lördag 31 oktober 2009

Tidigare

Vi var verkligen turister tidigare idag! Här är beviset! Nu har tonåringen träffat killar i sin ålder. Så jag hänger på ett tag...

Hon har ju varit trevlig mot dom som raggat på mig. Man ska ju lära ut att det är viktigt att ge och ta!

Äventyr

Idag är jag och tonåringen på riktiga äventyr. Först var vi turister. Sen träffade vi några gamla huliganer. Och nu är vi på bögklubb!

Väntan...

Jag är klar. Men det är inte tonåringen. Ändå fick hon starta en timme före mig. Det blir nog inte mycket till turistande idag...

Londonlördag

Idag ska jag och tonåringen vara turister hade vi tänkt. Vi bor precis vid Hyde Park så jag tänkte att vi kunde promenera till Harrods via parken. Därefter slinker vi in på en pub nedåt Chelsea's hemarena eftersom dom spelar borta mot... vilka det nu var. Insupa lite engelsk fotbollskultur är inte helt fel. Helst hade jag velat se derbyt mellan Arsenal och Tottenham någonstans. Men den matchen börjar om en timme och tonåringen är just nu i duschen. Detta innebär att vi inte kommer att komma härifrån inom en timme.

Efter fotbollen fortsätter vi att turista. Tills vi inte orkar längre... Ska försöka ha kameran beredd så mycket jag kan.

Om tonåringen och jag är kompisar? Såklart!

London kväll 3

Jag har tyvärr inga bilder att bifoga eftersom tonåringen inte ville ta några foton ikväll. Tyvärr. Jag förstår inte varför exatkt allting är så otroligt pinsamt. Och det var ju hon som ville gå på standup? Alla vet väl att just standup är att man riskerar på att bli påhoppad. Och ikväll var vi "the swedes". Och tonåringen gillade inte läget.

Skit samma!

Jag tillbringade dagen med att shoppa ensam. Men jag klarade det ganska bra. Hittade två klänningar, en kavaj, två skoletter och ett par stövlar. Plus lite till. Däremot fick jag höra att jag ska gå exakt samma runda imorgon och man kan ju undra varför? Om en i ressällskapet inte orkade gå idag kan man ju undra varför andra ska behöva gå en gång till. Eller?!?

Hem. Sminka och göra sig iordning och sen dra till Monkey Business. Rolig standup och rolig pub därefter. Hade värsta efterfesten på G men tonåringen mådde dåligt och vill åka hem, so we did.

Så nu sitter jag här på hotellet och hoppas att morgondagen blir roligare. Men tyvärr måste jag säga att (som tidigare), att åka med tonåringen var kanske inte den roligaste resan jag åkt på... Ni tonårsföräldrar kanske tycker att jag är dum i huvet, men en annan är ganska less på att hela tiden vara den som anpassar sig till dottern. Jag misslyckades fett med att lära andra att hon inte är världens allt. Jag har uppfostrat ett barn som anser sig själv vara universums mittpunkt. Och det är verkligen inte positivt.

Det känns sådär...

fredag 30 oktober 2009

Stand up

Nu är vi på Monkey Business för att se Magnus Betner. Frågan är hur bra engelska vi kan?

Trist

Att resa med tonåringen kanske inte var det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Det hade nog varit bättre att bara ge henne resan och sen åkt med en kompis själv.

Hon är för ego för min smak. Och är man ute och reser så måste man anpassa sig till ressällskapet tycker jag. Det gäller såna saker som att hon ska göra iordning sig med kvällsmakeup när hon ska shoppa. Hon ska tillbaka till hotellet och göra sig iordning igen. Hon mår illa av vinet från igår och ska ligga på hotellet hela dan. Och det känns ju sådär.

Så nu drar jag ut på stan själv. Och tänker fan inte komma tillbaka förrän det passar mig.

London kväll 2

Jag har tur när det gäller internetanslutning på mitt hotell. Det är gratis! Det var det inte förra gången jag var här. Då kostade det 130 kronor dygnet. Därför blev det väldigt dåligt bloggat. Nu kan jag som sagt blogga gratis. Så länge jag är på hotellet. Däremot har jag märkt att det är si och så med mobilbloggandet. Det är ungefär varannat inlägg som publiceras. Och vissa inlägg försvinner...

Dagen började på hotellet. Med frukost. Jag tog ju lägenhetshotell så att vi skulle kunna handla egen frukost och äta på rummet. Engelska hotell bjuder ju inte på internationell hotellfrukost som vi i Sverige gör...
Vi är tre som delar på rummet. Det är jag, tonåringen och Hoppe.

Hoppe har varit med på tonåringens resor i hela Sverige och världen sen långt innan tonåringen blev just tonåring. Typ nästan sen hon föddes. Man kan säga att han är reseansvarig. Han brukar hålla reda på nycklar, packning och så vidare.

Efter att vi shoppat några timmar var tonåringen tvungen att åka tillbaka till hotellet för att hämta lite mer pengar. Dom tog slut på nåt konstigt sätt. Och ännu konstigare var att det shoppades lite mindre än under dagen...
Så vi struntade att åka till Jamie Olivers restaurang. Det blev lite försent. Så vi hamnade på den världskända restaurangen Donken. Men dom har inte riktigt samma utbud som i Sverige. Däremot så är dippen till pommesen helt gratis! Och det tackar man ju inte nej till.

Därefter gick vi på nästa pub. Och satt på en uterservering eftersom det fortfarande är brittsommar. Kanske 15 grader vid den här tiden. Men 20 på dagtid.

Fast tillslut tog vi tunnelbanan till hotellet. Tonåringen hittade alldeles själv!

Nu är det sängen som gäller så att vi orkar med morgondagen. På kvällen ska vi på Monkey Business och se när Magnus Betnér tar sig an den engelska ståuppscenen. Frågan är om vi förstår honom om han pratar engelska lika fort som svenska.

Nu är det sängen som väntar...

torsdag 29 oktober 2009

Snart middag

Vi ska snart ut och äta. Men vi stannar vid en pub först. Sa jag att det är ca 20 grader ute?

Paradis

Tonåringen tror nog att hon är i paradiset. Hon köper nåt på princip varje affär. Nu ska hon tillbaka till hotellet och hämta mer pengar...

Gårdagen


Från hotellfönstret

Vi tog tunnelbatenan från flygplatsen vilket var lite halvsegt. Helst med packning. När vi kom till Bond street pausade vi och tog en drink.

Därifrån gick vi till hotellet. Det kanske inte var det smartaste beslut jag tagit i mitt liv. Med packning och höga klackar ska man inte ut på äventyr.

Men tonåringen blev salig. Vi gick ju en bit på Oxford street. Och hon ville in och shoppa i varannan affär vi gick förbi.

Väl på hotellet var jag livrädd för standarden eftersom det verkar bero lite på vilket rum man får. Men det är nyrenoverat och bra. Vyn kanske skulle kunna varit lite roligare.

Idag har fröken bestämt shopping på schemat. Och jag har bestämt Jamie Olivers restaurang.

Framme!

Ja alltså, framme i England. Lite tunnelbana och sånt först!

onsdag 28 oktober 2009

Hörrni!

Vi drar nu!

Det kunde man ju ge sig på!

Att det första jag gör när jag går på semester är att ta en öl!

Försöker att blogga så mycket jag kan.

På väg...

Sitter på flygbussen på väg till Arlanda nu... Äntligen är vi på väg!

Sommar- respektive vintertid

Det har väl inte undgått någon att vi bytte till vintertid i helgen som var. Några kanske missade det tillfälligt, men har säkert hittat tillbaka nu.

I England byter dom till vintertid den här helgen som kommer. Det var ju bra att jag fick reda på det. Det finns ju en risk för att jag kanske hade missat det när jag var där. Inte för att jag hade missat planet tillbaka hem. Men det hade varit jävligt trist att sitta på Heathrow en timme extra.

Varför byter man olika datum? Det känns ju jävligt osynkat på nåt sätt.

tisdag 27 oktober 2009

Bitar som faller på plats

Jag ska inte säga att jag har full kontroll. För det har jag inte. Långt jävla ifrån! Men några bitar börja falla på plats.

Det gick bra att hämta pass utan kvitto kan jag berätta. Om ni nu skulle råka hamna i en sån situation någon gång...

Man ska inte komma på försent att man ska köpa Madame Tussaud-biljetter. Då kan dom vara slut när man kommer till brittiska turistbyrån. Så nu skiter vi nog i den aktiviteten.

Jag har checkat in. Men jag har inte skrivit ut boardingpasset eftersom jag inte har någon fungerande skrivare hemma. Jag hoppas att det fungerar att skriva ut imorgon.

Halva jag är iordningfixad. Just nu sitter jag med hårinpackning i håret och färg i ögonbrynen. Ska fixa fötterna och händerna. Sen är jag klar.

Men packningen har jag inte ens börjat med. Och jag har säkert glömt bort massor av viktiga saker. Fast det ska bli jävligt kul!

måndag 26 oktober 2009

Nån som vet?

Just ja! Tonåringen har ju fixat ett nytt pass som hon inte har hämtat ännu. Skulle göra det imorgon.

Men hon hittar inte kvittot som killen i kassan förklarade att hon skulle ha med sig när hon hämtade ut det. Visst måste man kunna hämta passet trots att man har tappat kvittot?

På stående fot

Hade totalt glömt att jag skulle på intern utbildning idag mellan klockan 09-16. Det var väl kanske inte den bästa dagen att utbilda sig på. Nu när jag är skitstressad. Men det var bara att hålla god min.

Så jag jobbade en halvtimme på lunchen och en halvtimme efter. Sen skulle jag träna. Och nu sitter jag på Burger King och proppar i mig en hamburgare (ja jag vet att det inte är GI-snällt men jag har inte tid till annat) på stående fot. I princip.

Eller. Jag sitter på Burger King och äter hamburgare samtidigt som jag jobbar och bloggar. Helt sjukt egentligen. Men nu är jag klar. Och drar vidare hem. Med jobbdatorn.

Det är fan inge kul det här!

Alive!

Det var ingen rolig dag igår. Men i förrgår var jag superwoman. Fram till två ungefär. Sen åkte jag hem.

Igår låg jag i sängen hela dagen. Förutom de gånger jag släpade mig upp för att spy. Och det var minst tio gånger.

Och nu är det måndag igen. Jag har varken jobbat eller gjort något annat viktigt i helgen. Som om jag liksom inte redan är stressad? Det blir en lång dag idag...

lördag 24 oktober 2009

Fest!

Det ska festas idag. Det har jag sagt sen jag tog alkoholuppehåll. Lördagsmatch och alkoholpremiär. Det stämmer ju inte riktigt. Men nästan. Och från början var det så.

Idag har jag vaknat med världens huvudvärk. På gränsen till migrän. Är det nån som blir förvånad? Men en timme efter planerad tid att vakna mår jag bättre.

Så jag har lite bråttom nu!

fredag 23 oktober 2009

Tonårsbesök!

Jo minsann! Jag har min tonåring på besök här. Så jag har inte haft tid att blogga. Har velat umgås med henne istället. Samtidigt som jag tvingade henne att kolla på Idol.

Men hon har praktik i skolan nu. Vilket betyder att hon jobbar som servitris åtta timmar om dan. På en restaurang. Och hon är väl inte riktigt van vid det. Att jobba hårt alltså. Så hon slocknade för en timme sen.

Så nu sitter jag här...

Men jag är i alla fall nyfärgad, har inhandlat resväska och migränmedicin. Lite avbetat idag med andra ord.

Vilohelg

Jag skulle behöva ta det lugnt i helgen. Jag har massor av saker som jag måste hinna göra innan jag åker. Helst skulle jag behöva få migränmedicin utskriven eftersom vi får receptbelagd medicin betald via jobbet. Men jag är osäker på om min nya läkare skriver ut via telefon.

Sen skulle jag behöva gå till frisören och fräscha till mig. De grå börjar ju synas igen. Jag behöver även färga ögonbryn, epilera halva kroppen, fixa både naglar och tånaglar...

Köpa en till resväska till tonåringen, klacka skor, växla pengar. Tvätta kläder. Ja jag har en del att göra.

Men ikväll ska jag kolla Idol och sen ska jag lägga mig. För imorgon är det fest. Från typ klockan 12:30. Tills jag inte orkar mer. Och då kan man tänka sig hur söndan kommer att se ut.

Det känns som att måndag och tisdag kommer att vara fulla av attgörasaker.

torsdag 22 oktober 2009

Mitt jobb

Jag börjar oroa mig för mitt jobb. Jag har säkert sagt det tidigare, jag trivs väldigt bra på mitt jobb. Men jag har liksom mycket att göra hela tiden! Så jag låter fritiden lida för det.

Visst. Det funkar just nu. När inte tonåringen är hos mig. Eller när jag inte har någon typ av kille. Som kräver uppmärksamhet. Men vad händer om jag vill jobba normala tider mest hela tiden? Då kommer ju attgörahögen växa lite för varje dag.

Just nu känner jag att jag måste hinna med 100 saker innan jag åker på semester. Men det dyker hela tiden upp andra saker. Därför får jag aldrig känna mig lugn.

Nä, jag måste fundera lite på det här...

Dålig sömn

Usch vad jag har sovit dåligt i natt. Nästan ingenting. Och det är ju inte så roligt när man måste jobba ganska hårt.

Men vi har fått lite lyx på jobbet. Vi har fått massage minsann! Och jag har tid idag klockan 11:00.

Jag älskar massage!

onsdag 21 oktober 2009

Planering

Jag har inte gjort många knop idag. Inte med kroppen i alla fall. Men magen är lugn och fin nu. Och det är ju skönt.

Men jag har pratat med tonåringen idag. I typ tre och en halv timme. Och det kändes bra. För vi pratade igenom saker och ting. Så nu känns det helt okej att åka till London.

Därför har jag planerat lite. Bokat bord på några restauranger. Bokat biljetter på en standup-klubb. Köpt biljetter till Madame Tussaud. Onsdag, torsdag, fredag och lördag är minutiöst planerade.

Nä.

Inte så noggrant. Men nästan.

Vad händer egentligen?

Ibland förstår jag mig inte på min kropp! Eller för det mesta förstår jag den inte... För typ 12 timmar sen kände jag mig stabil och förberedde mig för att jobba idag. När klockan ringde så var jag inte lika pigg och kry.

