söndag 27 februari 2011

Big Brother-produktionen

Årets BB-produktion suger hästballe! Uppdateringen på hemsidan är under all kritik. Saker som hände för flera dagar sedan ligger bland de senare händelserna. Händelser som sker nu publiceras, om de ens publiceras, imorgon vid lunch. Stora grejer som händer meddelas inte ens på hemsidan.

Ta till exempel Katerinas två psykbryt här om dagen. Inte ett ljud på siten. Sen visas det knappt ens på tevesändningen. Men de som har 24-timmarskanalen vet att hon äter antidepressiva tabletter och blir vansinnig om hon inte äter dem som hon ska. Men de får ingen annan veta. Att dom har castat totalt fel. Och att hon är som en tickande bomb.

Tidigare säsonger har dessutom det varit ganska hårda regler. Man får inte prata något annat språk än svenska, man får inte viska, man får bara duscha på bestämda tider, inte prata nomineringar. Och massa andra regler. Det har dom släppt på totalt.

Tidigare ikväll gick Rikard in i en psykos. På riktigt. Han började på allvar tro att han var med i Truman show. Och att Big Brother gick ut på hur han tänkte. Vi tittare på utsidan kunde läsa hans tankar (trodde han). Ni hör ju! Efter ett tag blir han inkallad till bikten. Och lite senare blir hans flickvän även inkallad. Där sitter dom länge. Tillslut går någon annan deltagare in för att leta efter dom. Men dom är borta!

Någon annan deltagare blir tillsagd att de absolut inte får prata om detta i huset. För att vi livetittare inte ska få veta något. Så nu vet ingen vad som har hänt. Och dom i huset är ju oroliga och vill ju veta. Dom har varit inne i bikten för att få reda på om Ebba och Rikard mår bra. Men dom får bara veta att dom kommer få veta det dom behöver veta imorgon.

Jag förstår att det kanske inte är saker som man berättar för oss tittare. Men alla som har kanalen har ju sett vad som har hänt. Alla såg ju att han inte var frisk. Dessutom har jag sett tidigare säsonger där folk har fått psykbryt. Men då har det inte varit massa hysch hysch. Och tidigare har ju de som har betalat för livekanalen varit lite priviligerade just för att de har betalat för kanalen.

Dessutom så vill dom att vi tittare fortfarande ska rösta på vem vi vill ska stanna kvar av de nominerade. Och om Rikard (som låg bäst till för att stanna) är borta, hur ska man då kunna rösta på att han ska stanna kvar i huset? Och apropå nomineringarna. Om man har misskött sig i huset och får en straffnominering ska även andra personer nomineras. De två som är nominerade har misskött sig och borde enbart var straffnominerade.

Nä. Det lutar åt att lägga ner det här! Pinsammare produktion har jag nog aldrig sett tidigare. Jävla skitdårar! Gör om. Och gör om rätt.

11 kommentarer:

Mammy sa...

Men ALLVARLIGT! ORKA!!!
Är du allvarlig i ditt inlägg eller driver du med oss?? :) Du menar att du sitter och kollar på det där "dygnet runt"???
Kom tillbaka till verkligheten, SNÄLLA!! VEM orkar bry sig om vad ett gäng totalt IQ befridade idioter gör instängda i ett hus.
Du verkar frisk nu iaf?! Hehe!!
Sköt om dig!!

Singel i storstan sa...

Jag menar allvar med att jag tycker att produktionen suger. Den har varit mycket bättre tidigare år. Och jag tycker att experimentet i sig är jävligt intressant. Skulle kunna tänka mig att delta själv i något liknande, fast utan kameror ut till svenska folket dårå.

Men jag själv sitter inte och tittar på det dygnet runt. Jag följer en sammanfattningstråd på ett forum och en blogg som skriver om det mest intressanta som hänt. Och har det hänt något, som igår, så tittar jag bara på den sekvensen för att skapa mig en uppfattning.

