söndag 10 februari 2008

DIF-BP 2-0

Djurgården saknade några av sina bästa spelare men startade ändå med en okej startelva; i mål stod DIF's tredjemålis, backlinjen bestod av Ceesay, Kuivasto, Ottesen och Tauer. I mittfältet såg man nyförvärvet från Enköping Sebastian Rajalakso tillsammans med Komac, Enrico och Batan. Och på topp fanns stabila Jonson ihop med Kusi Asare.

Djurgårn startade i ett ganska bra tempo och fick till några chanser men tyvärr utan resultat. I slutet på halvleken tappade DIF tempo och Brommapojkarna kunde komma in mer i matchen men jag tycker inte att de hade speciellt farliga chanser.

I halvtid byttes Dahlberg, Davids och inlånade Per Johansson in mot Jonson, Ceesay och Tauer och andra halvlek började ungefär som den första med relativt högt tempo och hög press. Rajalakso som varit ganska osynlig i första halvlek började ta lite plats. Efter ungefär en spelad kvart slet han sig loss utanför straffområdet och sköt ett kanonskott på BP's målvakt som inte orkade hålla i bollen och släppte därför retur till en fri Enrico som enkelt kunde skicka in bollen i öppet mål.

Under andra halvleks sista hälft byttes det flitigt i Djurgårn och många junisar från Tipselitlaget fick chansen. Med ungefär en kvart kvar fick en av junisarna (har ingen koll på namnet) bollen av Davids och passade vidare till en framrusande Dahlberg som dundrade in 2-0.

DIF gjorde en helt okej försäsongsmatch och det kändes skönt med en vinst mot just BP som vi hade mycket svårt för förra säsongen... Efter matchen tog jag lite bilder på spelarna och fick några av kungen av alla som numera spelar i Brommapojkarna: Markus Karlsson! Bild läggs upp senare.

Trots plusgrader och några alkoläsk innanför västen så blev det kyligt efter ett tag. Därför blev det några öl efter matchen i glada vänners lag på Fridhemsplan. Idag är det segt som fan...