Nu spyr jag inte längre i alla fall. Det har åkt ner ett hack kan man säga. Och det är ju positivt tror jag. För då hinner väl kroppen få i sig lite näring i alla fall.

Fast jag VÄGRAR att springa på arbetstoaletten och göra nummer två! Visst har det hänt ett par gånger under året som jag jobbat. Men det är ingenting jag föredrar. Framförallt inte när det springs typ en gång i halvtimmen.

Så jag ligger i sängen med datorn idag. Pilla lite navel. Kolla lite webbteve. Och så toa förstås!

tisdag 20 oktober 2009

Vilken återkomst!

Jag hann inte mer än säga hej förrän jag blev apdålig! Magen la av totalt. Så jag har tillbringat större delen av natten och morgonen i badrummet. Utan golvvärme. För den stängde jag av i somras för att spara el.

Fast om man sätter på duschen på hög värme blir det ganska varmt i badrummet kan jag tipsa om. Men då måste man bo i lägenhet och ha obegränsat med varmvatten. I alla fall om man tänker ligga på badrumsgolvet några timmar. Som jag.

Fast nu mår jag bättre! Och tur är väl det. För jag har massor att göra på jobbet. Och en del att göra på fritiden. För om en dryg vecka åker ju surtonåringen och jag till London. Och ingen lär fixa varken jobb eller privata grejer medan jag är borta.

Eller vad tror ni?

I'm back!!!!

Starkare än innan och mer rökfri än nånsin! Jag är tillbaka med större styrka än någon trodde var möjligt!!!

Puss till er som trodde på mig! Och kram till er som trodde att jag skullle bli non smokin generation!

Och hångel till er som tror på mig över huvud taget!

Och värsta sexet till dom som tror OCH VET att jag är en vinnare!

Och ni som trodde att jag skulle misslyckas bara för att jag var lite deppig: Ni kan dra åt HELLLVEETEEEE! :-)

Nä. Eller jo! Ni kan göra det!

Men nånstans så har jag lyckats! Trots att jag har varit lite ledsen och deppad. Och en sak till: Jag åker till London snart!!! Är det verkligen ingen som har lust att följa med? Så jävla dyrt är det inte.

torsdag 15 oktober 2009

Stängt

På grund av jobbig tillvaro just nu. Återkommer när saker och ting känns lättare...

onsdag 14 oktober 2009

Humörsvängningar

Man kan säga att det är tur att jag inte har kille i dessa dagar. För jag känner på mig att jag skulle va en riktig plåga. Och sån vill jag ju inte vara.

Ena stunden känner jag mig stark som en björn för att i nästa vara grinfärdig och svag. Just nu är allt skit. Precis allt. Har bara lust att lägga mig ner och dö.

Det är jobbigt att träna. Det känns som om jag tränar för kråkorna eller nåt. Visst. Jag märker resultat. Men jag vill ha mer.

Jag är skittrött på att kämpa på med GI. Jag går liksom inte ner ett skit trots att jag kör ganska strikt. Det har stannat upp. Och jag är SÅÅÅ nära på att ge upp och bara skita i exakt allt som har med viktminskning att göra.

Jobbigast av allt är att inte röka. Egentligen så har jag bara lust att tända fyra cigaretter på en gång. Men samtidigt så vill jag sluta. Jag har bestämt mig för att sluta. Men bara för att jag slutar röka så blir precis allt jävligt jobbigt. Jag har inte varit på väg att ge upp viktminskningen förut. Jag tycker tillochmed att det är astråkigt att jobba.

Det enda jag vill göra är att sova. Sova bort abstinenser och extrakilon. Fan vilken skitstund jag har just nu.

Rånad

Om ungefär en timme kommer jag frivilligt att rånas. Eller frivilligt är det verkligen inte. Men jag måste.

Sovmorgon...

Jag har försovit mig. Helt ofrivilligt. Men jag börjar tro att min kropp behöver mer sömn just nu i slutarökastadiet. För jag är trött hela tiden. Men det står ingenting om det nånstans så jag kanske bara är trött ändå.

Hur som helst så sitter jag och äter frukost vid fönstret och tittar ut. Det snöar ute. Inte något som ligger kvar. Och det slutar säkert vilken sekund som helst. Men jag har sett säsongens första snö. Lite tidigt tycker jag... Det var ju bara några veckor sedan det var 17 grader!

Nu måste jag skynda till jobbet!

tisdag 13 oktober 2009

Att vara ickerökare

Om fem timmar har jag varit ickerökare i två dygn. Utan hjälpmedel vill jag meddela. Varken tuggummi, inhalator eller något annat.

Så jag luktar gott numera. Tror jag. Eller... hoppas.

Fast det är ju inte lätt som en plätt. Även om man fick det intrycket när man läste boken "Äntligen ickerökare". Och idag är värre än igår. Frågan är hur morgondagen blir? Om den blir värre än idag eller bättre. Det vet man inte förrän imorgon.