För mig är det lika mycket verklighet att titta på olika personligheter som stängs in tillsammans i ett hus som att läsa exempelvis andras bloggar. Faktiskt. Vilket jag också gör. Men jag har ett socialt liv också. Så klart!

Förstår du mitt tänk bättre?

Sus sa...

Men menar du att det är psykiskt sjuka människor i programmet?

Törs kanalen stå för eventuella följder av det?

Jag blir mörkrädd av ditt inlägg. Inte för det du skriver du får kolla på programmet hur mkt du vill =) Men att de låter sjuka människor gå med på detta experiment, det gör ont i mig.

Det finns anledningar till det som jag inte kan ta här =)

Unknown sa...

Tack för uppdateringen.
Bra där med liknelsen om bloggar. Andras verkligheter intresserar.

Unknown sa...

Du har helt rätt, Sus. Det är dessutom säkert så att kanalen vet om att folk är "sjuka" i någon grad. Det är det folk vill se. Jag tror inte dom i verkliga livet är totalt disfunktionella men det är folk som är i ytterkant av det vanliga. För ingen vill se dig och mig i huset.
Läs det här:

http://anithainternational.blogspot.com/2011/02/gransloshet.html

Alla vill ha uppmärksamhet!

Singel i storstan sa...

Sus: Nja, det var väl ingen som såg det komma gällande Rickard. Det var nog pressen och situationen som gjorde honom psykotisk. Sånt visar sig nog inte när det castar folk. Nu vet jag inte om det är just den diagnosen han har, men han tappade verklighetsuppfattningen totalt.

Gällande Katerina så uppfattar jag det mer att hon tidigare har haft ett sammanbrott men är på väg ur det. Hon är 33 år och känner nog sin kropp ganska väl. Dessutom får hon medicin. Så förmodligen är det därför hon fick komma in i huset...

Kristina: Du har så rätt gällande vad de plockar in för människor. Det har man klart sett de senare säsongerna. Men samtidigt tror jag att folk har tröttnat på det litegrann. Jag tycker mig märka det när jag läser på forum osv.

I år måste jag ändå säga att det är en okej blandning på människor. Visst, det har hänt en del på bara en vecka, men det är inte sådär hysteriskt som säsongerna 2005 och 2006. Även jag tycker att det blir trist om det bara skulle vara helt normala vuxna människor som sitter och diskuterar livet i 106 dagar...

Mammy sa...

Läste just att nån Rebeckah Johansson som var med i BB förut, tog livet av sig i onsdags. Tydligen pga vad hon gjort i BB huset och livet efteråt!!

Unknown sa...

Det gäller ju alla reality såpor. Kungarna av Tylösand med han Nemo som sen gick ut och berättade om sin alkoholism eller titta bara på de trevliga Ullared. Alla hästar är inte hemma på de som deltar. Eller bönderna som söker fruar. Det är ju inte de mest stabila individerna dom väljer att ta med.
Men jag tycker som du, BB är bättre castat nu än senast. Då orkade jag inte följa det alls. Det var en helt annan generation som bara söp och nuppade. Nu finns ju en och annan +30-åring med.

Hanna sa...

Tidigare fick man inte söka om man hade "psykiska problem" heller, det verkar dom ha släppt på nu med eftersom Katerina äter antideppressiva :/

Singel i storstan sa...

Jag har ändå svårt att tro att de har släppt på det. Tror mer att deltagarna har mörkat sin sjukdomsbild. För jag tror inte att produktionen kan ringa runt och kolla upp såna saker väl? Otäckt är det hur som helst.

Singel i storstan sa...

Gällande självmord, alkoholism och andra efterdyningar så tycker jag att det är lite fel att tycka att det är dokusåpornas fel. Det finns många som har klarat livet efter galant.

Det känns som att man inte kan veta om Rebekah eller Samuel hade tagit livet av sig ändå. Det finns ju andra människor som gör sånt menar jag. Men visst tror jag att det påverkar ens liv mer än vad man tror. Och att det kan vara en förlösande faktor att man får psykbryt, blir missbrukare av nåt slag eller tar livet av sig.