torsdag 30 september 2010

Idolkvalet

Jag förstår mig inte riktigt på Idolkvalet. Varför måste det vara lika många av varje kön? När årets killar är bättre. Ikväll borde alla killar gått vidare. Och igår två.

Jag gissar att det är likadant med juryns jokrar också?

Visst, några tjejer är nästan lika bra som Geir, Jimmy, Olle, Jay och han igår. Men om man sätter tre skitbra killar i samma uttagning så är det jävligt orättvist.

Tycker jag.

Man tager vad man haver

Det blev till att jobba sent idag. Månadsslut = budgetuppföljning.

Därför blev det till att sno ihop en middag snabbt när jag väl kom hem. Överbliven pasta från gårdagen, steka lite bacon, fläskfile, tomater och kantareller, ner i en ugnsform, blanda med bea, strö på ost och vysch (stavning?) in i ugnen.

Hur gott som helst!

När det är stopp i tunnelbanan

Visst.

Det är sånt som händer. Fast det är skrämmande hur lamslaget Stockholm blir när det är strömavbrott i tunnelbanan. Och man märker hur många människor dessa tåg sväljer. För även om jag inte måste ta tunnelbanan till jobbet så tog det en timme och en kvart. Just för att varenda buss var sprängfylld.

Men det som är mest skrämmande är att se hur hänsynslösa jävligt många blir i såna här situationer. Som om det gällde liv eller död för att komma på en buss.

När man försover sig

Igår hade jag 3 alarm på samma tid. Idag hörde jag inte ens klockan. Men det var inte hela världen eftersom jag skulle hinna i tid om jag tog taxi.

Men när jag ringt alla taxibolag i hela Stockholm och inser att det inte finns någon ledig fick jag eld i baken.

Så bra att det inte kommer några bussar heller! Vad fan har hänt? Och vilken jävla skitstart på den här dagen.

onsdag 29 september 2010

Middagstips

Vissa pastarätter är godare än andra. Den här rätten är bland de godaste jag vet.

Sätt på pastavatten.
Hacka därefter en röd chili, basilika från en kruka och pressa en citron.

Rosta pintjenötter i en stekpanna.

Mixa basilika, pintjenötter, chili, citron, 3 vitlöksklyftor, 3 matskedar honung, en halv deciliter parmesanost, och en halv deciliter olivolja till en slät massa. Blanda därefter med grädde och buljong och låt puttra i en kastrull i en kvart.

Stek under tiden vilket tärnat/strimlat kött som helst. Oxfilé, kyckling, lövbiff...

Blanda därefter kött och sås med den kalla pastan och värm upp allt.

Hur gott som helst!

Trakasserier

Jag tror visst att jag ska prata med någons chef idag om trakasserier på hög nivå.

När man är rädd att försova sig

Jag använder mobilen som väckarklocka. En Nokia. Och tydligen kan man ställa den på samma alarmtid hur många gånger som helst. Då ringer den så många gånger. Trots att man precis har stängt av ett alarm.

Jag ställde tydligen alarmet tre gånger igår. Klockan 06:30. Sen tryckte jag på snooze tre gånger. Så att det kunde ringa tre gånger tio minuter senare.

För säkerhets skull.

Och nu är jag vaken.

tisdag 28 september 2010

Oordning

Det är oordning i bloggen och i Djurgårns läger. Vi förlorade stort. Och det är sorgens dag.

För dom som inte bryr sig: så att ni fattar...

Det tog 2 minuter...

Sen låg vi under...

Det närmar sig

Men jävlar vad nervös jag är. 8 år sen sist.

Veckans citat

"Att jag överhuvudtaget skulle nå minsta lilla framgång hos någon levande person med slida, var lika troligt som att skolans hetaste tjej skulle börja kila stadigt med någon från särskolan."

Jag skrattar så tårarna rinner!
 
Sluta aldrig skriv!

Underbara tisdag

Om jag inte vore så trött så tror jag att det här skulle vara en perfekt dag. Höstsol, hockeyderby och ganska bra humör...

Men tre plus av fyra är väl inte fy skam.

Klunk klunk klunk

Har varit med min nyfunna bror och kollat fotbollsmatch. Låt oss säga så här: Han är ingen turmascot för Djurgårn.Vi förlorade! Med en jävla massa mål.

Fast jag tycker att det var kul att träffas i alla fall. En brorsa liksom! Men han får inte följa med på derbyt på söndag...

Och biran sköljer jag just nu ner med massa vatten. Jobb imorgon.

måndag 27 september 2010

Möte med brorsan

Jag har tidigare berättat att jag har fått en bror på 33 år. Alltså jag har ju vetat att han finns. Men vi har aldrig träffats.

Fast idag verkar det som att vi ska ses.

Middag, öl och fotboll med brorsan liksom! Hur flådigt låter inte det?

Bokad vecka

Jag skulle nog helst vilja ligga i sängen hela veckan känns det som. Semestern för drygt en månad sen känns avlägsen. Som fan. Men den här veckan är ganska fullbokad. Så det är väl bara att le och va glad.