För er som inte känner mig personligen vill jag berätta för att det här är stort för mig. Och det är inte enkelt. Jag har nästan, förutom med något avbrott, rökt i 30 år. Typ 29 eller nåt. Vill inte ens tänka på hur ung jag var när jag började tvinga mig själv att röka halsbloss.

Jag har nästan alltid njutit av mina cigaretter. Jag lider inte av rökhosta eller andra rökrelaterade biverkningar förutom dålig kondition och såna saker. Så jag har väl inte varit sådär jätteintresserad av att sluta röka tidigare i mitt liv. Tills jag började träna för tio månader sedan. Eftersom jag inte orkar så mycket pga att jag röker.

Så nu har jag slutat röka. Och jag har snart varit nikotinfri i två hela dygn. Alltså lyssna! TVÅ dygn. Men det är inte lätt!

Seminarium

Jag är på seminarium nu på förmiddan. Om personalvård. Ganska intressant ämne. Men. Jag vet inte om det är mig eller föreläsaren det är fel på. För jag håller på att somna!

måndag 12 oktober 2009

Men hallå?!?

Är det så att det bara är jag som tycker att jag har gjort något fantastiskt? Inte en kommentar på hela dan. Eller väntar ni bara på att jag ska misslyckas?

17,5 timmar

Det har gått 17,5 timmar nu. Och det har gått helt okej. Kanske inte smärtfritt men okej. Lika bra att gå ner och köra ett träningspass och skingra tankarna.

Off I go!

Oktobermåndag

Idag är det en normal oktobermåndag ser det ut som. Vi har inte haft så många såna än så länge. Regnigt, ruggigt och kallt. I år alltså.

Ska ha lönesättande samtal med chefen idag. Själva beloppet diskuteras inte idag, det kommer i del 2 om några veckor. Men vi ska diskutera vad jag gör. Eller. Jag vet faktiskt inte vad vi ska diskutera. Jag är inte sådär jättevan med att jobba inom staten där allt ska gå rätt till. Det är väl bara att säga vad hon tycker att jag ska ha? Så är det upp till mig att säga emot. Kan man tycka.

För övrigt känns det förvånansvärt bra. Men jag har bara varit vaken i en halvtimme än så länge. Det kanske blir värre under dagen, vad vet jag?

söndag 11 oktober 2009

Prövovecka

Jaha. Då var den här veckan slut. Dags att sova strax. För nästa vecka blir en vecka av hård prövning. Varenda minut är bokad. För jag tänker inte sitta sysslolös. Då kan det dåliga humöret komma krypandes... Och jag har ju bestämt mig! Eller hur?

Skinande

Det är skinande rent här nu! Till och med ugnen fick sitt. Man skulle kunna säga att jag har höststädat. Sommarskorna och sommarjackorna ligger på vinden, fönstren är putsade, sommarkläderna tvättas för nerpackning till vinden osv.

Inget roligt inlägg kanske. Men jävlar vad nöjd jag är. Med städningen alltså.

Kry!

Jag mår bättre idag! Inte en tillstymmelse till huvudvärk. Här ska tvättas, putsas och fejas! Har redan bytt sängkläder och tvättar dom just nu. Nu blir det frukost och sen putsa fönster.

lördag 10 oktober 2009

Som sagt...

Jag har sagt det förr. Och jag säger det igen. Jag ångrar djupt att jag blev intresserad av fotboll. I alla fall när det går dåligt. Och det gör det. På alla nivåer. Allsvenskt som landslagsmässigt...

Viktigt!

Om en stund är det fotboll. Danmark möter Sverige. Och Sverige måste vinna för att över huvud taget ha en chans att gå vidare till VM i sommar. De som inte bryr sig har en bra kväll ikväll. Vi andra vet skillnaden på hur nästa sommar kan arta sig. Och i min värld så kommer sommaren att bli bra mycket roligare om vi är med i VM.

För fan Sverige! Det är dags att visa hjärta nu!

Planer

Att vara huvudvärks/migränmänniska är bara skit! Man kan ha massor av planer som smulas sönder så fort huvudvärken ger sig till känna. Då ligger man där helt utslagen. Och jag är så förbannat trött på det!

I går gick jag och la mig ganska tidigt för att kunna vakna i normal tid imorse. För att kunna städa. För att kunna handla. Och för att hinna ta hand om mig själv innan jag stack iväg på födelsedagsfest.

Ingenting av detta blev av. Bara ett liggande i sängen hela dan som ger ångest. Och skiten vägrar att ge med sig. Den fortsätter att hålla i sig. Trots att dagen är slut och festen är avbokad. Det skulle vara intressant att veta vad som gör att jag drabbas av huvudvärk oftare än de flesta andra av jordens befolkning? Har jag en hjärnskada? Eller vad?

Det var väl själva fan!

Vaknade första gången klockan halv nio. Världens jävla huvudvärk! Upp, ta huvudvärkstablett och somna om. Denna procedur har jag gjort nu några gånger. Men inte fan försvinner huvudvärken. Och jag är fortfarande hängig.

