tisdag 4 januari 2011

Städgata

Min gata har städgata på tisdagar. Det är inget jag har reflekterat över så där jättemånga gånger under mina år som jag bott här. Eftersom jag inte har bil. Men nu har det fallit ganska mycket snö de senaste veckorna. Och idag är andra tisdagen som jag är ledig. Och vill ha sovmorgon.

Mitt huvud är precis vid väggen (och fönstret) som är mot gatan. Så förutom en trottoar så kan man säga att jag nästan ligger vid vägen. Vet ni hur mycket det låter när man plogar snö med en jättestor traktor? Jag kan berätta att det dånar något så fruktansvärt! Och om man sover när det dånar så mycket och man blir väckt, då tror man att man vaknar mitt i ett krig.

I'm not so lovely today!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag vet hur det är för på min gata är det städnatt natten till onsdag (dvs. inatt). Då drar skoporna och lastbilarna igång vid midnatt och håller på i timmar. Så jag missar dom liksom inte, behöver inte ha semester för att svära över snöröjningen.

Ett stenkast från Fyndet sa...

Ja fifan, inte för att vi drabbas av stora skopan så tidigt, men härom morgonen stod det två gubbar med spett och frigjorde vår 14 steg långa trapp från parkeringen upp till gångvägen (nedanför mitt sovrumsfönster) från is.

Kl. 04.15.

Singel i storstan sa...

Jag förstår att det måste göras men det är irriterande när det sker. Och uppenbarligen ska jag vara glad över att dom satte igång klockan 09...