onsdag 30 september 2009

Fortfarande sängliggande

Jag har sovit i typ 17-18 timmar det senaste dygnet. Det måste betyda att jag inte simulerar att jag är sjuk i alla fall. Skulle kunna sova mer. Men jag misstänker starkt att jag då kommer att ligga sömnlös i natt i så fall. Så jag ligger här och glor en stund istället.

Kanske äta lite. Har inte ätit sen lunchen igår...

tisdag 29 september 2009

Här ligger jag!

I sängen helt utslagen. Har sovit sen jag kom hem. Och nu har jag världens huvudvärk, halsont, är småhostig och snuvig. Svinis, here I come!

Nä. Så dålig är jag inte. Men jag skulle gärna bli. Typ. Få den nu istället för när jag åker till London. Då har man haft den när alla andra får den. Och är jag redan risig kan jag likagärna bli helrisig.

Jag var ju grinig igårkväll när jag kom hem. Med all rätt om man frågar mej. Men det fanns en ljusglimt i gårdagens mörker. Tonåringen kom förbi puben jag satt och kollade matchen på. Med sin kompis. Så vi satt och snackade mest hela tiden. Och kramar fick jag!

Åh vad jag saknar den ungen!

Vad hände?

Sitter på jobbet strax innan lunch och jobbar järnet. Börjar frysa, ögonen börjar vingla och jag blir så trött att jag faktiskt håller på att somna. Ett par timmar senare börjar nosen krångla, halsen tjockna och göra ont... Det var bara till att åka hem.

Nu sitter jag här och mår inge bra. Vem har tid att va sjuk liksom?

måndag 28 september 2009

Men vafaaaan!!!

Det enda jag vill göra är att kolla på Idol på datorn. Men tv4 måste ha världens sämsta jävla site. För dom har bara kvällens klipp. Inte kvällens program. Så vad hände med juryns omdömen och så? Jävla skitdag!

Kul

Imorse putsade jag spisen och plockade undan innan jag stack. Nu ser det ut så här.

Och fotbollen ska vi inte ens prata om. Man kan säga att jag är riktigt grinig.

Att gå till tandläkaren

Man skulle kunna säga att man blir rånad när man går till tandläkaren. Helt frivilligt låter man sig bli barskrapad.

Dagens undersökning plus lite röntgen och tandstensborttagning kostar 2500 kronor. Och då ska jag senare operera bort en tand. Vill inte ens veta vad det kostar.

Har jag sagt att jag åker till London om en månad? Det känns som att shopping inte kommer på tal då.

Att hålla tider

Tandläkaren måste vara det ställe man aldrig kommer in i tid till. Jag har inte tid att sitta här och vänta.

Späckad måndag

Jag har fullt upp idag. Hade nog önskat en lugn start på den här veckan. Nu när äntligen konferensen är överstökad. Men så är det inte.

Dagen börjar med utbildning i lönesättande samtal. Det känns ju ganska viktigt. Den utbildningen slutar klockan halv tolv. Men klockan 11:30 har jag en tandläkartid på Odenplan. Så jag måste gå vid elva. Därefter ska jag ha lunch och sen kan jag jobba ungefär en timme för att sedan ha PT-träning.

Vid halv fem är jag duschad och klar. Då är ju frågan om det har något värde att gå och jobba igen? Jag måste nämligen handla också. Mat alltså. För att släpa hem, packa upp och laga.

Och klockan 20 är det fotboll. Derby. AIK som är guldkandidater. Mot nedflyttningsdjurgårn. Så jag tänker inte gå. Orkar inte bli förnedrat på plats. Det får bli till att titta på teven på puben här på Lilla Essingen. Om jag ens orkar det. Jag kanske kollar på Idol istället.

söndag 27 september 2009

Fem minuter

Jag har städat idag. Skurat kylskåpet till och med. Så då förstår man att jag har städat grundligt. Kan man tycka. Man borde i alla fall märka att det doftar nystädat och förstå att man kanske inte borde börja med att drälla.

Men det gör inte alla. Vissa kommer hem och stökar till på fem minuter. Hur hinner man liksom? Att lägga detta i diskmaskinen verkar onödigt. Och dra en repa med trasan när man gjort sina mackor.

Jag förstår inte hur vissa människor fungerar helt enkelt. Undrar om jag ska köra en vecka utan att plocka undan efter mig? På allvar!

Hacker

Man skulle kunna tro att jag är en hacker. Men tyvärr är det bara massa tricks och fix som pågår här.

Har jag sagt att jag vill ha en kille som är haj på datorer? Och matlagning.

Slarvmaja

Jag har slarvat. Hela helgen. Egentligen inte så farligt. Men ändå har jag slarvat. Jag har ätit en deciliter glass och mer choklad än vad jag får. Men framförallt har jag inte ätit var tredje timme. Och det gällde i princip hela förra veckan. Så på tisdag lär jag inte ha gått ner i vikt.

Synd. För jag hade tänkt att sluta röka i dagarna.Och eftersom jag ska göra det när jag gått ner fem kilo lär det dröja. Det blir till att köra hårt den kommande månaden...

lördag 26 september 2009

Sömnbehov

Jag tror visst att jag hade behov av sömn. Jag har nämligen sovit tills nu. Vaknade någon gång vid 10 med världens huvudvärk. Så jag gick upp och tog en huvudvärkstablett och somnade sedan om.

Men efter veckan som har varit så är det väl inte så konstigt kanske.

Kryssningen var som planerat lugn och städad. Vi gick till hytten vid 23-tiden. Sen att vi låg och pratade till halv fyra är ju en annan sak. Shoppade lite parfym, puder, cigg, äppelvodka och amaretto. Det är småirriterande att ha Amaretto (som är skitgott att dricka som Irish coffe) hemma när man inte kan dricka den. Inte för att hela GI-dieten går åt helvete om man tar tre centliter Amaretto. Utan för att jag har så jävla mycket socker i.

fredag 25 september 2009

Men åååh!

Alla favoriter med på båten förutom en av de bästa! Han ska röstas fram! Och jag kan inte rösta. För jag har en arbetstelefon.

