tisdag 28 juli 2009

Inte så roligt

När jag var typ 12 år hade jag mitt sista hål i mina tänder. Eller hur man säger. Eller om det nu var så. Jag låg på landet och hade världens tandvärk mitt i natten och mormor duttade bomullstussar med sprit för att bedöva.

Dagen efter (som var en lördag) åkte vi till en jourtandläkare. Och dessa var inte särskilt vanliga i slutet på 70, början på 80. Han rotfyllde i alla fall min tand och tandvärken försvann.

Tills några år senare. Eller ganska många år. För detta var för ungefär fem år sedan eller nåt. Då fick jag tandvärk i samma tand igen. Hur nu det kan bli så eftersom en rotfylld tand inte ska ha något att ha ont i. Väl?

Jag åkte ner på jourtid hos tandläkaren som sa att hon skulle skicka mig till en rotfyllningsspecialist medan jag försökte få henne att rycka tanden. Billigare så tänkte jag. Och mindre bekymmer. Men hon gav sig inte, utan jag blev remitterad till nån kärring i 80-årsåldern på Östermalm. Får man fortfarande vara specialist när man är så nära döden?

Hur som helst så delades min rotfyllning upp i två omgångar. Jag frågade specialisten hur jag kunde få så ont i en rotfylld tand och hon svarade att utförandet var dåligt. Tur att det var gratis dårå när det begav sig tänkte jag.

Femtusen kronor fattigare var min tand klar och värken borta. Tills nu. Jag har haft tandvärk i snart en vecka som eskalerar Big time! Jag kan inte äta (trots att jag äter på andra sidan) utan att det börjar bulta i halva käken.

Problemet är att jag just nu inte har budgeterat att gå till tandläkaren. Så vad fan ska jag göra? Dra skiten själv?!? För nån rotfyllning lär inte den där tanden få uppleva något mer. Den lär inte få uppleva mycket till. Men fortfarande kvarstår problemet. Hur gör man om man MÅSTE gå till tandläkaren när man inte har råd? Ska man bara gilla läget och gå till läkaren och få starka värktabletter eller hur är det tänkt?

Och jävlar vad bra specialistkärringen var på att rotfylla tänder! Jag borde dragit skiten första gången. JÄVLAR VAD ONT JAG HAR!!!

Inga kommentarer: