måndag 16 mars 2009

Bönsoppa med rostad paprika

Det kanske inte låter så gott men är en fantastiskt god vardagssoppa. Man börjar med att rosta paprika i ugnen. För två portioner så används 2 paprikor som man halverar och gröper ur. Sedan ställer man in paprikorna som är lagda på en ugnsäker och smord form in i ugnen som har 250 grader grill. Låt stå i tio minuter, en kvart.
Medan paprikan rostas hackar man en lök, hackar en chilifrukt, river en vitlök och tar fram 2,5 dl vatten, krossade tomater 1 msk tomatpuré och sköljer en burk stora vita bönor.
När paprikan är svart och bubblig tar man ut den och låter den svalna några minuter. Därefter skalar man och hackar paprikan. Fräs lök och vitlök i smör och rapsolja och lägg därefter i resten av ingedienserna. Låt sedan allt puttra i fem minuter och mixa till sist soppan slät.
Färdig att servera! Allt som allt tar matlagningen en halvtimme och då har man bara använt egna råvaror istället för att värma någon Keldasoppa som är full av tillsatser.

Inga kommentarer: