fredag 31 juli 2009

Jag blir så trött...

Tonåringen håller på att frigöra sig från mig. Inget konstigt egentligen. Men det kom fan över en natt. Och jävligt sent!

Hon frågar mig om tatueringen hon ska göra. Jag svarar. Ett svar som inte hon vill höra. Hon blir irriterad.

Jag sitter och röker. Hon plockar undan middan och säger att jag ska komma ihåg. Jag garvar till. Hon blir sur. För att jag inte ger henne typ ett pris. För nåt jag gör varje dag. Och mer därtill.

Hon blir irriterad på det mesta jag säger och gör numera. Men i min värld så är det jag som ska bli irriterad. Hon har varit här en månad nu. Inte dammsugit sitt rum på hela månaden. Inte dammtorkat heller för den delen. Sen ligger hon där och nyser. Undrar varför?!?

Hon lovad även att dammsuga hela lägenheten i typ tisdags, idag är det fredag. Hon har lagat mat en gång sen hon kom hit. Hon har tiggt pengar som satan. Men inte gjort sig förtjänt av dom. I min värld ger man och tar man när man är vuxen. Och jag ångrar bittert att jag inte var hårdare mot henne gällande att hjälpa till hemma.

Men vi får väl se hur glad hon blir när jag kommer tvärvägra henne när hon vill ha något från mig. Ska hon vara sur och grinig så fort det inte passar så ska jag också vara det.

Kap!

Just ja! Råkade gå förbi Lindex där jag hittade dom här två klänningarna. 189 kr totalt! Älskar att göra kap.

Vädergudar

Tittar ut. Solen strålar. Regnet höll i sig i ungefär tio minuter. Helt fantastiskt att jag lyckades att pricka in just dessa tio minuter. Kanske borde gå och köpa en triss.

Det var ett tag sen jag solade nu. Inte för att vädret har varit uselt. Bara. Utan för att jag har haft annat att göra de dagarna som det varit soligt. Och tänker jag tillbaka på semesterveckorna... Jag tycker jag har haft ganska fint väder på semestern. Visst, inte 30 graders tryckande hetta. Men solen har varit framme mestadels. Och det har faktiskt inte regnat så mycket. I Stockholm.

Västkusten däremot verkar haft riktig otur i sommar. Varenda blogg jag läser i denna trakt är trött på regnet. Som sagt, jag kanske borde gå och köpa en trisslott.

Hann inte

Såg att en regnväder var på G när jag var i Fridhemsplan. Precis när jag klev av bussen så kom det. På 2 minuter (om inte kortare) som det tar att gå hem blev jag som en badflicka. Eller varför inte miss wet t-shirt?

Café Ceasar

Det här är stans godaste ceasarsallad. Den görs på Café Ceasar som ligger i hörnet Norrtullsgatan och Ynglingagatan. Ett hett tips är att äta den om du är in the neighbourhood.

Snart bara en vecka kvar

Det känns ju sådär. Det är nog slut på dagar som innefattar säng, bok, fåtölj och dator. Fast jag har behövt det också.

Strax ska jag åka och träna med PT. Det har varit lite dåligt med träning utan henne under semestern. Får ta tag i det. Helst eftersom hon åker på semester idag. Då måste jag träna på egen hand. Annars har jag betalt massa pengar i onödan känns det som. En personlig träning kostar 400 kronor om man köper 30-kort. Jag har köpt 50 gånger så det ligger en liten investering i detta projekt.

See you later.

Katter

Kissekatterna jag är kattvakt åt är livrädda! Varför är dom det? Okej, första kvällen och natten. Men nu är det över ett dygn sen de kom. Ingen av dom har ätit under hela vistelsen. Men kissat hade i alla fall en gjort. När jag låg och sov.

Nu börjar jag bli orolig här. De måste ju äta, dricka och göra sina behov ordentligt. De ska ju vara här till söndag eller måndag.

Jag har haft katt i princip hela mitt liv och jag har aldrig varit med om detta. Har iof aldrig varit kattvakt tidigare så jag vet inte hur de beter sig när de kommer utanför hemmet. Men orolig blir jag i alla fall.

Får hoppas att de smyger omkring i natt när vi människor sover... Annars måste jag nog ringa husse och matte och berätta.

torsdag 30 juli 2009

Förslappad

Har alltså inte gjort ett handtag på hela dagen. Tonåringen är inte hemma så jag har inte ens lagat mat. Kommer på att räkningarna ska betalas idag. Och ciggen är snart slut. Just nu känns det extremt jobbigt att gå 100 meter och handla cigg. Ännu jobbigare att logga in på internetbanken. Är man förslappad då?

Slappardag

Vaknade alldeles för tidigt. Tänkte ju sova till efter 12 i alla fall... Helst med tanke på att jag låg och läste boken till ca 03. Men nä. Vaknar istället halv tio.

Därför tänker jag inte göra många handtag idag. Har dessutom en träningsvärk som gör att jag inte KAN göra så mycket. Mer än att ligga i sängen och läsa. Eller sitta i fåtöljen med datorn. Lagom ansträngande.

Så blir det!

Sovmorgon

Imorgon är den enda dagen den här veckan som jag inte har någon tid att passa. Jag tror fanimej att jag ska sova tills jag vaknar!

Och inga maskiner har jag påkopplade för att kolla sömnen.

Och en bra bok att läsa tills jag somnar. Läser just nu Unni Drougges bok "Boven i mitt drama kallas kärlek". Inte lika lätt- och snabbläst som "Dumpa honom" var, men bra är den. Börjar fundera under mina bokval. Männen är skitstövlar. Vart är jag på väg egentligen?

Off I go!

onsdag 29 juli 2009

Vilket språk ska jag tala?

Det finns vissa saker som kan få mig att gå bananas totally. En av dessa saker är tonåringens nonchalans när det gäller mina saker. Framför allt kläder och smink. Kläder försvinner spårlöst och kommer aldrig tillbaka igen. Och ibland hittar man den nytvättade toppen i smutskorgen. Med hennes parfym.

Ikväll skulle fröken till Prideparken och stod och sminkade sig. Jag som har varit very driftig idag städade skåpet i badrummet och vi småpratar om allt möjligt. I konversationen säger hon att hon slutat använda foundation men tillägger att hon använder det på läpparna. Jag kommer då på att jag observerade att min foundation var borta häromkvällen och säger till henne att hon ska ge fan i min foundation eftersom den är dyr. Inte för att jag använder den den nu under sommaren men jag har ingen lust att hitta en tom flaska när det är dags.

Har precis tagit mitt kvällsbad. Och tagit bort sminket. När jag står och ska smörja in ansiktet med nattkräm observerar jag att min foundation är borta i badrumsskåpet! MENHALLÅ!!! Vilken del av "du ska ge fan i min foundation eftersom den är dyr" är det hon inte förstår? Hon har alltså tagit med sig den MAX två timmar efter jag förklarat min ståndpunkt. Jag blir så förbannat trött!

Kattvakt

Jag har blivit med katter! Över helgen. Problemet är bara att dom är lite blyga just nu. Dom vill inte ens ha favoritgodiset.

Jag gillar katter ganska mycket. Men jag vill inte ha någon nu. Känner att jag inte har någon större lust att binda upp mig 15-20 år framåt. Inte just nu i alla fall. Jag har ju precis lämnat familjelivet och sittahemmafördetmestalivsstilen.

Dessutom så hårar dom ner. Vilket gör att man måste dammsuga nästan varje dag om man vill ha snyggt och fräscht. Och det gillar jag ju. Men jag gillar inte att dammsuga. Det är verkligen aptråkigt. Och svettigt. Dammsugning är det absolut mest tråkiga och jobbiga vardagsstädsmomentet. Tycker jag.

Därför ställer jag upp som kattvakt istället. Sen är det dags att dammsuga när de åker härifrån. Så man får passa in städningen därefter. Dessutom måste man dammsuga extra noga. Det är bra att ha dealat från sig dammsugningen till tonåringen nästa gång det ska dammsugas här!

Men ibland är jag snäll! :-)

Svisch

Komma hem.
Sortera tvätt.
Sätta på en tvättmaskin.
Bädda sängen.
Tömma diskmaskinen.
Ställa in nytt i diskmaskinen.
Läsa bloggar.
Röka.
Plocka undan.
Väcka tonåring.
Hänga undan kläder.
Torka.

Det är bäst att passa på innan man sätter sig i fåtöljen, för då är det kört. En timme från start till mål. Undrar om jag ska ta tid när tonåringen ska dammsuga. Vi har ju en deal om att den skulle utföras...

Nähä!?!

Mätningarna var utmärkta! Slangfan var bara ute i ett par minuter. Och jävlar vad jag snarkar! Och har andningsuppehåll.

Men mina halsmandlar är små och gomseglet lagom så operation är inte att tala om!

Så nu ska jag få en bettskena. Som en tandläkare ska göra. Jag slipper betala skenan som kostar sisådär sjutusen...

Har jag sagt att jag inte har råd med att gå till tandläkaren?

Omvänd ordning... igen

Jag struntar i att duscha nu på morgonen. Ska träna, så det är väl inga konstigheter. Att man struntar i att duscha en timme före träning när man ska duscha efter...

Däremot har jag tvättat håret. Nyss. Som om man inte svettas i hårbotten när man tränar. Framförallt med PT.

Problemet är att håret var skitit som satan och jag har exakt 30 minuter på mig att göra mig iordning efter träningen, sen måste jag till sömnutredningsstället.

Så jag resonerar: Hellre lite skitigt hår än superduperskitigt. Sen att jag får se ut som ett troll hela dan eftersom jag inte hinner platta trasslet är en annan femma.

Inte så bra

Det gick inte så bra inatt. Jag lär nog få prova någon annan maskin. För det första så kunde jag inte somna. Tror jag slumrade in strax efter fyra. Sen vaknade jag till vid 6:30 och då satt slanghelvetet PÅ näsan istället för i.

Stoppade tillbaka på ett ungefär men jag vet inte hur länge den suttit fel. Och nu när jag vaknade så hade spännbandet som sitter ovanför bröstet ramlat av. Har ingen aning om hur länge det varit så.

FAN! Läkaren kommer nog bli sur på mig, men vad ska jag göra? Hur svårt kan det vara liksom?

tisdag 28 juli 2009

Over and out

Maskinen fastsatt på magen. Spännbandet ovanför brösten ditsatt. Pulsmätaren på fingret fastklistrat. Och slanghelvetet fastsatt OCH påtejpat. Vill inte höra att man inte kan se några andetag imorgon igen. Nu kör vi!

Inte så roligt

När jag var typ 12 år hade jag mitt sista hål i mina tänder. Eller hur man säger. Eller om det nu var så. Jag låg på landet och hade världens tandvärk mitt i natten och mormor duttade bomullstussar med sprit för att bedöva.

Dagen efter (som var en lördag) åkte vi till en jourtandläkare. Och dessa var inte särskilt vanliga i slutet på 70, början på 80. Han rotfyllde i alla fall min tand och tandvärken försvann.

Tills några år senare. Eller ganska många år. För detta var för ungefär fem år sedan eller nåt. Då fick jag tandvärk i samma tand igen. Hur nu det kan bli så eftersom en rotfylld tand inte ska ha något att ha ont i. Väl?

Jag åkte ner på jourtid hos tandläkaren som sa att hon skulle skicka mig till en rotfyllningsspecialist medan jag försökte få henne att rycka tanden. Billigare så tänkte jag. Och mindre bekymmer. Men hon gav sig inte, utan jag blev remitterad till nån kärring i 80-årsåldern på Östermalm. Får man fortfarande vara specialist när man är så nära döden?

Hur som helst så delades min rotfyllning upp i två omgångar. Jag frågade specialisten hur jag kunde få så ont i en rotfylld tand och hon svarade att utförandet var dåligt. Tur att det var gratis dårå när det begav sig tänkte jag.

Femtusen kronor fattigare var min tand klar och värken borta. Tills nu. Jag har haft tandvärk i snart en vecka som eskalerar Big time! Jag kan inte äta (trots att jag äter på andra sidan) utan att det börjar bulta i halva käken.

Problemet är att jag just nu inte har budgeterat att gå till tandläkaren. Så vad fan ska jag göra? Dra skiten själv?!? För nån rotfyllning lär inte den där tanden få uppleva något mer. Den lär inte få uppleva mycket till. Men fortfarande kvarstår problemet. Hur gör man om man MÅSTE gå till tandläkaren när man inte har råd? Ska man bara gilla läget och gå till läkaren och få starka värktabletter eller hur är det tänkt?

Och jävlar vad bra specialistkärringen var på att rotfylla tänder! Jag borde dragit skiten första gången. JÄVLAR VAD ONT JAG HAR!!!

Trött

Jag är så trött! Vet inte varför egentligen för jag har inte sovit sämre än vanligt. Men trött är jag. Och sova kan jag inte göra eftersom jag ska ha sovmaskin på mig inatt och därför måste jag sova på normal tid. Den är inställd på att sättas på klockan 23.

Så vad ska jag göra?

Städa? Kan inte, dottern ligger och sover. Har nog ingen större lust heller om jag ska vara ärlig.

Läsa en bok? Köpte fyra böcker igår varav en är avverkad. Otänkbart! Börjar jag läsa kommer jag somna.

Kolla på teve? Det finns absolut INGENTING att kolla på! Sommarteve suger verkligen hästballe.

Hyra en film? Det finns inga filmer jag vill se just nu...

Gå på bio? Skulle kunna tänka mig att gå och se Harry Potter vilken också tonåringen vill se. Men hon ligger ju och sover. Och även om jag skulle väcka henne så skulle det ta tid för henne att göra sig iordning och jag är för trött för att gå på sen bio.

Ringa en vän och föreslå en fika eller liknande? Förutom min ena bästis som bor så långt borta som Ingarö (och därför förmodligen inte orkar ta sig till stan för en fika) så är de flesta bortresta. I alla fall av dom man kan ringa till för en spontanfika.

Hitta på något skoj såsom picknick, brännboll, Grönan? Vädret suger som sommarteve: Hästballe.

Jag får helt enkelt bara sitta här och glo. Måste leta reda på ett par tändstickor att hålla upp ögonen med bara.

Det var själva fan!

Resultatet var inte läsbart eftersom slangen i näsan inte suttit ordentligt. Därför måste jag göra om skiten. Men först måste jag vänta i en timme eftersom alla maskiner är utlånade. Och boken är nästan utläst.

Dagens boktips

För er som är singlar och träffar killar lite här och där. Träffsäker och underhållande.