Förhoppningsvis blir det bättre under dagen.

söndag 26 september 2010

Godnatt jord

Efter att ha varit vaken i fem timmar går ögonen i kors.

Men man kanske ska vara glad att inte ligga som ett grillspett i sängen och börja veckan med sömnbrist.Måste ha fått en bacill i kroppen. Bara den drar över natten. Har inte tid eller råd med fler karensdagar nu...

Inte för jag känner mig sjuk. Men det är inte normalt att först sova 15 timmar och sen vara helt slut igen efter fem timmars vakenhet.

Natti.

Ångestsöndag

Den här söndagen har tillbringats i sängen. Sovandes som en stock. Att sova från 03-tiden till 18 är fan inte okej.

Nån som tror att jag har ångest?

lördag 25 september 2010

Nerladdning

Vi förlorade. Men det är 100 omgångar kvar.

Uppladdning

Som om det inte räckte igår liksom...

Segt som fan!

Jag ska på hockey idag. Eller ikväll snarare. Men jag ska vara duschad och färdigsminkad om en timme.

Det är kanske inte så bra att ha den här utsikten då?

Fotografen

Jag köpte en kamera i somras. Ganska dyr för att vara en "festkamera". Den brukar ligga i väskan vart jag än går. Nästan. Och nu börjar den bli kantstött. Eftersom jag oftast glömmer att fotografera. Så den ligger i väskan mest hela tiden...

Men några bilder blev det. Och några snodde jag.

Vi spelade först bowling. Som jag konstigt nog vann. Mot vinnarskallen nummer 1 (som kom sist) och Wii-mästaren i Bowling.

Sen skålade vi i champagne såklart. Mona var ju med...

Sen åt vi. Och snackade hål i varandras huven. Men då glömde ju proffsfotografen bort att ta bilder. Så jag snodde bilden på bordet som vi satt från matvarufabriken.com...

Mona...

Änglar...

Sen försökte jag lära Mona hur man använder matematik till att räkna ut notan...

Som även den vanns av mig. Det kostar att ligga på topp!
Men vafan gör det när man haft en trevlig kväll? Och på löningsfredagar får man bränna pengar! Visst?

Men jävlar vad trevligt!

Ikväll träffade jag några bloggerskor för första gången. Det var Mona och Änglar till en början. Av en slump råkade Sus vara på samma gata som oss. Så vi slöt upp.

Normalt så är inte jag en fan av att träffa folk jag inte känner. Är lite för blyg för såna tillställningar. Men ikväll var jag inte ens nervös inför "dejten". Vi känner ju varann liksom!

Och precis så var det!

Härligt!

Tack för en trevlig kväll!

PS: Who is the winner i bowling? DS

Nämen!

Nu är vi ännu fler!

fredag 24 september 2010

Bowling

Jag är på bloggträff med Mona och Änglar. Vi har bowlat! Syns det vem som vann?

Nu ska vi käka!

Vattenpippa?

Ganska nära mitt jobb finns ett persiskt café som jag åker förbi varje morgon. De gör sina skyltar själv. De ser för jävliga ut. Bland annat har jag retat mig på en skylt med deras öppettider som har ändrats. Och istället för att skriva en ny skylt (hur mycket kan det kosta liksom?) så har de skrivit över den gamla stängningstiden.

Idag såg jag en ny skylt: Vattenpippa.

Har dom nån slags pool där inne?

Fredagslåten



Dom ena av två idoler jag haft. Att två är döda kanske inte tyder på att de var bra förebilder. Men jag lever. Och jag blir ung på nytt när jag lyssnar på dom...

torsdag 23 september 2010

Extra long lasting... my ass

Jag är en nagellacksmänniska. Har svårt att gå utanför dörren med olackade naglar faktiskt. Det är nästan värre än att vara osminkad när jag tänker efter.

Därför gillar jag nagellack som håller från söndag till söndag. Utan att det blir avskavt. Och jag målar baslack, 2 lager nagellack och topplack just för att det ska hålla. Fyller även på med topplacket några gånger under veckan.

Under sommaren har jag köpt några nagellack som heter extra long lasting. Betyder inte det att det ska hålla längre?

Hur kommer det sig då att jag får måla om naglarna varannan dag?

Kan jag vara en varulv?

Det är andra natten som jag sover illa. Jag sover inte på riktigt. Utan ligger i nåt sorts töcken och drömmer. Jag är medveten till viss grad. Men drömmer samtidigt.

Likadant var det för en månad sen. Inte för att jag visste att det var exakt en månad sen. Tills jag kollade om det är fullmåneperiod nu. Och det är det. Det var det sist jag sov dåligt också.

Vad drar man för slutsats på det?

onsdag 22 september 2010

Ibland är jag så dum

Tonåringen skulle på ett möte klockan 19:00 på Västmannagatan. Så hon ringer mig för att fråga vägen när hon nästan är på plats. Eftersom hon inte hittar så bra. Och inte har nåt större lokalsinne.