Jag vill verkligen att Calle ska gå vidare. Men jag har lackat ur på svenska folket tidigare. Senast var vid svenska uttagningen av melodifestivalen. Och med facit i hand så gick det ju inte sådär strålande för Sveriges jävla idiotröstare i stora festivalen.

Därför tror jag tyvärr att en av mina två favoriter inte går vidare. Den andra är Jon.

Idolfavoriter

Jag har precis kollat på gårdagens Idol. Jag tror minsann att alla mina favoriter fortfarande är med på tåget. Erika, Mariette, Calle, Calle, Jon, Clara, Joy, Gabriel och Erik. Eddie och Rabih funkar också. Snart får jag veta...

torsdag 24 september 2009

Ingen lust...

Jagvillinte!Jagvillinte!Jagvillinte!Jagvillinte!Jagvillinte!Jagvillinte!

Har jag sagt att jag absolut inte har någon lust att träna idag?

Inneboende

Jag har just nu en inneboende i min lägenhet. En gammal killkompis. Sen typ 20 år tillbaka. Han är typen som inte har varit sambo speciellt mycket i sitt liv. Och det märks. Så mycket att jag börjar bli irriterad. Och jag har ingen lust att gå och reta upp mig på dagarna. Men jag börjar göra det nu.

Han är borta torsdag-måndag eftersom han jobbar runt om i Sverige på helgerna. Så han är bara hemma 2-4 dagar i veckan. Under dessa dagar hinner han att stöka till rätt bra. Och eftersom jag är åt det pedanta hållet går jag och plockar efter honom som en dåre.

När jag åkte bort i måndags var här städat och fint. När jag kom hem igår var hela köket belamrat med stekpanna, kastruller och disk. Trots att jag har diskmaskin. Jag förstår bara inte hur man tänker?

Jag åker på kryssning efter jobbet idag. Och han ska till Värmland i kväll. Frågan är om han har plockat undan när jag kommer hem till imorgon? Annars måste jag ta ett snack med den här människan. Men i min värld så fattar inte jag varför jag måste göra det? Borde man inte vara lite glad över att man får bo hos någon helt gratis? Men det kanske bara är jag som har den uppfattningen?

onsdag 23 september 2009

Mellanlandning

Då är jag äntligen hemma! För att packa om. Och sova. Sen åker jag på kryssning efter jobbet imorgon. Man skulle kunna säga att det är mycket nu.

Konferensen? Den gick strålande! Allt flöt på och var planerat. Men JÄVLAR vad trött jag är!

tisdag 22 september 2009

Proffs!

Ibland måste man få berömma sig själv. Och idag är en sådan dag. Som jag tycker att jag har varit jätteduktig. Jag skulle nog vilja ge mig själv en present faktiskt. Så nöjd är jag med resultatet av dag 1 på konferensen.

Allt har flytit på förvånansvärt bra. Man skulle kunna tro att jag är proffs!

Första pausen

Äntligen har jag ställt mig i en hörna. Ensam. Pupporna ligger avslängda. Tur att jag har andra skor till ikväll. För fossingarna är trötta nu. Hela jag är trött nu. Stressen har börjat släppa. Allt flyter på bra. Så då kommer John Blund smygande uppför ryggen.

Men det är bara att hålla ut. Snart är det helg! Eller?

God morgon!

Det här är vad jag sysslar med just nu! Lite intervallöpning på löpband. Har inte ens rökt mina morgoncigg.

måndag 21 september 2009

Det knackade på dörren...

Och utanför stod en tjej med fruktfat inslaget i celofan. Det var ju gulligt! Men har man bokat hotell för 320 personer så kanske det inte var mer än normalt?

Ok!

Rummen är okej i alla fall...

söndag 20 september 2009

Ingen vägning

Jag kommer inte väga mig på tisdag. Trist! För jag åker bort imorgon. Konferensen som jag håller i går ju av stapeln på tisdag. Skönt det. Då kanske jag kan stressa av lite. När jag kommer hem.

Men jag har mätt mig istället. Det har ju gått fyra veckor nu. Och eftersom jag inte ser något resultat i viktminskning utan enbart träningsresultat så tänkte jag se om det har hänt nåt.

Jag kan berätta att mina tuttar har minskat med 3 centimeter. Och ingen är gladare än jag! Skulle lätt ta en B-kupa om jag fick gå ner mina 17 kilo. Sen om jag hissar upp dom ett par hack är en annan sak. Men större kommer jag aldrig göra dom. Är så trött på stirrande karlar!

Under brösten har jag minskat 5 centimeter. Men det har jag nästan märkt. Fettet på ryggen är nästan borta. I alla fall på den nivån. Fiskgälarna är tyvärr kvar. Men jag tror dom har minskat en aning.

Så kommer jag ner till midjan och konstaterar att även den har minskat med fem centimeter! Inte illa om man frågar mig. Helst eftersom jag inte märkt nånting i den regionen.

Men däremot har jag bara minskat 2+3 cm på höfter och över rumpan och det är nog där jag helst vill minska i omfång. Men jag tänker inte ge upp bara för det. Det tog inte fyra veckor att öka i storlekar. Så jag får väl vara nöjd trots allt.

GI

Det är det här som är GI-mat. Sån mat som jag gått ner snart 5 kilo av. Och som är skitgott! Visst det hade säkert varit ännu godare med potatis. Men vafan!

Tack!

Det här är nog första gången på hela säsongen som saker och ting går i Djurgårns väg. Först går vi och vinner med 4-1. När vår match är slut börjar bajens. Och dom förlorar. Vilket är mycket bra för Djurgårns överlevnad.

Och imorgon spelar aik mot Örgryte. Jag ska inte säga att jag hejar på råttorna. Men. Det skulle vara mycket bra om dom vann. Fast dom har aldrig hjälpt oss förut. Så det lär dom inte göra nu heller. Men då hoppas jag att dom förlorar guldet på grund av det.

Det var sista inlägget om fotboll! För idag alltså.

Och förlåt Singelmamman. Jag tänker på min egen överlevnad nu...

Choklad

Alltså jag är ingen godisråtta. Faktiskt! Men sen jag började dieten kan jag få sötsug någon gång i veckan. Och man får äta 70-procentig choklad. Fast jag tycker inte det är så gott. Men det hjälper.

Mintchoklad tycker jag däremot är skitgott! Och pistagenötter också. Så risken finns att man kommer äta lite mer choklad nu!

Alltså...

Är det nån som vet hur många stationer det är mellan Hässelby gård till Fridhemsplan?!? Typ en miljard eller?

Åh en sådan härlig dag!

Det trodde man inte när man vaknade imorse.

4-0

Jag fattar ingenting!

Jag tror jag dör!

Det står tre jävla otroliga noll till Djurgårn!

2 jävla 0!

Lite gladare nu!

Kom igen nu!

0-1 till DIF.

Dembo

Det där är vår målvakt. Han gör tabbar i princip varje match. Undrar i vilken minut idag.

Det är dags...

...att åka nu. Fortfarande sur som fan!

Och den där jävla fotbollen...

Det finns ju anledning till att jag är sur också. Djurgårn har inte vunnit mot Brommapojkarna på tvåtusentalet. Inte för att DIF och BP har spelat i samma liga så mycket. Men det verkar som att spelarna har svårt för det här laget. Vilket gör mig mer sur.

Gå upp med tuppen för att plåga sig själv och se laget i ens hjärta åka på däng en tidig söndagseftermiddag. Hur kul är det på en skala?

Uppe med tuppen

Jag tror att Stockholmspolisen har fått tokryck när det gäller fotbollen. För det måste vara dom som har lagt sig i matchstarten idag. Den börjar 12:15. På Grimsta IP. Vart ligger det liksom?

Om dom nu tycker att Brommapojkarna-DIF är en högriskmatch, varför lägger dom den då ute på Grimsta? Det var samma sak när aik spelade borta mot BP. Söndagsmatcher spelas i vanliga fall 16, 17 eller 18.

Och jag somnade vid 02 inatt. Är trött som satan.

Och sur!

lördag 19 september 2009

Fredagsnöje

Trodde att jag skulle ha en perfekt hemmakväll igår. Kolla lite Idol. Läsa ikapp bloggar. Kanske spela lite SIMS... Framförallt få vara uppe sent!

Det där funkar inte för mig just nu. Efter Idol satt jag och gäspade käkarna ur led. Så jag tog det dagliga kvällsbadet. Jag badar jävligt varmt. Och vad händer då? Man blir trött som satan kan jag tala om!

Så min fredagskväll slutade vid 22-tiden igår. Ungefär. Försökte läsa lite. Men det gick också åt helvete. Så det var lika bra att släcka.

Nu är det redan lördag eftermiddag! Och jag som ville ta vara på mina lediga dagar...

fredag 18 september 2009

Elräkningen

Jag har tidigare berättat om mina hutlösa elräkningar de två senaste kvartalen. Trejävlatusen för en liten tvåa. Hur är det möjligt undrade jag. Och gick in på nån elleverantörssida och läste om hur man kan spara el.

Bland annat så stängde jag av golvvärmen i badrummet. I tipset står det att man kan stänga av golvvärmen när man inte är hemma. Bara ha på den typ på kvällstid. Men jag stängde av den helt. Det var ju i slutet av juni. Rätt varmt då.

Sen har ju sommaren gått. Och jag har haft jävligt varm lägenhet. Så det inhandlades en AC. Som har varit på när jag varit hemma. Ganska mycket med andra ord.

Så jag har varit lite nervös för elräkningen som skulle komma nu i slutet av september. Skulle jag ha tur att AC-elförbrukningen kvittade golvvärmen?

Och idag har den kommit! Tvåtusen var den på.

Är det nån som vet hur mycket el golvvärme drar egentligen?!? Jag ser fan fram emot nästa elräkning om tre månader. Ingen golvvärme och ingen AC. Bra att den räkningen kommer vid jul. För sen lär golvvärmen åka på när kylan kommer...

Fast bara när jag är hemma!

I'M HOOOME!!!

Det är freeedaaag! Klackarna har slängts av. Morgonrocken åker snart på. God middag är inhandlad. Och framför allt. Jag har koll på läget! På jobbet alltså.

Jag tror fanimej jag ska ta en grogg! Is och vatten dårå.

Ikväll

Om mindre än tolv timmar sitter jag i min extremt sköna fåtölj och surfar planlöst. Utan att tänka på att gå och lägga mig snart för att orka upp. För det är veckans bästa dag idag! Och fjärde helgen som jag håller mig nykter.

Men först ska jag jobba som en dåre. Och träna. Fredagsfika. Och jobba lite till. Men sen!

torsdag 17 september 2009

Tråkig

Jag vet att jag är tråkig these days. Men det är mycket. Som ni vet. Tur att det är fredag imorgon. Brukar hinna att uppdatera mig på helger.

Konstigt det där egentligen. Vanliga människor läser bloggar mindre på helgerna. Likaså bloggarna. De uppdaterar sällan sina bloggar då. Och på sommaren. Själv läser jag ikapp när jag är ledig. Och har tid att ha funderingar jag kan blogga om.

Men jag har väl aldrig påstått att jag är normal heller?

Tandläkare

Det bestämdes ju att jag skulle få en bettskena för min sömnapné. Så jag var kallad tills imorse. Sköterskan ringde förra veckan och jag förklarade att jag fått en spricka i en tand. Det är den jag har haft tandvärk i.

Under en tid har sprickan blivit större och en del av tanden blivit lös. Så i fredags tog jag loss den lösa delen. Och tänkte att det var bra att jag skulle till tandis på torsdag. Så kanske han kan fixa den när jag ändå är där liksom.

Men tandläkaren var inte ett dugg intresserad av att fixa några tänder. Så jag låg i tandkäkarstolen i cirka 30 sekunder. Sen var allt klart. Med orden "Ring när en tandläkare har fixat tanden".

Eeeh?!?

Men nu har jag ringt en. Annan. Som vill fixa mina tänder. På Odenplan. Nära från jobbet. Så jag ska dit den 28:e. För nästa vecka har jag inte tid. Och egentligen har jag inte råd. För jag ska till London. Det känns som minst ett par stövlar och en kappa försvinner på tandläkarkostnader...

Jävla tänder!

onsdag 16 september 2009

Så var det snart dags...

Man ska ju läsa den innan man slutar röka. Så det är nog dags nurå!

Dagen

Jag har legat i min säng i princip hela dagen. Med datorn och jobbat. Sen tidigt imorse. Tolv timmar för att vara exakt. Men jag har ju redan sagt att jag sitter tajt till nu. Så det var ju ingen nyhet. Men nu har ni orsaken till att jag inte har skrivit idag.

tisdag 15 september 2009

Väntan...

Är det nån som har tänkt på vad mycket tid man slösar på att vänta i sitt liv?

Man väntar på bussen, man sitter på bussen och väntar på att den ska ta en dit man vill. Man står i köer av alla möjliga slag.

Ja det är ett jävla väntande helt enkelt. Det skulle va intressant att se hur många dygn av sitt liv man väntar.

Just nu väntar jag på en buss som ska ta mig hem. Men som vanligt är det inget flow i min hemtransport. Så jag slösar lite mer tid på väntandet.

För hem vill jag. NU!

Det är mycket nu...

Jag sitter på jobbet fortfarande. Ni andra sitter väl och kollar Idol och har det bra i hemmets mysiga vrå. Men jag siktar på att gå innan 22. För då stänger Ica här utanför. Och jag har inte så många cigaretter...

Men imorgon jobbar jag hemma. Jag får mer gjort då. Och slipper restiden. Och i dessa dagar räknas varenda minut. Men på onsdagkväll är det över. Alltså om en vecka.

Uppmärksamhet!?!

Skulle man kunna få lite uppmärksamhet här? Typ en liten skara som frågar hur det gick med vägningen imorse.

*Harkel* Mina damer. På tre veckor har jag gått ner............ 4,5 kilo!!!

måndag 14 september 2009

Surt

Det är surt att vara Djurgårdare nu för tiden. Men det har ni ju hört förut. Fast det är synd att domaren är den som har huvudrollen i en match. Och att några idioter ska ut på planen. Men det var riktigt finsk stämning på Stadion ett tag...

Väntar på beslut.

Vi väntar på om matchen ska sätta igång eller inte.

Matchen avblåst igen.

Några jävla idioter har sprungit in på plan. Dom kallar sig Djurgårdare.

Mördarstämning

Matchen är avblåst för jag vet inte riktigt vad. En spelare utvisad. Och lynchstämning på domarn.

Jag orkar inte.

Nu ligger vi under med 1-2. Och domarn kan dra åt helvete...

Fan!

Man fick ju va glad ett tag. 1-1.

Ett jävla noll!

Djurgårn leder!

Ny biljett.!

Det är bra att ha säsongskort. Då får man ny biljett om man tappar sin...

Klantarsel!

Jag är ett klantarsel! Det sista jag gjorde när jag åkte hemifrån var att lägga kvällens matchbiljett i min vänstra bakficka. Tillsammans med inköpslistan till det jag ska handla till mellis på jobbet under veckan. Jag har alltid matchbiljetten i vänster bakficka.

Men.

Jag går på diet. Så mina jeans är lite för stora. Så det som ligger i bakfickan ligger inte lika tajt längre.

Därför har jag lyckats tappa biljetthelvetet! Tillsammans med inköpslistan. Det var så jag märkte det. För att jag skulle handla.

Och nu håller jag på att få tag i biljettansvarig på Djurgårns kansli. För att få en ny biljett. Jag har ju liksom säsongsbiljetter. Och borde därför vara registrerad någonstans. Men han är inte på plats. Så den som lever få se.

Om morgonrutiner

De dagar som jag ska träna med Josefin (PT) promenerar inte jag på morgonen. Det innebär att jag får sovmorgon. En halvtimme. Eller egentligen lite längre. För jag snoozar ca 20 minuter också. Det gör jag inte när jag ska promma. Inte heller när jag ska köra ett morgonpass på gymmet på morgonen.

Så två dagar på arbetsveckan har jag sovis. Det innebär att jag tar det lugnt. Röka lite cigaretter. Läsa lite. Äta frukost i lugn och ro. En skön start på dagen helt enkelt.

Jag pratade med receptionisten på jobbet för nån dag sen. Hon går upp typ en halvtimme innan hon sticker. Jag går upp två timmar före! Är det fel på mig?

söndag 13 september 2009

Slut på veckan...

Jaha! Så var det slut på den här veckan. Och helgen. Ticktackticktackticktack. Det skulle inte göra nånting om tiden gick lite saktare. Faktiskt!

Tonåringen...

Tonåringen blev vuxen i somras. 18 alltså. Man skulle kunna tro att hon blev 14. På riktigt. För hon håller på att bryter sig loss . Från mig. Och jag som skrytit (skrutit?) så mycket om att vi har så bra kontakt. Och relation. Men allt detta håller på att raseras. Nu!?! När mor och dotter egentligen ska få bättre kontakt igen.

Hon har varit hos sin pappa en månad nu. Egentligen borde vi längta efter varandra nu. Men hon är direkt otrevlig mot mig. Hela tiden. Förutom när hon vill ha nånting. Hade hon varit i puberteten hade jag förstått. Men nu är jag bara ledsen...

Men det är hennes val. Jag orkar inte ställa upp hela tiden när jag bara får skit. Och hon är vuxen nu. Så jag har inga hårdhandskar att ta till. Hon bor ju inte ens hos mig just nu. Och frågan är om hon kommer att göra det något mer. Jag verkar inte ligga på topplistan hos henne precis. Och hon säger inte ens vad som irriterar henne. Och då kan jag inte göra så mycket.

Mer än att gå omkring och må dåligt och vara ledsen.

Söndagsångest

Jag har lite ångest. För att jag inte gjorde ett handtag hemma igår. Helt knäppt egentligen. Att man har så mycket krav på sig själv hela tiden...

lördag 12 september 2009

Färdiglekt!