Det här med åldern

Jag brukar inte störa mig särskilt på min ålder. Jag är ganska nöjd med att vara där jag är i livet. Faktiskt. Nog för att jag hade en 40-årskris men så farligt var det inte med den. Det var snarare var jag var i livet. Sambo med en idiot, dottern snart vuxen, tråkigt jobb med dålig betalning och så vidare. Jag hade lika gärna kunnat varit 35 eller 45. Men eftersom jag skulle fylla 40 så koncentrerade jag mig på att det var just en 40-årskris.

Men! Det finns vissa saker som stör mig så in i helvete och det är utseendet. Eller, inte utseendet i sig. Utan den förbannade elastisiteten som försvinner mer och mer.

Jag har varit vaken i över en timme. Jag har duschat, ätit frukost och bloggat. Kommer in och ska sminka mig. Kvar finns två jävla ränder från slanghelvetet som går från näsan och till varsitt öra!

Jag börjar förstå anledningen till varför äldre människor sover mycket mindre och vaknar i ottan. I alla fall kvinnorna. Dom behöver sitta i 2-3 timmar för att ansiktet ska släta ut sig. Men jag är inte där än! Med att sova mindre alltså. Så snälla fejs, vänta med att åldras tills jag kan gå upp fem timmar innan jag ska iväg nånstans!

Inte så farligt

Det var inte så katastrofalt som jag trodde att sova med sladdar och slangar. Det enda som egentligen störde mig var slangen som låg och killade i näsan. Så det var nog tur att jag tejpade fast den för annars hade jag nog rivit bort den... Resultatet får jag veta 13:45 då jag har tid hos läkaren.

Tonåringen textade i natt om att hon sover borta och jag gissar på att kompisen också sover med henne. Hon har blivit duktig på att höra av sig när det blir ändrade planer efter vårat tjafs och ingen är gladare än jag. Det kan också bero på att hon tjuvläser här (ja, hon har erkänt) och förstår att jag inte är ute för att jävlas. Duktig har hon blivit och mamma är glad. Bra så!

måndag 27 juli 2009

Not so sexy!

Det killar i nosen av slanghelvetet och jag har sladdar tamejfan överallt! Det är bara sjukhussängen som fattas. Då känns det som man är kopplad till en respirator kan jag tänka mig. Bara jag lyckas somna så funkar det nog... Fortsättning följer.

Vad gör man?

Tonåringen ringde precis. En av hennes bästa kompisar (som jag för övrigt tycker mycket bra om) har blivit utslängd hemifrån av sin mamma. Så dottern frågar om hon kan sova här i några dagar och jag säger ju självklart ja.

Men. Hur ska man ställa sig i sådana situationer? Jag förstår inte ens hur man kan slänga ut sitt barn. Nu vet ju inte jag orsaken, men ändå. Den här tjejen är extremt skötsam i mina ögon. Hennes mamma har inte varit lika mycket curlingförälder som jag. Däremot har hon tidigare haft svårt att klippa navelsträngen och varit lite överbeskyddande. Men kompisen har fått klara sig själv när det gäller pengar. När hon hade studiebidrag fick hon HALVA bidraget som skulle räcka till kläder, nöjen osv.

Så lite konstig tycker jag nog att hennes mamma verkar. Men skitsamma. Även om jag inte skulle slänga ut min dotter så undrar jag hur jag hade reagerat om jag och tonåringen skulle bråka och hon bara drar? Och att en kompis mamma säger ja till att hon får bo där. Och eftersom dottern är på galej ikväll och jag ska sova med en maskin på magen så lär jag inte få veta det i natt utan imorgon eftermiddag...

Elförbrukning

I två kvartal har jag haft elräkningar på över tretusen spänn. Det är en extrem höjning eftersom tidigare räkningar har legat på ca 1700 kr. Nästan en fördubbling. Så nu har jag surfat in på elskling.se och hittat nån leverantör som typ kostar hälften jämfört med Fortum. Kan man bara byta elleverantör hur som helst om man inte har bundit sig?

Har även dragit ner ungefär 1500 kronor per år genom att inte låta mobilladdare sitta i dygnet runt, stängt av teveapparaterna (som i princip aldrig är på) helt, dragit ut kontakten till DVD'n, stängt av golvvärmen i badrummet osv. Bara det är typ 350 spänn mindre i månaden. Det kan man köpa en topp för istället. Eller ett par skor såhär i reatider.

Fattar bara inte riktigt hur man gör?!? Fixar det nya elbolaget uppsägningen av det gamla, eller hur funkar det?

Okej?

Jag ska alltså sova med en maskin på mig inatt. En dosa stor som en större miniräknare och mycket tjockare. Till den är det kopplat en slang som jag ska ha i näsan och en pulsmätare som ska sitta på fingret. Därav inget nagellack. Men nagellacket hade inte behövts tagits bort förrän ikväll.

Sen ska jag fylla i ett formulär där bland annat frågan hur jag sov med mätutrustning. Där kan jag kryssa i bättre än vanligt, som vanligt eller sämre än vanligt. Det känns som att jag kan kryssa i sämre än vanligt redan nu.

Fötterna?

Fick ta taxi eftersom jag inte hittade nycklarna och blev sen. Tittar på mina fötter och undrar om dom också skulle vara nagellacksfria? Fattar fortfarande inte vad nagellacket har med sömnen att göra...

Sömnutredning

Jag har tid för sömnutredning idag. Vet inte riktigt vad det är men det är min husläkare som har skickat remiss dit. Typ för att jag snarkar tror jag. Inte så sexigt kanske. Har inte kollat kallelsen så noga tidigare, förrän nu. Man får inte ha långa naglar och nagellack!?! Vad har mina naglar med min snarkning att göra?

Jag ska få med mig en bärbar utrustning hem står det. Som ska mäta snarkljud, kroppsläge, andningsrörelser, luftflöde i näsan, puls och blodets syremättnad. Låter jävligt attraktivt! Tror bestämt att det inte kommer något herrbesök till LEssingen ikväll va?

Och jag tänker inte klippa naglarna.

Morgonstund

Ena dan ligger jag och sover till sen eftermiddag så att jag nästan får ångest på grund av det. Nästa så vaknar jag ungefär samma tid som jag går upp när jag jobbar... Finns det inget mellanläge? Jag har ingen lust att vara vaken så här tidigt! Har försökt att somna om men det går inte.

söndag 26 juli 2009

Hemma igen...

Känns sådär måste jag säga. Alltså att förlora. Att vara hemma är skönt! Tonåringen är ute med kompisar och ibland är det skitskönt att vara ensam! Det är inte det att jag vill att hon ska åka till pappa eller nåt sånt, en kväll räcker liksom. Ska jag pilla mig i naveln, dricka rosé eller spela musik högt som satan?

Jag tror bestämt att jag roséar och spelar musik högt som satan! Jag har fan semester, då får man va lite wild and crazy! Du vet, musiken som kom innan hon föddes eller när hon var en liten snorunge. Annars brukar vi komma överens med musikval...

Faan

Så har Elfsborg vänt på 2 minuter och det står 2-1. Jag hatar fotboll!

Djurgården leder

Tror fan inte att det är sant, men det står 0-1! Men det är en halvlek kvar...

Så ja!

Äntligen är huvudvärken borta. Nu är jag bara trött och seg... Har inte sovit många timmar i natt. Nu är det in i duschen och försöka göra sig lite fin. Om det går.

