycka synd om sig själv här hemma under kvällen och natten. Därför snurrar det i huvet efter alla känsloyttringar. Försöker att samla ihop förhoppningarna och planerna jag har för 2009 för att sedan kunna gå tillbaka om ett år och se hur mycket som gick in:

  • Jag hoppas att jag fått en löneökning på minst 750 kronor
  • Jag ska ta alla chanser till utbildning via jobbet
  • Jag ska kämpa för att kunna köpa en jul- och/eller nyårsklänning i storlek 38
  • Jag ska kosta på mig att skaffa en personlig tränare under våren
  • Jag önskar att jag finner kärleken som är äkta och som jag vårdar ömt
  • Jag älskar mig själv så pass att jag kan se mig i spegeln naken utan att bli grinfärdig
  • Jag har ett rikt och socialt liv som inte bara innebär sport och alkohol
  • Sen till sist önskar jag min dotter all lycka och välgång och ska kämpa tillsammans med henne gällande hennes hälsomedvetenhet, självkänsla och sociala kompetens

Det var de stora sakerna. Vill även kunna koppla bort en vän som alltid finns i mina tankar och som jag slösar energi på. Jag orkar inte riktigt med sånt när jag har problem med att vara själv. Vännen är den som jag helst av allt skulle vilja få under året men det är omöjligt och det vet jag om! Det är bara lite svårt att få kontakt mellan hjärta och hjärna i just den frågan... Därför skulle det vara skönt om personen bara försvann från mitt minne. På allvar!

Gott nytt 2009!

Jag hoppas och önskar att fortsättningen blir bättre än början. Det är ju tyvärr så att ingen frågade mig vad jag skulle göra ikväll. Tonåringen skulle komma om hon inte skulle göra nånting men klockan 00:00 var hon fortfarande inte här och jag firade in det nya året i ensamhet och grät. Det är det absolut första året jag firar in det nya året ensam och jag hoppas att det var den sista också.

Det var ju inte så att jag var desperat efter en fest och jag var på hockey igår så jag var lite bakis när jag vaknade. Men nån typ av sällskap hade kanske varit trevligt. Men... jag får kanske skylla mig själv, har uppenbarligen inte vårdat mina nära och kära så att de tänker på mig dagar som denna.

Hur som helst så önskar jag mig ett bra 2009 som i år ska gå i hälsans tecken. Jag ska ta hand om mig själv detta år och göra saker som JAG vill göra! Jag ska träna, äta hälsosam mat, inte festa så mycket och börja tycka om mig själv... Så att jag nästa år vid den här tiden respekterar mig själv och firar nytt år med mina närmaste och känner mig lycklig. Nu har jag denna erfarenhet och ser baksidan med att bo ensam.