Kvart i ringer hon mig och står vid Norra Bantorget. Därifrån tar det max fem minuter att gå. Om man heter Singel och hittar rätt bra. Jag försöker lotsa henne så gott jag kan, men helt plötsligt är hon på Wallingatan. Vilket inte är en större katastrof eftersom den korsar gatan hon ska till. Men då måste man veta om man går mot Kungsholmen eller Stureplan. Och det visste inte hon.

Så det hela slutar med att jag står och skriker och hon gråter. Och vet inte vart hon ska gå. Och klockan är 18:58.

Fy fan vad jag hatar mig själv ibland...

Som tur är ringde den som anordnade mötet och eftersom jag vet att fröken stog bara några meter från adressen så ordnade det sig nog. Eftersom jag inte har hört nånting.

Och ja. Jag har textat ett förlåt till henne.

Trist

Jag skulle ha träffat min halvbror idag. Men han ville inte. Var inte på humör. Och det får man väl respektera. Så vi får ta det någon annan gång...

Jag får väl åka hem istället dårå.

Present

En del av mina arbetskamrater är jättegulliga! Dom kallar mig katten av olika anledningar. Och titta vad jag fick i present alldeles nyss!

Jag blir glad av sånt!

RUT-avdrag?

Jag har funderat på att skaffa en städerska. Inte för att jag bor stort eller så. Men det skulle vara ganska skönt att slippa ha det hängande liksom.

Nyss fick jag ett reklamblad i min hand från en städfirma. Dom tar 110 kronor i timmen. Inklusive moms. Med ROT-avdraget redan på fakturan. Är det så enkelt?

Det kan ju inte ta mer än tre timmar att storstäda min lägenhet. 700 spänn i månaden. Typ.

Det är vad jag gör av med på en utekväll... Omprioritering kanske?

Trött men frisk

Jag har sovit som en kratta i natt. Det blir lätt så när man har legat i sängen i två dagar.

Men jag har i alla fall ingen huvudvärk. Och då tänker jag inte klaga. Jag är redo för en solig men kall höstmorgon helt enkelt.

tisdag 21 september 2010

Hej världen!

Jag är tillbaka! Hoppas jag. Har mått bra i flera timmar nu. Så stormen verkar ha lagt sig. Och det är bäst för jag har en del inbokat den här veckan.

Imorgon ska jag eventuellt träffa min halvbror. Som jag inte har träffat tidigare. Är hur nyfiken som helst. Jag har ju liksom inga syskon... Innan vi fick kontakt dårå.

På fredag ska jag träffa två personer från bloggvärlden. Som det känns som att jag känner. Fast aldrig har träffat. Konstig känsla det där. Men kul blir det förmodligen.

Och på lördag har jag antingen en 30-års fest att gå på. Eller en tjejkväll på Gerdas när dom har bartömning. Om jag orkar efter fredagens äventyr vill säga.

Vem har tid att ligga hemma och vara sjuk liksom?

Jag ropar inte hej!

Jag har legat däckad i sängen i två dagar! Med huvudvärk. Hur är det möjligt liksom?

Fast nu känns det bättre. Men det gjorde det igår också vid den här tiden. Så jag väntar med att ropa hej...

måndag 20 september 2010

Migrän

Jag har haft migrän sedan jag födde barn. Drygt 19 år alltså. Och jag är så förbannat trött på det! Varför får man det liksom? Farmor har det, pappa har det, jag har det och även Tonåringen har fått det. En jävla irritationssjukdom är det! Som dyker upp på de mest olägligaste tillfällen man kan tänka sig.

Idag har jag legat däckat på grund av skiten. Ännu en karensdag. Ytterligare nån tusenlapp mindre i lön. Det sägs att den kan ge med sig i klimakteriet. Men jag har ingen som helst lust att hamna där. Bara för att bli av med nån jävla huvudvärk liksom.

Låt mig va ifred!!!

söndag 19 september 2010

Nähä!?!

Jag hann knappt att publicera förra inlägget innan det svängde.

Det ser ut att bli sent ikväll...

Låt stå!

Just nu har Sverigedemokraterna ingen vågmästarroll. Det är jag tacksam över.

Låt stå så.

Spännande!

Jag måste ha blivit vuxen. För det är första gången som jag tycker att valvakan ska bli spännande. Det har nog inte hänt tidigare.

Bättre idag!

Och tur är väl det. Det var ingen lek igår.

Tonåringen är på besök. Utan Pojkvännen. Så i natt vaknade jag av att hon kom tassande och la sig bredvid mig. Som när hon var liten. Hon är inte van att sova ensam längre. Och mitt mammahjärta smälter.

Tyvärr ska hon åka till Tyresö om ett tag. Hon är skriven där. Och hon ska rösta för första gången. Men först ska hon följa med mig och se hur det går till. Det är inte lätt att vara förstagångsväljare...

lördag 18 september 2010

Dagen som försvann

Jag kan säga att lördagen den 18 september 2010 inte fanns i mitt liv.

Har legat i badet i omgångar halva dagen. Den andra halvan i sängen.

Stackars mig...

Freeedaaag!

fredag 17 september 2010

Fredagslåten

Heeeelg!!!

Nu orkar jag inte sitta kvar här längre.

Tänk om jag haft något att göra också. Då hade det känts ännu bättre att göra helg nu. Har liksom inte hittat på nåt på en fredag på hur länge sen som helst...

Ingen lust...

Idag har jag ingen lust med nånting tror jag. Är skitlåg. Vet inte vad det beror på, men allt känns meningslöst just nu... Jag hatar såna här dagar! Skulle behöva en famn att krypa in i.

Och så ska man leverera på jobbet liksom.

torsdag 16 september 2010

Vinst idag!

Som sagt, den här dagen var bättre än gårdagen.

Idag vann Djurgårn premiären i hockey.

Nu är det hög tid för kuddkramar.

Kommunvalet

Jag vet ju fortfarande inte vad jag ska rösta. På ett ungefär vet jag, men inte hundra. Nu funderar jag på om jag kanske ska rösta lite olika. I riksdags- och kommunvalet. Men jag är så förbannat dålig på det här så jag hittar liksom inte vad de olika partierna vill göra i Stockholm.

Är det nån som vet?

Så olika från dag till dag

Jag hade en mindre bra dag igår. Idag verkar den bli bättre. Men så olika dagar kan bli av yttre omständigheter. Jag lämnade lägenheten samma tid igår som idag.

Igår ösregnade det idag sken solen. Igår tog det 50 minuter till jobbet, idag 30. Igår glömde jag passerkortet och fick gå en omväg för att komma till vår huvudingång, idag hade jag med mig kortet. Igår var datorn på jobbet jätteseg. Idag verkar den fungera som den ska...

Idag såg jag en regnbåge. Jag blir glad av regnbågar!

onsdag 15 september 2010

Visste det!

Torsk idag!

Men det gjorde att gnaget är sist i allsvenskan! Jag sa väl att jag är positiv?

Vilken dag!

Idag har jag inte haft den bästa dagen. Dessutom har jag skitont i magen.

Snart är det match. På storbildsteve. Och jag känner i hela kroppen att Djurgårn kommer förlora. Vi har ju vunnit fyra raka.

Allt för att hela den här dagen ska bli en av årets värsta.

Har jag sagt att jag är en positiv människa?

Mörkare mornar

Jag gillar hösten. Det gör jag. Jag ser tjusningen med alla årstider. När de visar sig från sina bästa sidor.

Det gör inte hösten idag. Jag inser att det är svårare att kliva upp på morgonen när det fortfarande är ganska mörkt ute. Även fast jag inte har tittat ut så kan jag svära på att det regnar.

Fast det blir inte bättre för att jag deppar. Rise  and shine liksom!

tisdag 14 september 2010

Test

Det är nåt fel på min blogg ikväll. Jag kan inte blogga. Får bara felmeddelanden...

Soft arbetsdag

Idag ska jag på konferensmässa. Olika konferensanläggningar och eventföretag ska försöka sälja in sig hos mig. Och andra förstås. Det innebär olika miniföreläsningar, underhållning och provsmakningar.

En ganska skön arbetsdag med andra ord.

måndag 13 september 2010

Svårt att komma i säng

När jag kom hem från jobbet idag var jag grinfärdig av trötthet. Så jag skulle sova tidigt sa jag till mig själv. Och det gjorde jag iochförsig. För jag somnade på soffan i ren utmattning i ungefär en timme. Det var precis lagom för att inte komma i säng i tid.

Vila är inte min grej helt enkelt.

Valkompassen

Det är val om mindre än en vecka. Och jag har ingen som helst koll på vad jag ska rösta. Att ligga på soffan är inte ett alternativ för mig. Då röstar jag nog hellre blankt. Men det känns också lite trist...Så jag svarade på massa frågor i en valkompass. Där visade det sig att jag är Kristdemokrat. Så jag gjorde en annan. Som sa samma sak.

Bör man inte vara kristen om man är Kristdemokrat?

Inte så pigg som jag borde kanske...

Det blev sent igår. Och inte bara en öl. Så jag drack minst en och en halv liter vatten innan jag la mig. Och då kan man kanske tänka sig vad jag har gjort hela natten. Och varje gång jag har varit uppe har jag fyllt på med minst två stora glas vatten.

Dagen började alltså inte med ett GOOOD MOOORNING precis.

Fast jag är inte bakis i alla fall.

Måste fira lite till!

Vissa dagar älskar man att vara Djurgårdare lite extra! När spelarna kommer till oss i klacken för att fira får jag tårar i ögonen. Tack Djurgårn för en underbar söndag!

söndag 12 september 2010

Trängsel i baren

Eftersom Djurgårn vann så är det trängsel i baren...

Vi leder!

2-1 till Djurgårn!

Nagellacksproblem

Jag är ganska noggrann med mina naglar. Och tillhörande nagellack. Därför blev jag helt förstörd när jag har suttit hela dagen och målat lager på lager och allt skrapas av när jag krånglar på mig jeansen.