Inte bakis

Jag är inte ett dugg bakis idag! Men istället ligger huvudvärken som ett spännband över hela skallen. Jävligt trist om man frågar mig.

Idag är det match. Fast borta. Så det blir att gå ner till kvarterspuben och kolla. Nattis och Sara kommer dit också. Och eftersom jag lurat hit dem så är det bäst för huvudvärken att den försvinner. Har fått i mig en Treo nu, så jag går och lägger mig nån timme och tvingar den att inackordera sig hos nån annan. Hoppas kan man ju alltid göra.

Hemma!

Migränen är som bortblåst och det är dags att sova... Sent som vanligt, men jag lär ju knappast störas av trallgöken i natt. Äh, förresten... Han har ju somnat om, jag är vaken efter hans solosång! Natti!

Grynings Stockholm

Jag sitter här på en busshållsplats och det enda som händer just nu är idioter som frågar om jag vill ha svarttaxi! Excuse me! Ser jag ut som nån lättlurad idiot som bara hoppar in i en bil eller?

800 grader

Ja, det här var kanske inte det bästa fotot! Vet inte hur det kunde hamna på sniskan... Men skit samma!

Its my life

Nattis ser ut som värsta baben (vilket hon också är)! Micke är nöjd iaf...

Vi har kul!

Har kommit på ett sätt som för det mesta inte kan misslyckas! Se så ful ut som möjligt! ALLSÅ JAG!

*Uppdaterat* Det är inte jag som inte kan stava till allTså utan min T-tangent som man måste vara lite hårdhäntare mot. Sånt tänker man kanske inte på när man har druckit ett par glas...

Here we are!

Micke och Nattis! Lite suddigt och rödögt, men det är tanken som räknas!

Patricia

I kön. Lotta kommer inte in för att hon är för full!!! Vi har suttit och picknickat tillsammans! Hon är inte fullare än vad jag är. Men jag kommer in... Ibland undrar man?

lördag 25 juli 2009

Grunden är viktig!

Därför börjar jag med revbensspjäll och cola. Det värsta är att en migrän ligger och lurar..

Inte så illa

Nagellacket klarade sig och nu drar jag till Blecktornsparken och rosévinar och spelar minigolf. Jag suger på det. Minigolf alltså.

Att göra sig iordning bakvänt

Normalt så börjar jag med att tvätta håret och duscha. Framförallt att tvätta håret. För det tar extremt lång tid för mitt hår att torka. Och tvätta. Och platta.

Måla naglarna brukar vara det sista jag gör. Tillsammans med sista ciggen innan man går under fläkten. Spisen är en bra plattform att måla naglarna på.

Idag börjar jag med att måla naglarna. Innan duschen. Bara för att jag köpt ett iof skitsnyggt nagellack, men det kräver flera lager för att göra sig rättvisa.

Problemet är att nagellack behöver torka ganska rejält om man ska tvätta håret efteråt. Annars åker det av tillsammans med hårstråna...

Det kanske hade varit smartare att tvätta håret först i alla fall? Då hade jag inte behövt vänta så länge.

Har jag sagt att jag färgat ljusa slingor och numera är lite blond?

Min sängkamrat

Bestämde mig för att inte sova vidare. Att ta tillvara på dagen så att säga.

Jag har börjat med en olat som uppenbarligen inte är bra när det gäller att göra nytta. Datorn har blivit min sängkompis. Jag tillbringar min tid med datorn i sängen som normala människor tillbringar sin tid med en nyförälskelse i sängen minus sexet. Man bara ligger och lär känna varandra. Jag ligger här och försöker lära känna nya bloggar... Och tiden bara går... Och de flesta bloggar som jag ramlar in på suger...

Så nu gör jag slut med min vän. Inte helt, vi ska ha ett vanligt kompisförhållande. Utanför sängen. Någon som håller mig sällskap när jag är ensam, håller mig uppdaterad och som får mig att skratta. Med andra ord, jag håller mig till mina favoritbloggar och mina favoritsiter trots att de uppdateras dåligt så här i semestertider.

Som jag alltid gör när jag dissar någon som jag haft som sängkamrat så börjar jag med att bädda rent. Måste även städa bort bevisen som vittnar om att jag haft en relation i sängen, såsom odiskade glas, tallrikar etc. Off I go!

Vaken!

Hade ordentligt svårt att somna i natt. Släckte lampan vid tretiden, men då vaknade LEssingens egen Ozzy Osbourne-fågel och skulle sjunga satan! Solosång.

Jag bor ju som bekant inte på landet så det tillhör verkligen ovanligheterna att jag hör detta oljud. Eller vad är det för typ av ljud? Att bussar åker förbi, fyllskallar står och skränar och sirener som tjuter stör mig inte i ryggen. Men när en trallgök får för sig att hälsa gryningen välkommen, då går det inte att sova.

Så jag stänger fönstret (som är utomordentligt ljudisolerat) och lägger en kudde på andra örat för att somna. Bra så. Eller inte. På 30 minuter förvandlas lägenheten till en finsk bastu och fötterna kokar. Mina fötter och underben är väldigt känsliga när de ska sova. Inte för varmt och inte för kallt är melodin. Så vid femtiden är det bara att kliva upp, sätta sig på badkarskanten och duscha ben och fötter med iskallt vatten. Därefter öppna fönster och sätta på luftkonditionering på full kareta, bädda om sängen som ser ut som en krigszon och därefter lägga sig bekvämt med alla fem kuddar... Till tonerna av en AC som brummar som en raggarbil med radion på med Ozzy Osbourne.

Tillslut så somnade jag uppenbarligen. Klockan 11 ringde väckarklockan. Sol. Inget strandenväder men dock sol. Så nu sitter en hålögd Jeanette här. Sova vidare, ta vara på dagen, sova vidare, ta vara på dagen...

fredag 24 juli 2009

Nähäpp!

Man kanske skulle ta tag i sitt liv lite! Orkar inte sitta här och glo längre. Nog för att det kanske var vad jag behövde eftersom det har varit ganska aktivt på senare tid. Men nu är det slut. Imorgon måste jag hitta på något.

Blir lite irriterad över att jag saknar Mr. Nattgäst också. Han är ingen man ska sakna. Men hur lätt är det att INTE sakna när någon är lättpratad, lätt att skratta med, perfekt att sova med och härlig att hångla med? Någon som är närvarande när man umgås... Tomheten blir så påtaglig när man blir sen blir ensam. Fan! Måste tänka på något annat.

Som vaddå? Att jag har tråkigt? Som sagt, måste ta tag i mitt liv. Slut på lata dagar och kvällar nu. Har ju bara två veckor kvar av semestern.

När cigaretterna tar slut...

På senare tid har tonåringen börjat att feströka. Ingenting jag tycker är ett bra val men jag vet att hon enbart feströker eftersom hon kan vara hemma i flera dagar utan att röka så jag är förhållandevis nöjd över detta.

Jag är inte personen som brukar få slut på cigaretter. Jag är snarare personen som man alltid vet har cigg så att det räcker och blir över... Röka fimpar dagen efter är inte min grej helt enkelt.

Men igår blev det sent. Jag fick ju som bekant nattbesök så det gick åt lite mer cigaretter än vad jag hade räknat med. Så jag sitter här röksugen som satan och vägrar att röka fimpar.

Då är det bra att rota i tonåringens väska och sno en av hennes festcigaretter! Eller inte. Men jag gjorde det i alla fall. Nu är det dags att gå och handla...