Alltså kan jag inte gå på kalas. Och bara det är skit. Har nämligen en känsla att festen kommer att bli jävligt rolig. Hon som fyller år är nämligen fantasifull och brukar hitta på roliga saker. Men min kropp har bestämt att jag ska ligga i sängen och bara må halvdåligt. Med stans huvudvärk.

fredag 9 oktober 2009

Veckans favoriter

Jag har ju inte gjort någon hemlighet av att jag tycker Calle är bäst i Idol. I min smak. Både röstmässigt och det där blyga tittandet och blundandet.

Men ikväll var det tjejernas kväll. Normalt sett så är jag ingen superälskare av tjejröster. Sist jag verkligen gillade nån på Idol var när Amanda Jensen var med. Men ikväll tycker jag att tjejerna var bättre än killarna. Och de som glimrade mest var Reza och Tove.

Tove har dessutom också blivit en favorit. Hon har gjort tre direktsändningsframträdanden och alla är fantastiska. Hon kan vinna. Calle är lite för speciell för att gå hela vägen.

Men årets Idol innehåller nästan bara favoriter. Så jag vill helst att ingen åker idag. Kanske Camilla och Nicklas. Det är ju duell numera.

Den som lever får se.

Hörrni!

Det är ju Idol nu!

Så vad gör ni framför datorn?

Matmästaren

Fläskkotletter som först är stekta på ytan och därefter ugnsgratinerade med philadelfiaosttäcke. Till det ugnsstekta grönsaker med västerbottenost.

Jag har ju chansat så det kanske inte alls är gott. Återkommer i ämnet.

Uppdatering: Det var jättegott!

Alltså på riktigt

Finns det något härligare än att komma hem till en tom lägenhet en fredag? Att kunna sätta på stereon på hög volym med favoritmusiken. Utan att någon klagar på volymen eller smaken.

Att sätta på sig bekväma kläder utan att någon tycker att man alltid klär ner sig när man kommer hem.

Att stå och laga mat som bara du verkar tycka är gott. Utan att fråga någon annan om det verkar okej. Bara va kökschef liksom! Utan kompromisser.

Underbart!

Det är snart exakt ett år sen jag lämnade exet for real. Och jag älskar de här stunderna fortfarande!

Det kanske inte är det härligaste jag vet. Men det ligger på topp 5. Lätt!

Lugn fredag

Äntligen hemma! Det har varit en sådär dag med tanke på att jag känner mig risig. Fattar inte vad det är? Så nu har jag handlat god mat och god choklad. Ja den är 70%ig. Och snart ska jag klä på mig myskläderna och bara försöka att kurera mig.

Hängig

Jag känner mig hängig. Som om jag håller på att bli sjuk. Fast jag var väl sjuk förra veckan? Så det känns sådär. Och jag är bjuden på fest imorgon. Födelsedagsfest. Man brukar inte va nån partypingla om man är hängig...

Jag får väl vänta och se hur jag känner mig efter jobbet. Men det känns inte jättebra. Skönt med fredag då.

torsdag 8 oktober 2009

Inlåst

Är det nån som har sett dokumentären Inlåst på fyran? Det har jag. Ovanligt eftersom jag tittar väldigt sällan på teve. Frågan är om det är bra eller dåligt om en medverkande är en gammal ungdomskompis. Och en annan känner jag igen som fan. Av de gamla kåkfararna.

Till tröst är att jag varit arbetskamrat med två ur personalen. De är gamla dörrvakter sen min tid när jag jobbade i krogbranschen.

Hur som helst är det ganska intressant.

Här går det undan!

Idag går det undan att ta sig hem. Är hemma om typ 4 minuter och jag gick från jobbet fem i sju.

Är det konstigt att man blir irriterad när det tar över en timme?

Hur tänkte jag där?

Jag skulle träna efter jobbet idag. Mellan 18 och 19. Men jag struntade i det. För att jag kände att jag måste åka hem och ta hand om mig själv. Komma hem tidigt någon dag den här veckan.

Jag sitter fortfarande kvar på jobbet. Är man förvånad? Men nu går jag hem... Då kommer jag hem säkert 20 minuter innan jag hade gjort om jag tränat.

Torsdag... redan?

Det går fort när man har roligt sägs det. Men jag har inte särskilt kul. Fast ändå snurrar dagarna förbi. Det känns som att det gått typ tre veckor sen semestern. Det har gått snart två månader. Då kan man ju undra hur uttrycket "Fånga dagen" ska gå till? När jag knappt kan fånga månaden...

onsdag 7 oktober 2009

Om tre veckor

Vid den här tiden om tre veckor har jag och tonåringen ätit en god middag på någon restaurang i London. Förmodligen sitter vi och tar en drink någonstans. Och njuter av att ha fem hela nätter framför oss. Gud vad jag längtar!

