onsdag 31 mars 2010

Äntligen!

Säsongen är igång. Man träffar människor som man inte sett på ett halvt år...

tisdag 30 mars 2010

Kursdag

Idag har jag varit på kurs. Vilket gör att jag blir helt slut. Det är konstigt det där. Man sitter hela dagen och bara lyssnar i princip. Ändå känns det som om jag har kört värsta träningspasset gånger två.

Imorgon är det kurs igen. Och sen är det Stadionpremiär i fotboll. Jag har inte ens köpt säsongskort ännu. Men kursen slutar 16 och matchen börjar 19 så jag hinner. Så den här månaden blir ganska fattig igen. 2000 till säsongskort och över 3000 till elen. Nu måste det bli varmare i lägenheten så jag kan stänga av golvvärmen. Den ruinerar mig!

måndag 29 mars 2010

Halvledigt

Jag ska gå kurs imorgon och på onsdag. Sen tar jag ut flex på torsdag. Det är ju halvdag då. Så jag ska inte till jobbet på en vecka. Det är ju ganska skönt. Trots att jag trivs.

För övrigt så praktiserar Tonåringen kväll den här veckan. Det betyder att jag får lite egentid. Kan också vara ganska skönt. Trots att jag älskar när hon är omkring.

En timme hit eller dit

Man kan tycka att det inte borde spela någon större roll om man flyttar fram klockan en timme. Men jävlar vad det känns i kroppen. Skönt att det är lite ledigt i veckan...

Ska försöka få chefen att gå med på att jag flexar på torsdag eftersom det är halvdag. Men jag ska på kurs tisdag och onsdag så det kan bli svårt.

söndag 28 mars 2010

Helgen som kom och gick

Det blev ganska lugnt i fredags. Så pass lugnt att jag inte var bakis igår i alla fall. Men jag latade mig igår. Så att jag skulle orka städa, tvätta och handla idag. Så det är vad jag har gjort.

Nu ska jag sova. Har en späckad vecka framför mig.

lördag 27 mars 2010

fredag 26 mars 2010

Vinst!

Tonåringen

Njuter av att vi snart vi vinner.

Nattis bloggar

2-0!

Ja vi hänger i baren. Men det står 2-0.

1-0!

Inledning

Det börjar snart...

Lönefredag

Det är fredag idag! Och lön igår. Lönefredag alltså. Så slutspelshockey på det. Så här i förväg känns det som att morgondagen kommer att tillbringas i sängen. Men vinner Djurgårn ikväll så är det värt det.

Men först jobba. Och sen träna. Men vid 17-tiden är jag redo.

torsdag 25 mars 2010

Tandläkarobehag

Jag ska till tandläkaren om en stund. Inte min vanliga som såg till att jag plågades i över en vecka. Nä, jag ska skaffa bettskena. Eftersom jag har andningsuppehåll när jag sover. Det har varit på gång ett tag nu. Men jag var tvungen att bli av med tanden innan dom gjöt tandavtryck.

Jag har aldrig haft obehag av att gå till tandläkaren förut. Men sedan tandoperationen så har jag utvecklat en lightare version av tandläkarskräck.

Så jag sitter här och nojar upp mig nu.

onsdag 24 mars 2010

Nära avancemang

På fredag ska jag gå på hockey. På Globen. Det var ett par år sen Djurgårn spelade där. Vi supportrar ville hellre spela på ett nästan fullt Hovet än ett halvtomt Globen. Och klubben lyssnade.

Men på fredag är det fredagsmatch. Vilket är jävligt ovanligt. Och kul. Så det kommer väl bli fullsatt. För Djurgården slog Brynäs i en fjärde kvartsfinal alldeles nyss. Och vinner dom på fredag så är dom klara för semifinal. Det var länge sen dom gick så långt i ett slutspel.

Så det kan bli galet på fredag!

Vädret

Jag har inte varit utomhus sen klockan 6 imorse. Jo, från gymet till jobbet vid halvnio. Men det tar 27 sekunder att gå emellan så jag räknar inte det. Idag har jag suttit på utbildning hela dagen. Inte ens en lunchpromenad hann jag med. Och solen strålar ute.

Frågan är om jag ska lämna jobbet nu för att ta till vara på en härlig våreftermiddag. Eller. Ser det bara vårigt ut? Då kan jag lika gärna stanna kvar här...

tisdag 23 mars 2010

Hinner inte med

Just nu är jag inne i en period där jag inte hinner med någonting. Jag har flera projekt på jobbet samtidigt som det dagliga ska göras. Mitt i detta ska jag gå på utbildningar.