Nu har jag lekt klart! Det tog ett gäng timmar. Men det var kul. Tyvärr så går den inte att göra större på webben. Men hemma på datorn är den lika stor som skärmen.

Låt mig presentera min sommar. Med min sommarlåt! Som alla vet att jag trallat på hela sommarn. :-)

Fastnat!

Hjälp!

Jag har fastnat framför datorn! Sitter och leker med Photoshop. Och kan inte sluta. Satt med det till 03 inatt. När jag vaknade gick jag direkt och fortsatte. Men kul är det!

fredag 11 september 2009

Slut på tevekvällen

Jag har säkert sagt 2000 gånger att jag sällan kollar på teve. Och det stämmer. Förutom fotboll då. Under min semester hade jag på teven en gång. Det var den 14 juli om jag minns rätt. Victoriadagen och Allsång tittade jag på då.

Nu har jag blivit värsta tevekärringen! Idol har jag i och försig (vet inte hur man skriver denna fras) alltid tittat på. Så det är väl inget konstigt att man kanske råkar hamna i nåt teveflow. Som att råka titta på program som börjar eller slutar i anslutning till Idol. Som Kändisdjungeln för att ta ett exempel.

Nån som såg det programmet? Ett gäng kändisar som åker till djungeln och ska göra äckliga saker. Eller. Det var ju inte dom största kändisarna vi har i Sverige precis. Jag vet inte vad jag ska tycka om programmet. Men det lär ju inte vara något jag tackar nej till annat för. Men ska det visas i anslutning till Idol så finns risken att jag kommer fastna.

Dags att köpa en sån där tevkanna som alla hade på 80-talet kanske? Men nu är teven avstängd. Med strömbrytaren. Man sparar el då! Till på tisdag när skiten ska på igen...

Nu ska jag göra mycket viktigare saker. Som att läsa bloggar. :-)

Idol

Egentligen blir jag inte förvånad. Det händer ju varje år. Att värsta malplacerade människan sjunger som en gud. Eller nåt.

Är det någon som kollar på Idol? Är det någon som tycker att snubben från Sarajevo kunde sjunga?

När någon sjunger och jag får rysningar längs hela ryggen. Och gåshud på armar och ben. Och tårar börjar rinna. Då sjunger den personen bra. Tycker jag!

Shit!

Stilton

Det finns en ost som heter Stilton. Jag har aldrig tidigare smakat den. Men ikväll ska jag ha den till middagen. Så jag tog fram den och tänkte smaka lite. Framför datorn. Innan jag börjar med maten.

*Harkel*

Jag ska börja med maten nu. Och osten är nästan slut! Men jävlar vad god den var! Frågan är hur god maten blir med 90% mindre Stilton än vad som är tänkt?

Har jag sagt att ost är min största passion när det gäller saker man stoppar i munnen?

Att göra!

Är på väg hem nu. Håller på att somna. Helt galet trött är jag. Men innan jag dör framför datorn så måste jag:
Tömma diskmaskinen
Packa upp träningsväskan
Plocka undan
Dammsuga
Laga mat

Sen ska jag inte göra ett handtag mer denna dag.

Dags igen!

Så var det fredag igen och veckan hade tagit slut... Noice gamla slagdänga. Men jag ska inte ut i natten. Jag ska hem och ta igen mig. För tredje helgen i rad! Utan en droppe alkohol. Jag börjar bli stolt över mig själv nu. Och än så länge så klättrar jag inte på väggarna. Inte av alkoholsug dårå. Utan av tristess.

Nä, jag tycker det är skönt fortfarande. Men den här helgen kommer att bli lite halvtråkig. Måste putsa fönstrena. Och skura golvet. Och allt annat. En städhelg liksom.

torsdag 10 september 2009

Lyxfällan

Herregud! Ibland blir jag faktiskt chockad. Inte ofta. Men någon gång då och då blir jag så förvånad att jag bara sitter och gapar.

En 46-årig kvinna är med i Lyxfällan. Hon är singel. Hon verkar aldrig haft ett långt förhållande. Det enda hon vill är att träffa en man. Och det är väl inte konstigt om man levt ensam i hela sitt vuxna liv. Så hon fyller sitt liv med saker. Prydnadssaker.

Hon bor bara tillfälligt i sin lilla etta på 27 kvadrat. 20 år har hon bott där. Men hon har fyra fulla källarförråd med så mycket grejer att man inte tror att det är sant. För hon ska ju flytta till hus. När hon träffar en man.

För i helvete! Nog för att hennes ekonomi håller på att gå under. Men det är väl inte Lyxfällan hon ska vara med i? Hon måste ju få hjälp stackarn! Hon har liksom ingen koll på nånting! Jag mår verkligen dåligt när jag ser sånt här.

Körkort

Jag tog körkort den 21 januari 1998. Den 11 januari 1999 hämtade jag ut det. Hade ju en provisoriskt körkort i form av en papperslapp. Men mitt leg gick ut i samband med jag hämtade körkortet. Och jag behövde någon form av ID-kort.

Mitt körkort gick ut den 11 januari i år. Idag behöver man nästan aldrig leg. Så det har inte blivit av att jag hämtat ut det. Men så hade dom legkontroll när jag handlade på kortet för någon vecka sen. Och jag hade ju ingenting att legitimera mig med. Passet låg i säkert förvar hemma.

Fast jag fick ju arslet ur vagnen. Kände att det kanske var bra med ett körkort. Så jag ringde transportstyrelsen. Och nu har jag ett nytt! Bara 8 månader senare. Det tar sig!

Exet. Del 45981

Alltså jag orkar inte! Vad är problemet? Ska jag behöva byta telefonnummer?

Någon gång i juli tröttnade jag på exet. Alltså mer. Han skriver ju dagliga sms om hur mycket han saknar mig. Det har han gjort sen i oktober. Så i juli slutade jag svara på hans mess. Besvarade inte hans telefonsamtal. Är det någon som tror att han slutade? Fattade vinken. ICKE!

Så i fredags ruttnade jag rejält. Jag skrev ett låååångt sms om varför jag inte svarat honom (för att jag tröttnat på honom, less på att han höjt mig på en piedestal och att jag tycker att det är skrämmande med hans besatthet). Jag skrev också att jag älskar att bo själv. Och att jag aldrig mer vill bli tillsammans med honom igen.

Bra så! Telefonen tystnade. Inte ett sms på hela helgen. Så jag tänkte "äntligen!" Men igår var det slut på friden. Åter igen började det ramla in meddelanden. Och jag svarade inte. Ett nytt sms. Och ännu ett!

Alltså, är det nån som kan svara på vad det är för fel på karln? Ska jag behöva försvinna från jordens yta för att få vara i fred? Kan inte jag som alla andra har en hälsosam relation med mitt barns pappa? Jag orkar liksom inte med det här!!!!

onsdag 9 september 2009

Gifta mig

Det finns två kända personer som jag verkligen kan tänka mig att gifta mig med. Det finns säkert flera. Men jag är inte så haj på det där med kändisar. Ofta ser man inte så mycket av hur dom egentligen är. Som människor.

Ingen av dom här kändisarna är min typ av kille. Utseendemässigt. Men båda har sådana fina personligheter att jag smälter snabbare än en glass i en bastu.

Min första kandidat är Håkan Hellström. Ja, på riktigt. Jag är inte särskilt förtjust i hans musik. Och jag vet inte så mycket om honom. Men jag har sett några intervjuer på Youtube. Och jag dör!

Som nummer två kommer Anders Bagge. Han är verkligen otippad. Men jävlar vad jag tycker att han är charmig. Känslosam, glad, humoristisk, varm och empatisk. Slår vad om att han är världsmästare på att laga mat och värsta datahackern!

Jag är fullständigt övertygad om att jag skulle falla som en fura om jag träffade dessa herrar i verkliga livet.

Men.

Man kan ju tycka att det borde ju finnas okända killar med liknande personligheter. Eller? Hur kommer det sig att jag aldrig stöter på dessa människor?

Fast de som finns är säkert upptagna. Som Håkan och Anders. För inte finns det väl lediga män som är så vackra på grund av deras sätt att vara? Det finns väl ingen vettig kvinna som släpper greppet om en sån?

Nä. Blir nog solo resten av livet.

Middag

Jag har varit och ätit på tonåringens skola. Stockholms restaurangskola. Vid Globen. 4 rätter för 250 kronor. 5 rätter för 275.
Det är öppet för allmänheten på onsdags och torsdagskvällar. Ny meny varje vecka. Ett tips är att gå dit. Googla på Stockholms restaurangskola och gå in för att kolla telefonnummer till bordsbeställning. Och veckans meny. Det kanske inte är superbilligt. Men det är bra mat.

Utvecklingssamtal

Idag klockan halvtio ska jag ha utvecklingssamtal med chefen. Har bara haft utvecklingssamtal en gång tidigare i mitt arbetsliv. Det var för ca två år sen. Då hade jag jobbat nästan ett år inom staten. Och pratade så bra att jag fick 1500 kronor i löneförhöjning. Sen lades myndigheten ner.

Innan dess arbetade jag på Proffice. I sex och ett fuckingjävla halvt år. Hur jag kunde stå ut så länge är för mig en fråga. Jag hade inte ett enda utvecklingssamtal under dessa år. Inte nån bra personalpolitik där inte.

Och före det jobbade jag i restaurangbranschen. Där ska man vara tacksam över att man har ett jobb. Så där var inte heller utvecklingssamtal aktuellt.

Men nu jobbar jag som sagt inom Staten. Där bryr man sig om sin personal. Och jag har fått ett häfte med frågor som vi ska prata om. Typ 30. Och på princip alla frågor svarar jag strålande, bra eller positivt. Har liksom ingenting att klaga på. Sen så har jag ju världens bästa chef också! Det var hon som var min chef på gamla myndigheten också.

Fast den här gången kommer jag inte få lika stor löneförhöjning. Det funkar inte så på den här myndigheten. Även fast den är nystartad. Men jag bryr mig inte. Jag gillar mitt jobb så in i helvete! :-)

Men å andra sidan...

Så är det inte så illa när man väl vaknat och kommit ut...

Morgonstund har guld i mun...

Så fan heller!

Men det sägs att förbränningen är bra om man stavgår innan frukost. Så det är därför jag är uppe. Då kanske man går ner ett par hekto till.

Och det kan ju aldrig skada.

tisdag 8 september 2009

Rökning

Jag har varit rökare i många år. Så många år så att jag inte ens vill säga. Skämmigt. Men en gång var jag tuff! Trodde jag.

Tydligen ser det väldigt gott ut när jag röker. Mina bästisar röker inte särskilt mycket. Utom när jag är gäst. Då puffar dom nästan lika mycket som jag. För att det ser gott ut.

Men det finns en baksida med rökning. För dom som inte vet. Konditionen är urusel. Visst är den bättre nu när jag tränar. Men den är fortfarande riktigt dålig. Och varje gång jag tränar med min PT så gnäller jag. Flåsar och säger att jag inte pallar det här längre. Så har jag sagt sen januari när hon började träna mig.

Vid ett tillfälle i somras så fick hon mig att lova att jag skulle sätta ett slutdatum på rökningen. Om jag gick ner i vikt. Närmare bestämt 5 kilo. Och nu har jag som bekant gått ner 3,5. Inte så långt kvar med andra ord. Tills jag ska bestämma ett datum alltså. Men datumet ska vara i år. Inte 2012. Eller nyår eller nåt annat töntigt.

Så idag har jag beställt en bok. Äntligen ickerökare heter den. Jag känner folk som lyckats att sluta röka med den. För jag tänkte förbereda mig. Jag har nämligen inte tänkt att misslyckas med det här. Tänkte chocka tonåringen lite! Och mig själv.

-3,5 kilo!

Just det! Inte lika mycket som förra veckan. Men ändå. Det är ganska bra på två veckor. Tycker jag i alla fall. Så hyll hyll till duktiga mig.

Inte nog med detta. Jag börjar bli lite tajt i kroppen också. Alltså för att vara en tjockis. Inte som de som tränat i hela sitt liv. Jag har ju typ misshandlat min kropp i hela mitt liv. Nog för jag har varit extremt smal så innebär inte detta att jag skötte mig för det. Man kan säga att jag nog aldrig sen jag kom ur tonåren har tränat så frekvent som nu.

Hur som helst.

Jag har liksom inte lika tjockt lager fett på kroppen. Fingret kommer inte lika djupt när jag kör in det i magen till exempel. Och övre delen av ryggen är fan lite hård. Så! Det känns bra nu helt enkelt!

måndag 7 september 2009

Visste det!

Nu ligger jag i sängen och har precis släckt. Och naglarna är ofixade. Cirka 6 timmars sömn. Igen.

Nu!

Klockan är över halv nio och nu börjar min kväll. Har lagat mat, ätit, plockat undan och satt på en diskmaskin. Och imorgon ska jag upp halv sex eftersom jag ska träna klockan 06:45. Därför måste jag gå och lägga mig om en timme. Ungefär.

Först ska jag planera mat för veckan, skriva inhandlingslista, packa smink och kläder för morgondagen, ta bort sminket, fixa naglarna, förbereda frukost... Är det nån som tror att jag hinner på en timme?

Inte jag heller.

Anke

På Lilla Essingen finns massor av sjöfåglar. Änder, svanar och massa andra arter som jag inte kan namnet på.

Tonåringen och jag har en favorit. En anka. Det finns nämligen bara en anka. Han är känd. Nån har lagt ut honom på Youtube.

Hela våren och sommaren har Anke varit försvunnen. Både tonåringen och jag har letat. Och lite orolig har man ju varit. Varför skulle han flytta liksom?

På förmiddan har jag varit på vårdcentralen. Och när man går därifrån till bussen så är strandvägen närmast. Vem ligger och guppar i vattnet om inte Anke!?! Som om ingenting har hänt! Jävla busanka!

söndag 6 september 2009

Bokat och klart

Jag har ägnat i princip hela dan med att beställa Londonresan. Men nu är det klart! Jag ångrar att jag inte beställde flyget sist jag kollade. Det är dyrare nu. Höstlovet är ju då.

Vi åker den 28 oktober på eftermiddagen. Är där i fem nätter. Åker hem igen den 2 november vid 18-tiden. Kommer alltså fira min födelsedag där. Inte helt fel.

Det som tog tid var att beställa hotell. Hade ca 15 från början. Som jag snabbt bantade ner till 9. Sen var det inte lika enkelt. Men när det stod mellan två hotell bestämde jag mig för lägenhetshotell. Är lite skeptisk. England är inte känt för att ha bra standard på sina rum. Men jag kände att det kan vara skönt med kylskåp. Saknade det sist.

Men nu är det dags att sova.

Sista dan

Idag är det egentligen sista dagen som jag ska köra rivstarten. Men det funkar så bra att jag tror att jag kör en vecka till. Eller. Jag kör tills jag tröttnar helt enkelt. Sen trappar jag upp.

Men alkoholen väntar jag med. Minst sex veckor till. Och än så länge så är det bara skönt! Inte för att jag gör så mycket mer nytta på helgerna nu heller. Men jag är utvilad på söndagskvällen i alla fall.

Det blir nog bättre när konferensen är över på jobbet. Då kanske jag inte är så utarbetad på fredagskvällarna.

lördag 5 september 2009

Ofattbart!

Det är heeelt otroligt! Det är det här som gör fotboll så förbannat passionerat. Zlatan. Ikväll är han en hjälte i mitt hjärta. Vilken kille!

Det såg ut som att Sverige inte skulle ta sig vidare till VM nästa sommar. Det stod 1-1 mellan Sverige och Ungern. Matchen är i princip slut. Så kliver han fram. Och snubblar in ett mål. Inte så snyggt kanske. Men jävlar vilket skrik jag fick till. Grannarna också.

Men nu lever VM-drömmen vidare...

Långtråkigt...

När man köper en ny dator så vill man tro att det bara är att tuta och köra. Så är det inte riktigt. Det är massa saker som jag vill ha över från gamla datorn. Nödvändiga program som jag använder ska installeras. Helt enkelt en massa trix och fix.

Detta trixande och fixande tar extremt lång tid. Och är skittråkigt. Jag har än så länge inte använt min nya dator till nåt vettigare än att surfa med. Och så var det det där med internetfavoriter. Kan i princip inte en enda sida utantill av dom jag surfar på.

Har jag sagt att jag vill ha en kille som är haj på datorer och matlagning?

Kärring?

För något år sedan läste jag att man vet att man börjar bli vuxen (och inte längre ungdom) när man slutar sova till efter tolv på dagarna.

Jag har sovit till efter tolv på dagarna sen 11-12 års ålder. Även i 20-, 30- och 40års åldern. Inget konstigt egentligen. Jag är nattmänniska och har alltid varit. Även som barn. Och sova länge gör jag även om jag somnar i okej tid. Kan lätt sova i 12 timmar.

Därför börjar jag bli rätt oroad när jag nu två helger i rad har vaknat av mig själv tidigt som fan. Att vakna av sig själv klockan 07:45 en lördag tillhör inte min vardag precis. Jag vet inte ens vad jag ska göra så tidigt?

Betyder detta att jag börjar bli kärring på allvar?!?

fredag 4 september 2009

En timme ifrån...

Äntligen hemma! Nu är det inte långt kvar tills jag får leka med min nya leksak! Värsta fredagsnöjet. Ska bara dra en repa med plockaundanhanden och laga mig lite mat. Gorgonzolafilé minsann!

Fredag... igen?

Den här veckan har gått extremt fort. Fattar knappt att det är en vecka sen jag var så lycklig över att det äntligen var fredag. Och eftersom jag håller i den där stora konferensen så vet jag inte om jag är så förtjust i att ännu en vecka har gått. Fast jag börjar nog få ihop det mesta. Hoppas jag...

torsdag 3 september 2009

Äntligen!