En timme

Det tog över en timme att ta sig hem. Det tar 50-55 minuter att gå hem. Är det inte nåt som är snett då?

Att inte ha bil

När man bor i stan så är problemen större än fördelarna när det kommer till att äga bil. Det där med parkering är ett jävla gissel. Så jag har valt att inte ha bil.

Men när det kommer på tal om kommunikationer så kan man bli galen när man måste åka buss. Eller tunnelbana för den delen. På busshållplatsens tidtabell står det att ettans buss ska gå var femte minut fram till klockan 22. Nu har jag väntat i en kvart. Och fortfarande ser jag ingen buss.

Det är så förbannat kul att bara stå och glo när klockan är mycket och man fortfarande inte har ätit middag!

Dålig start

Vaknade med migrän imorse. Jag hatar migrän! Men som tur var så hade jag medicin hemma. Men det gör ju inte att jag får fler timmar på jobbet för det. Jag som äntligen kommit ikapp. Men nu är jag på g.

tisdag 6 oktober 2009

Så jävla förbannad!

Exet och jag har haft pyttelite kontakt de senaste två veckorna. Han ringde mig från hemligt nummer. Och jag svarade. Men det gick bra.

Idag frågade han om jag kunde hjälpa honom att betala en räkning. Så jag gjorde det. Men sen ringde han och började diskutera hur vi ska göra med vårt förhållande? Eeh?!? Jag flyttade för ganska exakt ett år sen. Vad menar du?

Det ena ledde till det andra och vips så stog jag och skrek och var tvärförbannad. Han får mig verkligen arg den mannen. Ordentligt!

Så jag slängde på telefonen tillslut. Och nu har jag dålig energi runt omkring mig.

Det värsta är att han verkar ha glömt bort att vi hade det dåligt i ett par år innan jag drog. Han kommer bara ihåg våra 15-16 första år tillsammans. Hur kan man liksom inte komma ihåg? Och jag är tvärtom. Jag kommer ihåg våra sista två år...

Ikapp!

Nog för att jag är hemma sent idag. Men nu är jag i alla fall ikapp på jobbet. Någorlunda. Nu är det bara att försöka komma ikapp här hemma. Och med mig själv.

Ni vet. Sånt där kul som färga skarv, raka ben, putsa fönster och annat kul. Men inte ikväll. En annan dag...

måndag 5 oktober 2009

Vilken dag!

Upp efter dålig natts sömn. Till jobbet. Eftersom jag var sjuk förra veckan så var det hysteriskt mycket där. Vad sägs om 101 väntande fakturor? Ner till gymmet och personlig träning. Hård jävla träning!

Duscha i fem minuter. Slänga i sig ett äpple i farten. Träffa tonåringen på Fridhemsplan för att sedan ta oss vidare till Passexpeditionen. Vänta. Fixa pass. Åka tillbaka till Fridhemsplan och gå runt. In och äta middag på restaurang. Få umgås med tonåringen bara hon och jag!

Stå och vänta på buss med tonåringen... Åka buss en bit med tonåringen. Hoppa av bussen efter en bit. Och GÅ hem. I mina nya höga skoletter. Mina fötter blöder. Känns det som.

Nu ska jag bada och ta hand om mina stackars fötter. Sen ska jag packa träningsväskan för morgondagens morgonträning. Ni vet. Smink, arbetskläder och hela jävla duschväskan. Sen ska jag sooooova gott!

Men jag har fått umgås med min dotter idag! Då får fötterna ömma lite.

söndag 4 oktober 2009

Synd

Jag har syndat rejält i helgen. Först har vi ju alkoholen som dracks igår. Sen åt jag två hårdmackor till frukost. Och till middag fick jag i mig drygt en halv pizza. Det var ju bra! Undrar hur vägningen kommer att gå på tisdag?

Men jag mätte mig idag. Tuttarna har blivit 5 cm mindre. Och under dom har jag blivit 7 cm smalare. Midjan 8 cm, höfterna 6 och rumpan 5. Det går åt rätt håll kan man säga. Så nu är det slutsyndat! Nya tag.

Jag visste det!

Djurgårn spelade oavgjort igår. En skitmatch som jag inte ens var och såg. 0-0 blev det. Och då får man ju i alla fall en poäng. Så vi var på kvalplats. I några timmar. För sen vann Örgryte. Och idag van Bajen. Så nu ligger vi sist.

Så går det när man inte tar sina chanser. Jävla skitlag.

Tidig kväll

Att få för sig att festa till efter sex veckors alkoholuppehåll på fastande mage var kanske inte det smartaste beslutet jag har tagit i mitt liv. Nog för att jag hade kul. Det hade jag verkligen. Tills jag kände att jag nog skulle åka hem.

Klockan 21.

lördag 3 oktober 2009

Kört

6 veckor tog det!

fredag 2 oktober 2009

Inte första gången...

Det är inte första gången som jag undrar hur faaan invånarna i detta land resonerar när det gäller musik. Jag hade två ordentliga favoriter. Jon och Calle. Men idioterna till röstare såg till att Jon åkte ut. Hur tänkte dom då?

Förmodligen likadant som när Malena Ehrnman blev röstad till Eurovisionsfestivalen. Det gick ju bra...

Nu åker Sims på.

Ja, jag är skitsur!

Schlagercamilla?!?

Istället för Carl?!?! Och dessutom gjorde hon bort sig. Hoppas juryn ångrar sig djupt.

Det här med jämlikhet

Stör mig så in i helvete! För jag gissar på att sista vilda kortet kommer att bli en tjej. Därför gick inte Carl vidare. Jävla skitidol. Möjligtvis om hon den lockhåriga går vidare... Men jag ville att Carl sjunga lite Lennie Kravitz eller nåt.

Jon!

Vilken kille!

Fredagsfinalen...

...i Idol börjar strax! Bästa startfältet hittills. Bara att hoppas att juryns Wildcards är de favoriter som inte fick plats tidigare i veckan. Men än så länge är det bara favoriter kvar. Utom Karolina. Fast hon växte i mina ögon.

Kommer bara inte ihåg vilka fler jag ville skulle gå vidare. Carl bland annat. Den som lever får se.

Sims

Är det någon som spelat Sims någon gång? Det har jag! Och jag är en jävel på att fastna i dataspel. Och nu tänker jag köra igång Sims 3.

Men jag är en smart jävel!

Idol börjar klockan 20. Och imorgon är det fotboll klockan 13. Så jag kan inte spela hela kvällen och natten. Men i några timmar från nu är jag okontaktbar.

Årstidsmänniska

Jag gillar olika årstider. Tyvärr har dessa suddats ur mer och mer genom åren. Men jag gillar ändå alla årstider.

Nu har hösten kommit! September har varit en perfekt övergång till hösten. Temperaturen har sakta men säkert sjunkit. Trädens blad har nästan obemärkt bytt färg. Landskapet skiftar i grönt, gult och rött. Solen har ett särskilt höstsken. Jag tycker det är helt fantastiskt!

Jag tror bestämt att jag ska ta mig en promenad om ett par timmar och njuta av allt det vackra!

Bättre

Jag tror bestämt att jag mår bättre idag. Fast jag är tyvärr inte frisk. För halsen gör ont fortfarande. Men febern verkar ha släppt. Och huvudvärken! Den har nästan varit värst. Att ha huvudvärk i flera dagar tar ordentligt på krafterna kan jag säga.

torsdag 1 oktober 2009

Äntligen!

Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna har äntligen kommit fram till att dom ska markera sitt missnöje mot spelarnas dåliga prestation det här året. Inte en dag för tidigt tycker jag.

Har varit lite trött på det nya Järnkaminerna som hela tiden ska ha en sån jävla positiv anda. Djurgården är på väg ner i helvetet men JK har pratat om att vi ska sjunga för vårt lag. Men när laget inte lyssnar? När laget presterar sämre än vad jag hade gjort i högklackat? Hur ska man bete sig då?

Mitt sätt att säga ifrån var i måndags genom att inte gå på derbyt. Och jag var inte ensam om att bojkotta denna match. Det saknades minst 5000 djurgårdare.

Nu har i alla fall JK bestämt sig för att inte gå in på läktaren förrän efter 15 minuter spelad tid på lördag. Själv hade jag tyckt att en halvlek hade varit bättre. Men bättre än inget. Och eftersom jag står i klacken så kommer inte jag heller att beträda läktaren förrns klockan 13:15.

Jag skyller på att jag är sjuk!

Tog mig till sist ner till kvartersbutiken. Man kan säga att det är en av de sämsta kvartersbutikerna jag någonsin haft att göra med. Deras urval är inte så varierande. Och de flesta priserna ligger förhållandevis högt. Så det är ingen favoritsyssla att handla där.

Men jag orkade inte gå fem minuter till. Så jag slank in på Ica Hulvéns. Helt otroligt att dom får kalla sig Icabutik. Kom på en maträtt som jag kände att jag orkar laga. Och som jag vet att affären har alla ingredienser till.

På fem minuter var det hela över. Men på vägen hem blir jag sugen på något annat. Som jag faktiskt har alla ingredienser hemma till. Så man kan ju undra varför jag ens tog denna ansträngning?!? Måste vara chokladen som var slut...

Att tycka synd om sig själv

Jag ligger fortfarande i sängläge. Ont i hela kroppen. Halsen brinner och huvet dunkar. Det är riktigt synd om mig. Faktiskt.

Det värsta är att det är tomt i kylskåpet. Så jag måste ta mig till affären. För ni ska inte tro att min inneboende är hemma när jag behöver honom. Som typ nu.

Det är såna här dagar man skulle behöva en pojkvän som tog hand om en. Någon som handlar, lagar mat, ser till att man får i sig vätska... Det är inte dom här dagarna som ensam är stark kan jag säga.