Jag vill också gå ner i vikt vilket gör att jag promenerar en del. Detta gör att det tar längre tid att ta sig fram. Oftast.

Sen är det kosten. Det krävs lite planering och inhandling på som tar tid. Sen ska maten lagas också.

När jag är hemma är det ett jävla plockande och städande. Och tvättande. Så när jag väl är klar med allt så är jag helt slut. Så det blir ett kvällsbad och sen är det sängdags.

När ska jag hinna läsa bloggarna jag följer? Och när ska jag hinna att fixa med mig själv?

Hur gör alla andra?

Onödig tid

Jag är på intern utbildning idag och imorgon. Just nu har dom utbildning i hur man använder våra telefoner. Vill bara tillägga att vi har haft dessa telefoner i ett och ett halvt år.

Vi får lära oss hur vi mejlar, smsar och ringer från våra telefoner. MEN FÖR I HELVETE?!? Det känns som att vi underskattas just nu...

måndag 22 mars 2010

Tonåringen

Tonåringen läser min blogg ibland. Hon har fått för sig att jag bara skriver massa skit om henne. Och på sitt sätt så har hon kanske rätt. För det är när jag är irriterad/arg/ledsen/upprörd som jag behöver skriva av mig som mest. För att inte bli en surkärring.

Nu gissar jag på att ni som läser här förstår att jag älskar min dotter. Och det är väl just därför man blir irriterad. Man vill väl att allt ska vara felfritt. Men det är det ju aldrig. Hos nån.

Så.

Jag vill berätta att jag har en väldigt mjuk och fin dotter. Hon är jävligt gullig mot sin mamma. För det mesta. Hon hjälper oftast till när jag ber om det. Och hon har nästan aldrig stökigt omkring sig. Hon har ett glatt sinne och härlig humor. Om hon vaknar före mig på helgerna (och inte Pojkvännen är här) så kryper hon ner i min säng och väcker mig så att jag vaknar på rätt sida. Hon är fantastisk.

Hon är en fantastisk människokännare, god lyssnerska och väldigt lojal. Hon tycker om att vara hemma och tar därför med sina kompisar hit istället för att vara hos dom... Hon är ganska ansvarsfull när man ger henne ansvar. Men det jag är gladast för är att hon är just min dotter! Hon är helt enkelt bäst!

Även fast jag blir arg på henne och irriterar mig.

söndag 21 mars 2010

Efter regn kommer solsken

Kollade in matchen som Djurgårn förlorade idag iklädd morgonrock. Det blev lite oplanerat alkoholintag igår så jag var ordentligt seg idag. Orkade inte fixa och trixa iordning mig. Och det blev definitivt en match att kolla på i hemmets lugna vrå när jag tittade in vädret.

Hur är det ens möjligt att det ena dagen är en fantastisk vårdag medans det nästa är nästan snöstorm? Det är iochförsig det typiska med våren men inte lika uppskattat som strålande sol och massa plusgrader. Sen har dagen förlöpt i ett lugnt tempo. En familj som är vänner och ligger och kollar fotboll, hjälps åt med att plocka undan och handla och sånt. Och ligger och glor på teve mest hela dan... Ganska mysigt faktisk.

Trodde att det skulle bli en skithelg men istället blev den social, vänskaplig och skön. Vad glad man blir då.

Det som blev lidande var städningen. Men den kan man faktiskt beta av måndag och tisdag efter jobbet också. Må bra är ju också viktigt.

lördag 20 mars 2010

Djurgårdshelg

För dig som inte vet så är jag Djurgårdare. Så pass mycket att jag har säsongskort på fotbollen, går lite på hockey och åker på en del bortaresor. Den här helgen är det en riktig Djurgårdshelg. Just nu spelar hockeykillarna i slutspelet och leder mot Brynäs med 1-0. Varför jag inte är där? För att det är slutsålt och jag inte hade pratat med nån som skulle gå förrän det var försent. Inte ovanligt när det gäller mig.

Imorgon är det hemmapremiär i fotbollen. Det brukar vara en av de mest välbesökta matcherna på året. Varför jag inte ska dit? Därför att några jävla idioter slog ner en spelare efter vi vunnit kvalet i höstas. Djurgårdens straff var bland annat att spela för tomma läktare första hemmamatchen. Men imorgon sitter jag på nån pub och kollar matchen. Idag sitter jag hemma. Det borde ju vara tvärtom kan man tycka med tanke på veckodagen...

Härliga vårdag!

Det är vårdagsjämning idag. Och vad passar inte bättre än att det är en riktig vårdag ute då? Nog för att det är jättepölar och hundskit exakt överallt...

Och.

Jag har haft ett snack med Tonåringen. Och hon har haft ett snack med mig. Så nu är det frid och fröjd på Lilla Essingen!

Tack Mona!

Eh?

Det är så ljust ute så jag ser inte om situationen framgår. Ser ni människan ute på isflaket?

Ett snack

Jag ska strax gå ut i solen. Men innan ska jag ta en ganska kort snack med Tonåringen och förklara läget. Sen får hon tid att tänka medans jag är borta. Och om hon fortfarande står på sig så får hon nog flytta hem till pappa. Tror jag.

fredag 19 mars 2010

Det här funkar inte!

Tonåringen vägrar att be om ursäkt. Det går inte att ens prata med henne eftersom hon sitter ihop med pojkvännen. Jag känner mig som en jävla fånge i mitt egna hem just nu. Och jag vet inte vad jag ska göra?!? Det här kommer att bli en anushelg...

Vårtecken?

Jag tycker mig se knoppar på den här busken... Och det är behagligt ute. Nu är det bara solen kvar!

Om att vara ovän med sitt barn

Jag och Tonåringen är ovänner. Ganska allvarligt. Och jag hatar att vara ovän med henne! Hela min tillvaro blir förstörd.

Det spelar ingen roll att jag tycker att hon är egoistisk, hänsynslös, omogen etc. Det är jobbigt i alla fall.

Så idag blir det en skitdag. Kul när det är fredag.

Och har jag otur har hon packat och dragit när jag kommer hem ikväll.

torsdag 18 mars 2010

Om att fastna framför något

Jag skulle gått från jobbet för en och en halv timme sen. Men jag hamnade i en warpzon. Eller så fastnade jag med något arbete. Kul att komma hem vid typ åtta på kvällen utan att det var planerat.

Fri!

Jag har befriat min mun från stygnen nu! Känns hur bra som helst. Tandläkaren frågade om jag funderat på om jag vill ta bort visdomstanden... Och det är ju inte så svårt att gissa vad jag svarade på det.

Jobbig natt

Jag hade ensamkväll igår. Tonåringen har servering på onsdags- och torsdagskvällar. Så det gäller att passa på. Jag satte inte ens på datorn, umgicks bara med mig själv.

Men ibland så går Fröken ut efter "jobbet". Hon är ju i den åldern. Och börjar inte skolan förrän kl. 14 idag. Så vad ska man säga liksom?

Men i natt var det inte kul. Och jag kommer att ta ett snack med henne när jag får tillfälle. Ett ordentligt jävla snack om respekt och att använda hjärnan.

Det börjar med att jag somnar i perfekt tid. Men vaknar cirka en kvart senare av att jag har världens mardröm. Hur hinner man ens få en mardröm på så kort tid? Precis när jag lyckas somna om hör jag hur ytterdörren öppnas och nån smyger in. Jävligt tyst för att vara Tonåringen. Så jag vaknar till. Det visar sig att det är Pojkvännen som kommer eftersom han ska jobba dagen efter. Han berättar också att Dottern är på krogen.

Efter en timme somnar jag om och vaknar av att Fröken kommer hem. Med en kompis! Som har sovit hos oss tre gånger den senaste veckan. Och två tjejer kan inte vara tysta.

Jag bara undrar, hur tänkte hon där?

Jag behöver väl inte säga att jag inte har smygit här hemma nu på morgonen?

onsdag 17 mars 2010

Om mitt jobb

Jag har konstaterat att om jag har för lugnt på jobbet så är det bara att ta ledigt några dagar. Då finns det massor att ta tag i när man är tillbaka...

Gratis nedgång

Jag har ju inte vägt mig sen jag tog bort tanden. Idag vägde jag mig: -5,5 kilo! Jag får handla kläder minsann! Vilken härlig morgon! Nu på väg till Bodypump!

måndag 15 mars 2010

Hemma!

Jag är hemma nu!! Har tillochmed hunnit att ta av sminket och badat. Studentskivor är inte riktigt min cup of tea. För 345 kronor får man en trerättersmeny bestående av förrätt; tomater och mozzarellaost, varmrätt; fläskfilé med potatisgratäng och efterrätt; limecheesecake. Till detta ett glas vin. Dom vet hur dom ska ta betalt!

Ett glas vin kostade 74 spänn! Smart att ta överpriser av studenter så att dom knappt säljer något... Dumt att ta överpriser på skitmat när dom serverar serveringselever. Det är min reflektion av kvällen.

Natti!

Men tjena hej!

Jag har inte varit en rolig människa de senaste dagarna. Tandvärken har varit överjävlig. Så jag har petat i mig Tramadol. Som är hemska värktabletter. Man blir yr som satan av dom. Och mår illa. Så därför kan man inte göra nåt annat än ligga i sängen. Det finns ju roligare saker att göra när man har minisemester.

Jag var ju ute med bästa väninnan i torsdags. Och det var jättetrevligt. Men det blev inte så sent eftersom min tandjävel tyckte att det räckte. Men väninnan sov över och vi satt och snackade till fyra på morgonen i alla fall.

Ikväll har Tonåringen studentskiva som jag ska gå på. Hennes pappa skiter i det. Jävla idiot tycker jag. Det ska bli intressant och se om han dyker upp när hon tar studenten. Hur som helst så är föräldrarna välkomna fram till 22. Sen får vi åka hem. För då börjar festen. Tur att man slipper se Tonåringen in action liksom.

Snart har jag tvättstugan och ska sortera tvätten...

torsdag 11 mars 2010

Back in business

Jag är tillbaka! Lite skadeskjuten är jag nog. Men jag är på jobbet i alla fall. Och jag tar bara Treo som smärtstillare. Inga jävla Tramadol. Dom suger. Helst om man ska dricka och äta gott ikväll. Och det ska jag.

Tonåringen ska redovisa ett projektarbete som hon och hennes grupp har hållt på med hela läsåret. Dom ska ha ett tema som i det här fallet är "De fyra årstiderna". Sen ska dom duka och servera mat och dryck på temat. Under tiden går professionella bedömare runt och betygsätter... Spännande!

De flesta i gruppen har bjudit sina föräldrar. Men jag tar med mig bästa väninnan. Så risken finns att vi stannar ute lite längre. Jag har ju minisemester fredag-tisdag.

Kul ska de bli i alla fall!

onsdag 10 mars 2010

Jag lever!

Men det är knappt. Tydligen är det inget ovanligt att man får "fantomsmärtor" i en bortopererad tand. Så det är bara att bita ihop och ha ont som satan. Och vara groggy på tabletter. Men imorgon ska jag dricka vin och då kan man absolut inte äta dom där värktabletterna. Så jag önskar att jag blir kvitt värken från helvetet tills imorgon. För jag vill verkligen inte avboka bästa väninnan...

tisdag 9 mars 2010

Om en halvtimme

Jag fick tid hos tandläkaren kl. 13. Det var ju skönt att jag fick en tid idag. Så lagomt lullig av värktabletter ska jag strax ta mig vårpromenad dit. Håll tummarna att det inte är något jobbigt.

Men vad är problemet?

Alltså. Jag vet att jag är tjatig. Men den här värken är inte normal. I natt har jag sovit kanske en timme. Därför att det har pulserat i munnen. Värsta tandvärken någonsin. Men jag har ju för fan ingen tand! Och nu har jag proppat i mig tabletter som gör att jag är helt flummig. Kul att gå till jobbet då...

Undrar vad chefen kommer att säga? Och tandläkaren ska jag ringa så fort hon öppnar.

måndag 8 mars 2010

Jag har tittat på teve!

Det händer ju inte så ofta. Och idag tittade jag på det lärorika programmet Svenska Hollywood-fruar. Låt mig aldrig bli som leopardkärringen och hennes polare! Tonåringen vägrade titta. Och lika bra var väl det...

För övrigt så har jag tandvärk så in i helvete! I en tand som inte finns. Är det det som kallas fantomsmärtor? Eller gör det så här förbannat ont när man opererat bort en tand? Det är över tre dygn sen och jag bara måste ta starka värktabletter.

Dagens middagstips

Koka quinoa efter anvisningar i en riskokare med buljong. Skär en laxfilé i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda den därefter med rivet skal från en citron, salt och citronpeppar. Ställ in i en 175 grader varm ugn.

Blanda creme fraiche och stenbitsrom i en skål och ställ i kylskåpet. Skär sparris i mindre bitar och stek i olivolja. Blanda därefter färdigkokt quinoa med sparris, citronsaft från en citron, gräslök, salt och peppar. Servera till den ugnsbakade laxen och romsåsen.

Mycket gott!

Härliga måndag!

Det har varit sol ute hela dagen. Men jag hoppade över lunchpromenaden på grund av mycket att göra. Så jag går hem snart istället. Tandläkaren sa att jag inte får träna de första dagarna. Men han sa att jag fick promenera. Så varför inte avsluta dagen med en promenad längs vattnet?

Låter perfekt!

En helg i dimma

Som sagt. Det är väldigt individuellt hur ont man får efter att ha avlägsnat en tand. Som ni kanske har märkt så har jag inte varit så närvarande här. Och det beror på starka värktabletter. Jag har legat som i en dimma i princip hela helgen. Inte så kul kanske...

Nu hoppas jag på en värkfri dag. Kan liksom inte gå på värktabletter när jag är på jobbet.

lördag 6 mars 2010

Om att operera munnen

Jag har inte gjort något större ingrepp i munnen förut. Inte som att operera bort tänder. Men det gjorde jag igår. Skulle ta två, men lämnade en. För att det tog sån förbannad tid. För att jag har tänder som sitter som berg.

Jag har en ganska hög smärttröskel. Tål ganska mycket med andra ord. Men igår var jag som ett litet barn. Så! Jävla! Ont! När bedövningen släppte. Så jag tog mycket starka värktabletter när jag kom hem. Och låg och susade och dusade hela kvällen. Och åt pizza och drack läsk.

Kanske inte så bra när man kör GI, men igår var det paus med det...

Idag har jag sovit till 15:00. Men nu känner jag mig okej i alla fall. Ut i vårvädret blir det.

fredag 5 mars 2010

Tandläkarnervositet

Jag har hittills i mitt liv haft ganska tur med mina tänder. Har inte haft ett hål sen jag var 12 år. Därför lider jag inte av tandläkarskräck. Men om en och en halv timme ska jag operera bort en tand. Vilket jag tycker är skrämmande. Så jag går omkring här och är skitnervös.

torsdag 4 mars 2010

Måbrakväll

Jag var på Måbrakväll igår hos min faster. I Tyresö. Själva sammankomsten skulle vara mellan 19-21 men eftersom det var en bit från mig så åkte jag dit direkt efter jobbet. Alltså blev det ingen middag. Men det bjöds på grönsaksstavar och dipp. Mina armar gick som väderkvarnar, jag var tokhungrig!

Innehållet var intressant. Men drog ut på tiden. Så jag kom hem vid 22:45. Därför kom jag i säng alldeles försent för att vara en vardag.

Så jag vet inte om det var en Måbrakväll. Lite sömn och ingen mat. Men ganska trevligt var det.

onsdag 3 mars 2010

Ingen bra dag

Jag har ingen bra dag idag. Jag somnade före halvnio igår och borde vara pigg och glad som en lärka. Istället är jag trött och grinig. Inte känns det bättre av att jag ska på Måbrastund i Tyresö ikväll. Kommer inte komma hem förrän typ 22:30.

Det kommer att bli en lång dag idag...

tisdag 2 mars 2010

Slut på lugnet

Jag har ju haft det ganska lugnt på jobbet de senaste två (tror jag att det är) veckorna. Nu har jag haft möte med chefen som gett mig en del uppdrag. Absolut inte tråkiga uppgifter, utan roliga. Men det krävs en del jobb.

Så nu är det dags att börja förbereda. Så jag slipper jobba sena kvällar framöver...

En bön

Snälla Vädergud, kan du inte bli på lite bättre humör så att solen kommer fram? Vi har haft vargavinter i över två månader nu. Och innan dess hade vi en mycket grå och mörk höst. Jag kommer att gå in i en depression om inte det blir vår snart! Och jag tror att det finns många med mig. Jag lovar att tacka dig värdigt om du lyssnar på min bön!

Amen!

måndag 1 mars 2010

Minisemester

För drygt en månad sen funderade jag på att ta en tripp någonstans i mars. En weekend bara. Men så kommer det inte att bli. Jag har fått alldeles för många oförutsedda utgifter för det. Får hoppas att hösten bär med sig bättre ekonomi.

Men det betyder ju inte att jag inte vill vara ledig några extradagar. Så nu funderar jag på att ta ledigt nästa fredag, måndag och tisdag. Bara sådär. Kanske inte en Barcelonatripp till våren. Men ändå. Jag kanske kan tända taklampan och sätta på elementet...

En vanlig måndag

Jag gick min morgonpromenad imorse. Jag tränade ett Corepass på lunchen. Jag gick min lunchpromenad trots att det är skitväder. Om ett tag ska jag in och stångas med hysteriska människor på Daglivs. Sen ska jag släpa tunga kassar hem. Och till sist ska jag laga mat.

Men det känns inte sådär vansinnigt jobbigt för jag har en tonåring hemma som förgyller min tillvaro!

Vecka 9

Det är vecka 9 nu. Sportlovsvecka i Stockholmstrakten. Tonåringen ligger och snusar så sött. Medan jag har tagit morgonpromenad i snöblandat regn och halkig gångstig.

Skulle nästan ge vad som helst för att ha sportlov i det här vädret. Bara ligga hemma och inte göra nånting...