Då har man äntligen en ny dator! En pianosvart. Lila var snyggare. Men en blank svart är också fin. Och 4000 kronor billigare. Så jag känner mig nöjd. Och glad!

Just nu håller den på att installeras. Så jag lär inte få leka med den ikväll. Men tur är väl det. Det kan ju lätt förstöra skönhetssömnen. Och imorgon är det fredag. Då kan jag vara vaken hur länge jag vill. Perfekt tajming!

Nytt försök

Nu gör jag ett nytt försök med inköp av dator. Har bestämt mig för att inte betala massa tusenlappar för att få en lila. Kör på en vanlig. Kan bränna dom pengarna i London istället. Eller?

Ond?

Tonåringen går ju Stockholms restaurangskola. På onsdagar och torsdagar är skoltiden på kvällstid eftersom de serverar i skolans restaurang då. Bra träning.

Nyss skrev hon att hon ville att jag skulle komma dit att äta ikväll. Men jag har lite svårt att greja middagsdejt på bara några timmar.

Då får jag ett sms där det står: Du är dum, ond, elak, illsinnad, grym, tarvlig, hemsk och stygg! Jo jag tackar jag! Variationsord har hon ju inte ont om i alla fall.

Sovmorgon!

Chefen är borta. På tjänsteresa. Därför sitter jag här och äter frukost! Man ska ju inte stressa i onödan. Och dåligt samvete? Äh! Det finns ju till och med ordspråk för såna här utsvävningar. :-)

onsdag 2 september 2009

Slarvig

När det gäller en del saker så är jag fruktansvärt slarvig. Det är konstigt egentligen. För jag är normalt ordningssam. Och kontrollerande. Som tur är har jag släppt kontrollen ganska mycket sen jag bestämde att jag skulle göra det. Det är bara jag som mår dåligt utav att ha koll på exakt allt.

Men man kanske bör ha koll på viktiga saker. Som körkortet till exempel. Min legitimation.

För ungefär ett år sedan fick jag hem papper om att det var dags att förnya körkortet. Detta innebär att man ska ta nya foton. Jag tycker inte om att ta passfoton. Man kan säga att jag hatar det. Så jag lät papprerna ligga i viktigthögen ett tag. Ett ganska långt tag faktiskt. Typ ett halvår.

Det var då en vänlig själ som kollade mitt körkort talade om att mitt körkort gick ut den 11 januari och att det nu var typ den 11 mars. Så jag gick tillslut till Expert och blev fotat och skickade in allt jag skulle. Bra så!

Men körkortet skickades ju rekommenderat. Och då ska man ju gå till ett anvisat postkontor. Som inte ligger exakt där jag bor. Och det kom strax före jag åkte till London. Så jag hade annat att tänka på. Sen är det så att försändelser inte ligger på posten en månad som förr i tiden, utan bara ett par veckor. Så jag missade att hämta ut det där förbannade körkortet. Och jag har inte ringt Transportstyrelsen och bett dem skicka igen. För jag har liksom inte tänkt på det.

Igår när jag skulle betala på Citygross bad kortterminalen mig att visa leg. Och som vanligt visade jag mitt körkort. Men kassörskan var uppmärksam. Hon sa att körkortet hade gått ut. Och jag svarade att jag väntade på ett nytt. Och hon svarade att det inte var precis en vecka sen det gick ut. Pinsamt!

Som tur var hade jag en vän med mig som kunde betala. Men fatta om detta hade hänt när jag skulle köpa datorn! Jag hade dött av skäms. Och på fredag har jag ett körkort som ligger och väntar på mig på postkontoret i Fridhemsplan. Nu gäller det bara att hämta ut det!

tisdag 1 september 2009

Blåst

Den lila Sony Vaio var slut. Alla andra färger fanns. Så nu är jag skitsur. Ska sova på saken. Den kostar 12000 så jag vill vara helt nöjd. Annars kan jag lika gärna köpa en billigare. Får se imorgon hur jag gör.

Inget annat att skriva om. För jag är så sur att hjärnan inte arbetar.

Så snygg!

Jag måste bara ha den! Lila liksom!

Väntar

Här står jag och väntar på skjuts! För jag ska köpa dator! Känner mig som ett barn på julafton.

Kris!

De små gubbarna i min kropp har haft krismöte nu på morgonen. Det är oordning i fabriken. Alla gubbar går på rutin och tycker inte om förändringar. De senaste 7 månaderna har dom gnällt lite på att deras arbetsgivare har ändrat deras rutiner. Men det har varit hanterbart. Men nu vill dom nästan strejka. Eller göra något annat drastiskt.

Kvällsskiftet har ingenting att göra. Dom är vana att skotta ner kolhydrater i reservlagret eftersom dom inte hinner med. Nu står dom och gäspar ikapp med extrapersonalen som är inkallad när alkohol brukar intagas. Typ när ägarinnan kollar fotboll någon gång i veckan. Eller när hon festar på fredagar och lördagar.

Ingenting händer numera! Det kommer in lite proteiner som de sorterar in i några fack. Lite kolhydrater som skickas upp till förbränningsavdelningen. Bygga lite muskler. Detta har dom aldrig tidigare hunnit med. Men nu har dom tråkigt.

Samtidigt så klagar morgonskiftet och dagskiftet på att dom har fått så helvete mycket att göra. Latmaskarna! Chefen har börjat att motionera! Alla möjliga tider. Och därför måste några av gubbarna springa ner till reservlagret och hämta upp dom där kolhydraterna som kvällsskiftet tidigare skottat ner. Det är ett jävla spring! Extrapersonal måste inkallas!

Egentligen behöver ingen inkallas. Dom är bara superlata. Men det stora problemet för gubbarna är att storchefen har gått ner 3 kilo på en vecka. Och dom måste bara anpassa sig! Grattis till mig!

Frukost

Det är inte lätt att hinna med allt innan man sticker. Inte om man har 20 minuter på sig. Så jag sitter på bussen och äter min keso med kanel och äpple. Inte ett dugg pinsamt!