What a day!

Det är inte helt fel att ha sovsällskap måste jag säga! Hela dagen efter blir så mycket bättre då! :-) Det är fjärde gången vi sover tillsammans och den här människan är perfekt i det syftet. Har haft ett par armar runt mig hela natten och jag är verkligen inte en sån som sover dåligt då, snarare tvärtom. Jag har sovit så bra att jag lyckades att försova mig till PT-träningen och det kanske inte var så bra men vem orkar ha ångest för något sånt en sån här dag?

Han lämnade ett visitkort också. Det ligger någon typ av armband här. Hehe. För att få tillbaka måste man hämta! ;-) Vem det var? You tell me!

Eeh?

Helt plötsligt ringer telefonen och nån frågar om han kan komma över... Och jag som är kärlekskrank säger ja. Natti.

Omvänt dygn

Jaha, så har man vänt på dygnet totalt. Det räckte med en dags dåligt väder så var man där. Gick upp vid 11-tiden imorse, gick på toa och tillbaka till sängen för att somna om. Vaknade igen vid 13 ungefär och låg i sängen och läste lite. Somnade om igen och vaknade klockan 19 och sen dess har jag varit vaken... Men vafaan!

Nu är klockan snart ett och jag och tonåringen håller på att baka havreflarn! Undrar när vi kommer att somna efter detta sockerintag? Som tur är så ska jag träna imorgon så jag måste ställa klockan på ringning och förhoppningsvis vänder jag tillbaka dygnet. Förhoppningsvis!

torsdag 23 juli 2009

Bloggtorka

Mina favoritbloggar uppdaterar inte så ofta nu under semestertider så ikväll har jag tillbringat tiden med att läsa favoriternas inlägg innan jag började läsa deras blogg. Lagomt ansträngande. Förutom Bloggfrossa som har varit aktiv i fyra år. Men så uttråkad som jag är så hinner jag nog med hans också.

Apropå uttråkad. Jag insåg tidigare ikväll när jag badade att jag måste rensa avloppet och det är verkligen ingen rolig historia. Såna sysslor är till för män anser jag. Sen får vem som helst komma och diskutera jämlikhet. Inte nog med att det är äckligt, det är satans svårt eftersom jag har ett jacuzzibadkar som står ovanför halva avloppsbrunnen... Och har man ett jacuzzi så är det två avloppsslangar som rinner ut och dessa proppar också igen om familjen består av två stycken långhåriga personer som tappar hår som satan. Och om man ska rensa dessa så måste man vara stålmannen för att lyfta upp badkaret. Frågan är om jag kommer att bli så uttråkad att jag kommer att ta tag i det där frivilligt eller om jag väntar tills det blir ett akut måste. Jag gissar på alternativ 2. Kan ju läsa bloggar istället.

onsdag 22 juli 2009

Uttråkad

Det kanske inte var så smart att inte boka nånting inför semestern. Antingen jobbar folk eller så har de åkt från stan och jag klättrar på väggarna här hemma! Dagarna flyter väl på men vid den här tiden känner jag att jag vill hitta på nåt. Det behöver inte vara nåt extremt och dyrt, bara nånting!

Andra bästa kompisen ville att jag skulle komma över till Ingarö och det hade varit skitbra om jag inte har en del tider att passa... Fan vad uttråkad jag är!!!

Må bra

Månadens Må bra-tidning låg i postboxen när jag skulle ner och sola. Undrar om man kanske ska leva som man läser?

Väckning

Det gick inte så bra med väckningen imorse. Först ställde jag om den till klockan 12 och när den ringde så stängde jag av den, gick på toa och gick och la mig igen. Så istället vaknade jag strax innan 14. Not so good!

Det är fortfarande sol ute så jag ska ner och lägga mig en liten stund i alla fall. Det kommer nämligen bli lite sämre väder framöver. Enligt väderprognosen. Som man inte kan lita på.

Sova?

Klockan är över tre och jag är hur pigg som helst! Inte konstigt egentligen, men jag har ingen lust att sova hela dan imorgon. Ställa klockan? Måste väl göra det. Trots semester.

tisdag 21 juli 2009

Sugen...

Tonåringen har något sorts behov av sötsaker på kvällskvisten. Det är säkert därför hon är vaken så länge och sover i princip hela dagarna. Oftast tjatar hon på att vi ska köpa nåt innan videon stänger men idag glömde hon förmodligen bort tiden. Därför står hon och bakar sockerkaka.

Sovsemester

Fattar ingenting! Tränade järnet, bastade ångbastu, shoppade lite och åkte hem... Tonåringen låg fortfarande och sov så jag käkade lite lunch och satte mig en stund vid datorn. Blev så extremt trött att jag la mig en stund på soffan. En stund. Tre timmar senare vaknar jag och vet att jag kommer att få svårt att somna i natt. Jag har ingen lust att sova på dagarna och va vaken på nätterna!

Morgonrutiner

Så fort jag är ledig så tappar jag allt vad rutiner heter. Jag har varit vaken i en timme och har ändå inte fått någonting gjort. Jo, frukost har jag fått i mig. Som tur är så ska jag träna så jag behöver inte duscha och fixa. Måste fixa lite nu...

måndag 20 juli 2009

Bättre

Äntligen mår jag hundra procent bra och det är ju strålande! Men att en hel dag ska försvinna bara för att man festar lite grann är inte acceptabelt. En hel semesterdag dessutom. Så imorgon har jag träff med Josefin för en träningstimme. Det ska bli skönt. Det har slarvats ordentligt med den biten de senaste två veckorna.

Annars står ingenting på agendan. Inga utflykter eller dejter är inbokade. Vädret ska vara fint på förmiddan och fult på eftermiddan och kvällen så det lär knappast bli några spontana dejter heller. Haha, som om det hade blivit spontandejt om vädret hade varit fint. Näe, mina potentiella dejter skriver bara sms eller ringer. Väldigt sällan som vi ses...

Ska kanske göra en efterlysning i hela min bekantskapskrets?!? Är nämligen sugen på att bli kär. Inte flyttaihopkär utan snarare hittapåmassasakerkär. Och nån av alla bekanta man har borde ju känna en singel som passar ihop med mig. Eller? En kille med samma humor som mig och som tar livet lite med en klackspark utan att vara oseriös. Han får inte vara lat men han får gärna vara bra på matlagning och datorer. Dessutom bör han vara mörk, har lite svårt för blonda killar, och skitbra på att hångla! Känner du någon?

Kors i taket!

Dottern tycker synd om sin mamma idag! Så hon plockar undan, sätter på diskmaskin, bäddar mammas säng och lagar mat. Inte vilken mat som helst utan biff, hasselbackspotatis och rödvinssås. Det känns rätt bra att bli omhändertagen ibland...

Hur är det möjligt?

Jag tycker inte att jag drack sådär vansinningt mycket igår... Men satan vad jag mår dåligt idag! Jag är helt övertygad om att mitt huvud kommer att sprängas när som helst. Så det är nog bäst att jag går och lägger mig igen.

Okej

Det finns mycket man kanske förnekar. Och idag är det förlust mot Elfsborg jag låtsar inte känna till.

söndag 19 juli 2009

Halvtid

Djurgårdsanfall

30 minuter...

Och Pedda P från Just D.

1 timme kvar...

1,5 timme kvar till match.

Då är det inte mycket folk minsann.

Det närmar sig...

...att åka hem. Trist men sant. Tåget går 14:49 och 15:50 ankommer jag till Stockholm. Tur att jag har en bra bok med mig.

Men jag ska inte åka hem utan träffa Tommy eftersom det är match idag. Mot Elfsborg som är skitbra så vi kommer att åka på dyngtorsk. Om vädret blir bättre finns risken att vi sitter i medlemstältet och dricker öl istället. Tält och tält. I tältet är baren, men ofta lägger dom ut mattor på gräset utanför. Urmysigt.

In i duschen nu!

Dags att sova kanske?

Imorgon ska jag åka hem och det känns lite trist. Men jag och bästisen har verkligen umgåtts. Engelska mannen åkte och jobbade vid 17-tiden och stora sonen har varit borta sen imorse och kommer inte förrän imorgon. Därför har det enda momentet som möjligtvis kan störa varit lilla dottern. Men hon är så lugn och gullig att hon inte stör. Fick till och med en godnattpuss av henne! :-) Helt frivilligt alltså.

Men vi måste sova också. Framförallt bästisen som ska upp men lilla dottern vid 7-8-tiden. Så vi sätter punkt för idag. Natti!

lördag 18 juli 2009

Gäst

Det bästa med att vara gäst är att man slipper laga mat! :-)

Café

Vi är på ett jättemysigt ställe och äter crepes och dricker cider.

God morgon!

Har sovit mindre än sex timmar men känner mig utvilad ändå! Bästisen är bakis medan jag mår strålande. Som tur är, så är bästisens lilla dotter sjuk och ligger och sover fortfarande. Alltså det är ju inte tur att lilla dottern är sjuk men... ja du fattar...

Jag har börjat läsa "Mamma sa att jag var sjuk", mycket bra bok. Jag tror att jag ska läsa lite innan huset vaknar på riktigt. Eller, stora sonen har redan dragit, stora dottern är i England, mannen har jobbat natt och lär sova till eftermiddan och bästisen är redan vaken. Läsa lite bok innan lilla dottern vaknar...

Fattar ingenting

Helt plötsligt så är mina inlägg från tidigare idag med. Tillochmed två gånger, men nu har jag tagit bort de dubbla inläggen. Ibland förstår jag verkligen ingenting.

Just nu har hela huset somnat och den enda som är vaken är tomtemor. Jag är så tacksam att jag har en sån bästa kompis som jag har för vi är så... hur säger man... klara, ärliga, raka, känslosamma, mjuka... mot varann. Ingenting är pinsamt och ingen dömer den andra. Vi båda ser upp till den andre och vi njuter av varandras sällskap.

Det har uppenbarligen blivit ett misstag när vi bokade den här helgen för hon trodde att jag skulle åka imorgon men jag åker ju på söndag. Och inte började hon tänka på all hon inte handlat för en dag till utan hon blev glad istället! Hon tyckte att det var en väldigt kort visit för övrigt men blev nöjd när vi hade en heeeel dag och heeeel kväll plus halv dag till! :-)

Anne-Li heter hon och är min bästa kompis! :-)

fredag 17 juli 2009

Vet inte om det funkar...

Att blogga alltså, men vi sitter här och pratar pratar pratar och dricker Pims. Bästisen är ju ihop med en engelsman.

What the...

Jag har mobilbloggat två inlägg idag. Dom är helt borta. I mobilen står det att dom är sända men här finns dom inte. Ibland fattar jag verkligen ingenting? Hur kan två inlägg bara försvinna liksom?

Nagellack

Varför säljer man nagellack med en pensel som inte räcker ner till botten? Priset borde vara 2 tredjedelar eftersom man bara kan använda den mängden...

Skönt

Det fläktar ganska skönt idag. Men inte tillräckligt. Bara om man sitter. Eller går. Det blå man ser bredvid bojen är en luftmadrass. Gud vad skönt att ligga och guppa i vinden... Problemet är väl att man måste bada för att ta sig upp på den. Och i vattnet är det snorkallt! Fråga en som testat.

Jobb

Har glömt bort att jag ska jobba på semestern, orkade inte sätta in flera personer på fakturorna så jag gör dom hemifrån. Och gick igenom mejlen. 38 stycken! Har inte folk semester? Men nu har jag jobbat en timme och tänkte kolla statusen på solen.

Möllnbo

Jag ska till Möllnbo idag. Det ligger någonstans mellan Gnesta och Järna och är ett mycket lite samhälle där min ena bästa kompis bor. Mina bästisar bor nämligen ute i bushen båda två, den ena på Ingarö och den andra i Möllnbo.

Idag ska jag åka till henne och stanna där till söndag och det ska bli så mysigt! Vi träffas inte så ofta jag och mina bästisar och det beror väl på att de bor som de gör, har småbarn och hon jag ska till idag jobbar dessutom nätter på Cosmopol så det blir väl att vi ses 4-5 gånger per år. Men det spelar ingen roll, det blir alltid väldigt intensivt när vi väl ses.

Men först ska jag sola lite...

torsdag 16 juli 2009

Harmoni

Nu är det harmoni i familjen igen och vi började lite tafatt med att äta Thai. Sen gick vi ett varv runt LEssingen i solnedgången och pratade och kom överens. Därefter satt vi på en uteservering och pratade ännu mer. Tillsist gick vi hem och kollade "I taket lyser stjärnorna". Nu är vi vänner igen och fröken har lovat att ta det lugnare... Och framförallt meddela mig om hon ska iväg någonstans eller sover borta.

Middag

Thai är bra när man ska försonas.

Att vara arg...

Det finns en del fördelar med att vara arg. Det blir jävligt städat! Och det går dessutom i ett rasande tempo. Dessutom gör man såna saker som man skjutit upp. Allt blir liksom fixat! :-(

Livstecken

Hon lever i alla fall! Så nu kan jag i lugn och ro gå ner och sola nån timme och ladda för hennes hemkomst. Det här är så o-okej det kan bli. När hon kommer hem så kommer reglerna. Undrar om jag behöver skriva ner dom?

Vad fan ska jag göra?

Jag och tonåringen har alltid haft extremt bra kontakt. Hon har varit snäll och lydig i alla år. Även när hon var i 12-13-årsåldern och började spåra fel så lyssnade hon på mina förmaningar och rättade sig efter mina regler. Jag har verkligen haft tur när det gäller henne.

I måndags så bråkade vi big time och sen dess har vi varit sura på varann. För en gångs skull har jag hållit mig för att visa att man måste lära sig att bli vuxen nån gång.

Igår var jag och solade och kom hem vid 18-tiden. Fröken var inte hemma och hade tagit två av mina högklackade så jag visste att nån typ av fest var på G. Problemet är att hon fortfarande inte kommit hem. Jag har ringt och textat men inget svar. När ska man ringa polisen och vad ska man säga?

Jag är så jävla orolig att jag inte vet vad jag ska ta mig till!!! Kan jag bara få ett livstecken för helvete?!?

Mäh!

Här har man fixat och donat halva natten eftersom det ändå ska bli regn imorgon. Då kan man liksom sova halva dan tänkte jag.

Glider in på aftonbladets vädersite som ganska ofta har fel iof, men enligt den ska det bli solväder imorgon/idag. Dags att försöka sova kanske?

onsdag 15 juli 2009

När man vilat sig lite

AC'n har varit på sen jag kom hem vid 18-tiden. Det är underbart svalt här hemma! Och sovit har jag ju gjort. Och ingen sur tonåring är hemma... Så här spelas musik och städas klädkammare!

What?

Kom hem efter sol, bad och båtfärd och var så trött att ögonen gick i kors. Tonåringen var inte hemma så jag kunde koppla bort middagsmaten vilket var jävligt skönt just då. Tog ett bad och somnade till i badkaret. Klev istället upp och la mig på soffan så jag inte ska drunkna. Skulle bara hämta lite krafter tänkte jag.

Vaknar för en timme sen och ligger i en uppbäddad soffa!?!?! Har inget som helst minne av att jag har klivit upp och bäddat upp bäddsoffan till en säng. Det är ju trots allt lite jox med detta. Fattar ingenting.

Vaknade som sagt för en timme sen. Jag har inte ätit sen frukost. De flesta matställena på LEssingen stänger klockan 22. Mataffären redan klockan 20. Det är relativt tomt i kylskåp och frys om man inte vill göra något mer avancerat och det har jag ingen lust med vid 22-tiden på kvällen. Hungrig som en varg knatar jag ner till videon som är det enda förutom kvarterspuben som är öppet nu och köper ostbågar och 2 iskalla colaburkar.

Det är fan härligt att vara oansvarig ibland! Tonåringen är fortfarande inte hemma så då jag kan leva lite Wild and crazy. Frågan är hur mycket näring kroppen får i sig. Och hur bra det är för vikten...

Vansinnigt trött!

Jag vet inte vad det är med att vara ute och åka båt men jag blir vansinnigt trött av detta. På allavar så tror jag att jag ska ta ett bad och sedan gå och lägga mig för kvällen... Får se hur jag känner mig när jag badat klart.

Ute med båt igen

Har varit vid Drottningholms slott bland annat! :-)

Vafaan?!

Vet inte om det syns...

Men det ligger många människor på klipporna i Fredhäll. Här är det ovanligt lite folk. Men det är bara skönt.

Strålande sol!

Jag har varit vaken en timme nu. Låg och snoozade innan, jag hade ställt klockan på 10. Solen strålar utanför och sola står på dagens agenda. Ändå sitter jag här och fattar inte varför jag inte tar mig ut?

Semesterlunken verkar ha tagit fart ordentligt, allt går långsamt. Men nu jävlar, packa väska, sätta på sig bikini, äta frukost och sen uuuuut!

tisdag 14 juli 2009

Tankar på kvällskvisten

Det vankas fint väder imorgon så nu har jag tagit ett oljebad och skrubbat varenda kroppsdel. Här ska solas! Börjar tröttna på att blekna en smula mellan soltimmarna. Gillar inte att sola, men jag gillar att vara brun. Därför skulle det va skönt med sol varje dag så att man kunde ligga en timme varje dag istället för många timmar när det äntligen är sol.

Det skönaste med badet är att jag har bytt sängkläder, finns det något fräschare än att lägga sig i en nybäddad säng när man är ren och luktar godispåse?

Tonåringen har dragit igen foderluckan länge nu. Idag har vi bytt tre meningar med varandra. Typ. Det var när jag frågade om hon ville göra sin egen pizza eller om jag skulle göra den åt henne. That's it! Men jag tänker fortfarande inte ge mig.

Jag skulle vilja kolla på en film men jag vet ingen som är bra...

Det är vad jag funderar på just nu.

Allsång och pizza

Alltså jag vet inte, men antingen så har jag sett för få Allsånger i år eller så har Allsång på Skansen blivit sämre i år.

Massa jävla skitartister typ nåt jävla dansband varav syntsnubben och dragspelsnissen hoppade omkring som om det vore det bästa som spelats ever. Sen Marcus Birro, har inte han sagt att han hatar Allsång? Orkade inte ens lyssna, gick och rökte under tiden. Därefter mit hatobjekt: Anna Book! Hur länge ska hon leva på sin jävla ABC-låt? Hon dyker upp överallt.

Och nu ABSOLUT absolut värst av allt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som gammalt Prince-fan kan man inte säga något annat än att dansbandet har förstört en av Prince's bästa låtar. Var det ens samma låt? För i helvete!!! Det kliar på hela kroppen. Måste säga att min hemmagjorda pizza är resor bättre än det här.

Nu blir det Victoriadagen. Hoppas på bättre underhållning där...

Skor

Jag försöker att få ordning i hallen, framförallt skohyllan. Det är inte lätt med EN skohylla när man har 18 par skor som man faktiskt använder frekvent. Lägg därtill tonåringens. I skohyllan får det plats med nio par. under hyllan ytterligare 5. Då kan man undra var de andra 8 ska stå utan att det ser stökigt ut?

För övrigt hänger 9 väskor på krokar, några solbrillor ovanpå spegel och... 5 (!!!) paraplyer på hatthyllan. Min hall är ungefär 2x3 meter och består av en vägg!

Ordentligt uttråkad!

Jag kör med tadetlugntdagar här. Tvättar lite, surfar lite, dammtorkar, läser bloggar, byter sängkläder, läser rykten om att DIF har ett nyförvärv inom kort (vad är inom kort?), hänger tvätt, kollar några andra bloggar... Men nu är jag ordentligt rastlös!

Jag vet inte, men alla andra bloggare uppdaterar sina bloggar extremt sällan nu i semestertider. Jag är tvärtom. Har inte tid att skriva när jag jobbar. Och jag har heller inte tid att läsa mer än på kvällstid. Nu sitter jag och väntar. Borde kanske köpa några böcker.

Telefonen är tvärtyst, har alla jag känner åkt iväg från stan på sin semester? Ska det vara så här i fyra veckor lär mitt hem vara skinande rent och jag vara alldeles förslappad. Dag 2 av 29 och jag är redan grinfärdig.

Soligt?

Jag går in på Aftonbladets vädersite för att kolla hur vädret ska bli de närmaste dagarna. Det står att det är sol utan moln idag och att det ska bli ännu bättre imorgon. Tittar ut och ser bara ett molntäcke över hela himlen... Kan dom inte ändra dom där bilderna när dom märker att det inte stämmer?! Eller är det bara hos mig det är molnigt?

Som sagt, semester...

Men bara för att jag har semester behöver jag väl inte vara vaken till morgonkvisten väl? Får försöka gå upp i någorlunda tid (innan tolv) för att komma isäng tidigare imorgonkväll. Försöka alltså. Over and out.

I taket lyser stjärnorna

Jag tycker om svenska filmer, gärna med tonåringar i huvudrollen. Förutom "Låt den rätte komma in" som jag tyckte var totalt värdelös. Fast jag var nog ensam om det verkar det som.

Ikväll har jag sett en riktigt bra gråtfilm. I taket lyser stjärnorna heter den och jag vet att tonåringen läste den boken för några år sedan och sa att den var bra. I våras skulle vi se den på bio men den gick bara på en biograf mitt på dagen så det blev aldrig något. Tur var väl det. Jag hade smink den dagen, och det ska man inte ha om man ska se den här filmen. Helst om man är mamma.

Filmen handlar om en 13-14-årig tjej vars mamma är sjuk i cancer. Man får följa hennes vanliga tonårsproblem samtidigt som hon har värre problem som hon försöker putta bort. På en lapp skriver hon "Om du dör mamma, så tar jag livet av mig".