Vilken tur att uteserveringarna fortfarande har "öppet" så jag kan börja om...

Fotbollssöndag!

Jag har säsongskort på Djurgårdens hemmamatcher i fotboll. Ändå har jag inte varit på en match sen den 22 maj. Nästan fyra månader! Först var det VM-uppehåll en månad. Sen blev jag magsjuk. När nästa hemmamatch spelades var jag i Östersund. Och sist var dagen efter kräftskivan på Ingarö. Då orkade jag inte ta mig till Solna. För det var där matchen spelades... Trots att det var hemmamatch.

Men idag ska jag gå.

Ett formstarkt Djurgården möter ett formstarkt Örebro. Men det var för två veckor sen dom var formstarka. Det har ju varit landslagsuppehåll i två veckor. Och därför är jag rädd att DIF har ramlat ur formen. Örebro har ju varit bra hela säsongen...

Men det sista som lämnar människan är hoppet.

Bevis

För första gången i mitt liv har jag borrat hål i en vägg, satt i plugg och skruvat fast nånting!

Alltid lär man sig någonting nytt.

lördag 11 september 2010

Här är ditt liv

Jag missade tydligen min favoritskådis i Här är ditt liv ikväll. Kjell Bergqvist. Men det är ju lördag. Och då kan man vara uppe sent. Så jag bänkade mig framför datorn för att kolla på SvtPlay. Två timmar efter att programmet har slutat.

Men det gick inte minsann!

Ska man behöva vänta till repris 1, 2 och 3 har sänts i teve för att man ska kunna se det i Play? Jävligt dåligt i så fall.

Lördagsnöje

Lördagskväll och jag sitter i svettiga mjukiskläder och pustar ut. Här har putsats fönster, skurats element, satts upp gardinstång, strukits, satts upp gardiner, dammtorkats, dammsugits, tvättats...

Vart fick jag den energin från?

Ett glas vin hade suttit fint nu. Men det har jag inte hemma.

Om att skjuta upp saker och ting

När man bor så nära Essingeleden som jag gör måste man putsa fönstren minst 4 gånger per år. I alla fall om man vill se ut ordentligt. Det som brukar få mig att känna motivation för att putsa dem brukar vara att köpa nya gardiner.

Och det har jag gjort. För tre veckor sen.

Men motivationen infinner sig inte. Lite är väl för att jag inte har satt upp gardinstången i köket. Men vardagsrummet har ju. Och fönstrena är riktigt skitiga nu. Putsade dem i maj senast. Jag pratar om så skitiga att man kan skriva "Tvätta mig" på dem.

Men jävlar vad tråkigt det är! Därför hittar jag hela tiden andra saker att fixa med.

Tillbaka som människa

För ett dygn sen kändes det som att jag skulle dö. Idag märker jag knappt ens att jag var sjuk igår. Möjligtvis är jag lite matt. Jag fattar inte hur det kan gå så snabbt? Från frisk, till nästan dödssjuk, till frisk igen. På ett och ett halvt dygn.

Men ingen är gladare än jag att det gick över fort. Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra idag. Och ikväll.

fredag 10 september 2010

Nere för räkning...

Fy satan vad jag har mått dåligt idag! Är fortfarande inte återställd. Men jämfört med hur jag mått under dagen så är jag pigg. Jag kan ju ialla fall ta mig ur sängen utan att grina.

Vaknade som sagt under natten med stans frossa. Lite senare fick jag en huvudvärk som koncentrerade sig bakom vänstra ögat så intensivtt att jag har spytt på grund av huvudvärken. Inte blev det bättre av att jag har en rethosta. Så varje gång jag har hostat så har jag på allvar trott att huvudet ska sprängas. Och så feber på det...

Ikväll skulle var jag bjuden till en gammal arbetskompis på middag. Vi har inte träffats sen i vintras. Men den dejten var jag ju tvungen att ställa in. Så nu ligger jag här ensam och utslagen.

Det finns ju roligare saker att göra en fredag kan man tycka.

Feber

Jag har ingen febertermometer här hemma. Men jag måste ha ganska hög feber eftersom jag vaknade inatt av att jag frös nåt så grönjävligt att jag var tvungen att bada.

Jag stannar hemma idag...

torsdag 9 september 2010

Vilse

Söder måste va den svåraste stadsdelen att hitta i.

Man kan ju tycka att Södra station är ett ställe som har en gata. Så är det inte. Jävlar vad jag har promenerat! I höga klackar dessutom!

Roliga sällskapet

Tonåringen pratar i telefonen. Så jag bloggar så länge.

Jag vet inte om Arbetsförmedlingen har så mycket att erbjuda för ungdomar. Men nu är hon inskriven i alla fall. Hon ska höra av sig varannan vecka och säga vilka jobb hon sökt...

Det var ju stor hjälp.

Arbetsförmedlingen

Det är första gången nånsin som jag är på Arbetsförmedlingen. Har aldrig varit arbetslös. Peppar, peppar.

Nä, jag följer med som moraliskt stöd och curlingmamma till Tonåringen. Mest för att hon ska skaffa ett jobb. Fast dom växer ju inte på träden. Som på min tid.

Dålig start

Vaknade 05:18 av att huvudet dunkade. Försökte somna om, men efter en halvtimme gick jag upp och tog en Treo. Och somnade om. Men vaknade en timme senare med fortsatt huvudvärk. I hate it! Fast efter en tablett till, sängläge i 45 minuter så känns det bättre.

Jag ska vara tacksam över att skiten är borta. Men dagen har liksom börjat fel redan från början...

onsdag 8 september 2010

Kungarna av Tylösand

Jag var tvungen att kolla. För det har skrivits så mycket om det. Och när programmet var slut satt jag chockad kvar i fåtöljen. Med bitter eftersmak.

Har dom här personerna några föräldrar som talat om för dem att de kan få problem senare i livet när de ställer upp på sånt här? Att de kan få svårt att få normala jobb till exempel.

Jag var nog inte den lugnaste människan i min ungdom. Och jag har gjort galna saker. Men det här tog nog priset på ungdomlig dumhet. Varför utsätter man sig för nåt sånt?

Eller är det jag som börjar bli vuxen?

Supporterskapet

Det har väl inte undgått någon att jag är Djurgårdssupporter antar jag. Som Stockholmssupporter över huvud taget så "hatar" (ta det inte bokstavligt nu) man de andra Stockholmslagen. Och deras supportrar. Man gnuggar i händerna så fort det går dåligt för de andra lagen. Och man får självmordstankar när något dåligt händer i den egna klubben. Detta gäller inte bara Djurgårdare.

Så är det. Hur ovuxet det än låter.

Att supporta en klubb är en passion som människor som inte har detta intresse inte förstår. Och det är egentligen ingen idé att förklara den för andra. Man har även den förståelsen för andra lags supportrar trots att man "hatar" dem. Så det är inget konstigt att man möts "över gränserna" på till exempel en arbetsplats eftersom man har den gemensamma passionen för klubben. Och sporten såklart.

I år är det jävligt skönt att vara Djurgårdare måste jag säga! Inte för att vi (eller dom) presterar som gudar. Men vi har inte massa interna strider. Och vi har inte satt oss på några höga hästar som visat sig vara halta och lytta. Att det går åt helvete för gnaget gör mig inte så mycket. Dom var inte så ödmjuka för snart ett år sen. I alla fall inte dom jag känner. Men stackars, stackars bajen. Jag lider verkligen med alla bajensupportrar. Till och med exet.

Faktiskt.

Ville bara säga det...

Det där med hemmafix

Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag är urusel på vissa saker när det gäller hemmafix. Exet skötte allt sånt när vi bodde tillsammans. Eller så kände han folk som fixade åt oss. Det var nåt om tjänster och gentjänster. Det funkar så i hantverkarbranschen.

Jag är också bra på hemmafix. Men det är mer av det estetiska slaget. Inte rensa avlopp, laga läckande kranar, koppla elen på en tvättmaskin eller borra med rätt borr i rätt typ av vägg. Däremot kan jag tapetsera, måla, sätta upp lister, göra dörr- och garderobsspeglar och massa annat...

Problemet jag har nu är att sätta upp en gardinstång!!! Hur kan man ens ha ett sånt problem? Därför att man inte äger någon borr. Och för att man inte vet vad det är för vägg. Det är inte gips i alla fall, men jag tror inte att det är betong heller. Hur vet man det liksom? Behöver man slagborr i exempelvis en tegelvägg? Måste man ha plugg då? Eller är det på tegel man måste ha såna där dyra skruvar som "expanderar"?

Tänk om jag bara kunde spika upp stånghelvetet istället...

Jag vill understryka att jag är bra på andra saker...

Saknad

Det är nästan två veckor sedan jag träffade Tonåringen. Hon är hos sin pappa nu. Men vi brukar ändå ses åtminstone en gång i veckan när hon är där. Och prata flera gånger däremellan. Men eftersom jag har haft massor att göra på jobbet så har det inte blivit av att vi träffats. Och knappt pratat heller för den delen.

Igår hördes vi i alla fall. Och imorgon ska vi ses. Äntligen!

Jag bara undrar hur jag ska klara mig när hon flyttar hemifrån på riktigt? Träffar man sina barn en gång i veckan då? Jag tror bestämt att hon måste bo nära sin mamma...

tisdag 7 september 2010

3... 2... 1... 0...

Jag har haft en fling de senaste veckorna. Ganska läcker om man frågar mig. Men inte den bästa på att höra av sig. Som ni kanske förstått. Inte den sämsta heller, men man kan väl höras även om man inte ses? Eller? Sån är jag i alla fall.

Jag mår inte bra av att undra. Och bli osäker. Så jag skickade en text. Bära eller brista liksom. I meddelandet skrev jag att vi nog inte är kompatibla med varann eftersom vi hörs så sällan. Typ. Och fick till svar: Okej.

Hahahaha! Jag gjorde nog inget större intryck där.

Men för mig känns det bra ändå. För nu slipper jag undra. Och slösa tid. Även om det var en god läckerbit. Man kan inte få allt i världen!

Intresseklubben...

Jag har retat mig på Aftonbladet Plus i flera år. Ni vet när man ska betala pengar för att få läsa om det dom lockar med i rubriken. Nåt smaskigt skvaller. Eller ett sextest. Eller hur gamla kändisar ser ut idag... Nåt viktigt liksom.

Jag har vägrat betala dessa småpengar av principskäl. Har mest blivit irriterad för att dom lockar med värsta rubriken. För att sen bli uppmanad att betala nån liten summa för att få läsa om det smaskiga. Fast idag undrar jag hur många som lockas av att betala 15 kronor för detta intressanta test?

Ensidigt jobb

Igår satt jag och gjorde budgetuppföljning. Idag har jag suttit och konterat fakturor. Båda dessa arbetsuppgifter är extremt enformiga. Så nu sitter jag och har ont i ryggen. Och är snurrig i huvet. Alltså snurrigare än vanligt.

Jag orkar verkligen inte göra en faktura till. Och börja med nåt annat är väl lite sent?

Väl?

*smyger hem*

Svampplockning

När jag var liten följde jag ofta med min mamma och plockade svamp. Jag blev ganska duktig på att känna igen de olika sorterna eftersom jag fick betalt för varje sort jag kände igen. Jag tror att det var en tia per rätt. Inte fy skam på den tiden. Men sen jag fyllde typ 12 har jag varit i skogen för att plocka svamp en gång.

Det var väl för kanske tio år sen. Jag och min väninna hade ingen som helst koll på vad vi plockade. Så tillslut ringde jag till min mamma och frågade hur vissa sorter såg ut. Till svar får jag ett gapskratt i örat och frågan om jag plockade svamp i pumps. Jag är liksom inte friluftstypen precis. Där stod jag mitt i skogen med en cigg i ena handen och en mobil i andra och frågade hur svampar såg ut liksom. Samtidigt kommer väninnan kutandes i full fart eftersom hon hade sett ett rådjur som hon var/är livrädd för.

Vilken syn!

Min mamma avrådde mig att plocka några svampar. Så jag och kompisen åkte hem istället. Och tur var väl det. För idag läser jag i aftonbladet om Mikael som tog fel på kantareller och giftspindling. Han höll på att dö.

Giftspindling... Vilket jävla namn!

Ovanligt

Jag är en av världens morgontröttaste människor tror jag. Har varit det enda sen barnsben. Mamma var tvungen att bära upp mig från sängen och sätta mig på golvet framför ett öppet fönster när jag var liten. Och i skolan hade jag jättehög frånvaro på grund av att jag försov mig hela tiden.

Så när jag började jobba skaffade jag mig ett nattjobb istället. På krogen. Som jag jobbade med i 14 år. Därefter har det varit en pina att gå upp på morgonen. Men det har funkat. Efter att ha snoozat en halvtimme. Och för att sen sitta och glo en halvtimme...

Därför är jag extremt förvånad över att jag två dagar i rad har gått upp direkt när klockan har ringt. Pigg dessutom. Och utan att skrota i 30 minuter.

What's happening liksom?

måndag 6 september 2010

Valkampanjen

Jag har irriterat mig på alla skyltar som skräpar ner hela stan i valtider i typ 20 år eller så. Det ser verkligen fördjävligt ut. Och med dagens alla medier, är det ens nödvändigt att sätta upp dessa plakat? Hela jävla Sverige ser ut som en soptipp just nu.

Och inte försvinner dom när valet är över heller...

Fel ord

Jag menade förstås inte uppskattad i förra inlägget. Utan uppvaktad.

Jävla skillnad...

Full rulle

Jag fick ju för mig att det skulle vara lugnt på jobbet nu när konferensen är över. Och visst är det inte helt hysteriskt. Men en del grejer har ju fått ligga på vänt. Som exempelvis budgetuppföljningen för fyra enheter och en avdelning.

Men hellre sitta på jobbet och ha fullt upp än ligga hemma och hoppas på att nån hör av sig... Förmodligen lär jag väl inte höra nånting heller. Så jag kör countdown. Och inga kommentarer om att jag lika gärna kan höra av mig. Jag har gjort det. Och dessutom så vill jag känna mig uppskattad. Inte som nån jävla stalker...

Nystart

Det känns bättre idag. Deppmässigt alltså. Jag blir lätt sådär när jag är halvrisig, uttråkad och ensam. Förkylningen är också bättre tror jag. Så pass att jag tänker jobba i alla fall. Skulle egentligen ha nystart idag med morgonpromenader, träning och kost. Men jag väntar lite med träningen tills hostan ger med sig lite.

Men för övrigt är det en okej måndag! Konferensen är ju över och därmed stressen. Nu ska jag bara komma ifatt med det som fick ligga under tiden...

söndag 5 september 2010

Ingen rolig dag

Den här dagen har varit skittråkig.

Eller.

Hela den här helgen har varit skit. Därför är jag deppig. Ligga sjuk är inte min favoritsyssla. Dessutom har telefonen varit spöklikt tyst. Ett sms och ett samtal på hela helgen! Och självklart var inget från honom. Såklart.

Så nu går jag och lägger mig.

Hoppas att jag vaknar till en bättre dag imorgon...

Dagens depplåt

När man skaffar sig saker att göra...

Skulle bara testa lite när det gällde designen här på bloggen. Vips så kunde jag inte få tillbaka mitt gamla utseende. Det såg ut som en tvååring hade designat. Så nu har jag lagt ner massa timmar på att få den att se ungefär likadan som den gjorde.

Så bra att ingenting blev städat under tiden.

Lite bättre?

Förra helgen hade jag besök här. Och helgen innan hade jag också besök. Plus att jag var på kräftskiva. Därför är det inte så städat här. Nog för att det alltid SER städat ut. Men det behövs dammsugas, skuras och dammtorkas också. Helst putsa fönster också, men det får vänta.

Hur ska jag orka med detta? Jag är inte frisk. Men uppenbarligen lite bättre eftersom jag ens har dessa tankar. Så jag får ta lite i taget... Alltså kommer det att ta hela dan att städa. And I don't like to städa en hel dag.

Fem timmar senare

Nu har jag varit vaken i drygt fem timmar. Min vän kom över med mat, godis och film. Så mätt är jag och en film har jag orkat titta på.
Men nu är jag helt groggy i huvudet. Känns som jag fått nåt lugnande. Men förmodligen är det bacillerna som vill att jag ska hålla mig lugn. Och därför gå och sova. För jag orkar fan inte vara vaken längre nu.

Har tagit en Spanjor i en kopp som jag drack upp. Så nu hoppas jag att jag är pigg och kry imorgon...

Natti.

lördag 4 september 2010

Mina fina vänner

Jag har inte en hel drös med vänner. Men jag har några i alla fall. Och för det mesta så är jag närvarande när de behöver min hjälp. Och samma sak när jag behöver dem.

Jag blir tårögd när jag får ett sms från en som sätter sig i bilen för att fixa mat åt mig när jag ligger här helt utslagen. På en lördag liksom!

Sjuk?

Jag har nästan sovit i 24 timmar. Med nån timmes vakentid emellan. Ändå är jag helt slut. Så pass att jag inte orkar gå och handla mat. Och jag är hungrig som fan just nu. Tomt i kylskåp, tomt på filmfronten och tomt i huset.

Idag skulle jag vilja vara sambo...

Fredagskvällen som försvann

När jag kom hem igår la jag mig i sängen med datorn. Skulle bara softa lite tänkte jag. Men jag somnade innan 19. Och vaknade 14 timmar senare. Med skrynkliga kläder och smink i hela ansiktet.

Fast jag är piggare nu. Det är jag.

fredag 3 september 2010

Äntligen hemma!

Jag är helt slut. Och fötterna dunkar. Skulle ge vad som helst för en fotmassage just nu. Skönast idag var skjutsen hem jag fick av en arbetskompis.

Konferensen gick bra. Det mesta flöt. Men underhållningen sög...

Mer än så orkar jag inte idag...

Hmmm...

Åååh vad jag skulle vilja ha sällskap med nån ikväll när jag kommer hem och är död efter dom här dagarna. Nån som tar hand om mig. Lagar mat... Men den jag vill är ju såklart upptagen.

Får krama kudden istället. Men den är inte lika varm och skön...

torsdag 2 september 2010

So far so good

Det har flytit på ganska bra här. Förutom en sak.

Jag skrev ett påminnelsemejl i måndags om att alla skulle ta med sig namnskylten som vi har. Jag skrev också att alla nyanställda kunde komma förbi mig och få en provisorisk. Tills de får en graverad. Den provisoriska är som den graverade fast med en klisterlapp på. Och ganska dyr.

Cirka hälften (vi är 360 personer) hade ingen bricka med sig. Så bra att jag hade ungefär 30 med mig då. Så vi fick fixa med handskrivna skyltar. Tills dom tog slut...

På allvar. Hur kan cirka 50% skita i en påminnelse?

Nu kör vi

Inatt sov jag bättre. Det behövdes kan jag säga. Och om en och en halv timme börjar det. Så det är dags att börja jobba.

Om Clarion Hotels rum berättar jag om senare...

onsdag 1 september 2010

Kvällen före dagen D

Jag tror jag har koll nu. Inför morgondagen alltså. Men jag har en förkylning i kroppen. Som bara väntar på att titta fram.

Jag antar att jag kommer att ligga däckad i helgen. Tur att jag inte har något bokat dårå...

Efter fem timmars sömn...

Jaha! Då var det dags att vakna tycker hjärnan. Försökte somna om. Men det piper i luftrören. Och tankarna går redan på fullvarv.

Men det är väl lika bra. Jag har ju massor att göra innan jag drar till jobbet. Frågan är om hjärnan orkar med hela arbetsdagen? För det måste den...