Alltså ett filmtips när man inte har något annat för sig under semestern. Se den! Men ta av dig sminket innan!

måndag 13 juli 2009

Tystnaden

Fröken kom hem och jag var fortfarande förbannad. Hon dissade mig totalt och sa att jag inte skulle prata med henne. Eeeeh? Vem är det som sätter reglerna här hemma?

Därefter har det varit tyst mellan oss. Tills hon blev hungrig. Då kom ett meddelande på msn: Mat? Jag gav henne några alternativ, hon valde och jag sa att hon fick laga hälften. Fast på msn då.

När det var dags att äta hittade hon en påse full med plasthandskar som jag fått av en kollega och undrade vad jag skulle med dessa till? Jag svarade att dom kan vara bra att ha om jag ska vara barnmorska när hon ska föda barn. Svisch sa det, så hade hon tagit tallrik och glas till sitt rum...

Jag kan inte hjälpa det, men hon kommer få kommentarer om detta tills döddagar känns det som. Varför ska jag tassa på tå när det är hon som inte kan ta ansvar? Och varför ska jag respektera henne när hon inte respekterar mig?

Det kommer vara tyst i familjen de närmaste dagarna...

Var gick allt fel?

Det är knappt jag orkar skriva det här inlägget men jag är så förbannad att jag slår sönder något om jag inte får ur mig det här.

Jag har stöttat tonåringen i alla lägen, jag har berättat för henne vad som är bra att veta i livet och jag har tjatat hål i hjärnan på henne om vissa saker. Bland annat om sex. Om att oskyddad sex kan leda till tråkigheter. Såsom HIV, jävligt jobbiga könssjukdomar och ofrivillig graviditet.

För drygt ett år sedan kom bomben. En dag kom hon till mig och berättade att hon var med barn. Jag höll på att trilla baklänges men behöll lugnet och frågade hur hennes tankar gick. Hon ville göra abort. Hon hade beställt tid till dagen efter och ville att jag skulle följa med. Det blev akuta ändringar på jobbet och självklart följde jag med.

Det var det värsta jag har varit med om! Hon också. Hon gjorde en medicinsk abort vilket innebär att man kör upp tre tabletter i underlivet och efter ett tag får man någon typ av missfall som gör jävligt ont. Det enda jag ville då var att ta över smärtan och låta henne skonas. Hon spydde dessutom som en dåre vilket gjorde att hon hela tiden spydde upp smärtstillande tabletterna, vilket gjorde att hon inte hade någon smärtlindring.

Efter denna pärs fick hon P-piller och allt var frid och fröjd trots att jag fortfarande tycker att man ska använda kondom. Sen skaffade hon pojkvän och sen dess har jag inte oroat mig så mycket.

Men fröken gjorde slut med pojkvännen för ett par månader sen. Och igår träffade hon killen som var orsaken till aborten. Bra så.

För en stund sen textar hon mig och frågar om vi kan mötas vid apoteket och eftersom jag bestämt mig för att inte gå utanför dörren så sa jag nej. Då kryper det fram att hon måste ha ett Dagenefterpiller!!!!!! Vafaan är problemet?!?!

Jag gick bananas och säger att hon får fan sköta det där själv, det är dags att börja ta ansvar för sina handlingar. Jag tänker inte stå och betala för att min dotter VÄGRAR att lyssna på mina råd och tips gällande livet. Hon har pengar till Londonresan så hon får ta sig hem, hämta pengar, gå ner till apoteket och handla den där jävla tabletten själv!

Jag kanske låter som världens mest känslokalla mamma men jag är så förbannat trött på att fröken ska spela vuxen när hon uppenbarligen inte klarar av det. Kan jag få tips på hur man får sitt barn att ta ansvar?!? Jag har uppenbarligen misslyckats på den punkten. Och jag vet fan inte hur jag ska bete mig för att hon ska lära sig.

Lazy day

Idag är det första riktiga dagen på semestern och jag sov utan problem fram till 11. Härligt! Har bestämt mig för att lata mig idag, tror att jag inte ska gå utanför dörren alls. Bara tvätta lite här och damma lite där... Såna dagar ska man unna sig om man har semester och vädret inte strålar. Tonåringen har sovit borta, och om jag får bestämma kommer hon hem om flera timmar. Skönt att bara glida omkring alldeles ensam.

Att tycka om sig själv

I flera år har jag haft dålig självkänsla. Mycket har berott på vikten har jag trott eftersom jag inte väger de 52 kilona jag en gång vägde. Jag har hela tiden riktat min dåliga självkänsla på vikten och trott att "om jag går ner si och så kommer jag att må mycket bättre".

I oktober lämnade jag exet vilket gjorde att min självkänsla fick en skjuts framåt. Inte att jag lämnade honom, utan mer att jag märkte att jag klarade mig ganska bra utan honom. Utan att vara fattig.

I april träffade jag psykopaten och där någonstans så fick jag en bra självkänsla! Jag vet inte vad hans plan var, men det var han som fick mig att få bra självkänsla. När vi fortfarande var nykära så fick han mig att vara nöjd med mig själv så som jag är, och han fick mig att älska mig själv. Helt otroligt! Det hade inte ett dugg med vikten att göra! Jag är bra som jag är och jag tycker tillochmed om att se mig själv i spegeln. Även naken.

Eftersom jag dumpade honom fortare än fortast när han började att trycka ned mig så hann han inte att sänka självkänslan och jag är tacksam över att han gav mig denna gåva. För jag kan inte minnas att jag tyckt om mig själv så mycket som jag gör. Nånsin!

Kanske låter jag som en skrytpelle, men de som inte har någon bra självkänska vet att det förstör ens personlighet ganska mycket. Man blir blyg, vågar inte ta kontakt med andra intressanta människor, man tror att bara man fixar det (vikten exempelvis) så blir allt bra etc. Men det sitter djupare än så! Och nu när jag mår bra så inser jag att visst, jag vill fortfarande bli smal och snygg. Men jag kommer inte få en bättre självkänsla bara därför. Och jag tror faktiskt att om man älskar sig själv så når man sina mål lättare...

söndag 12 juli 2009

Aldrig hemmakväll

Efter att varit hos exsvärmor och exsvärfar så blev dottern och jag lite på g, Övertalade exet att han skulle följa med men han ville lämna bilen hemma först... Så jag och tonåringen åkte in till stan och sen kom telefonsamtalet. Just det där samtalet man inte har lust med när man sitter på krogen. Samtalet om hur mycket han ångrar sig och att han egentligen ville följa med, men eftersom han inte var på humör så avstod han. Det där samtalet som ska få mig att må dåligt och känna mig som en ond och elak människa.

Just därför lilla vän har jag ingen lust att vara tillsammans med dig!!! Just för att du aldrig kan göra nåt spontant! Just för att du hela tiden skyller på att jag är kall och på att du mår dåligt eftersom jag lämnat dig. Och indirekt så är det mitt fel att du mår dåligt. Hade jag stannat kvar så hade du varit världens toppenkille enligt dig. Men du, jag gick ifrån en människa som satt på en nedsläckt nedervånging! En kille som tappat alla sina kompisar och som aldrig ville hitta på något mer än att spela varannan låt på youtube i vardagsrummet på sin höjd. Någon som inte litade på mig, utan trodde att jag hela tiden var otrogen. En kille som smygsöp i sin ensamhet måndag till söndag. Att åka utanför Tyresös kartgränser var ingenting för dig, och om vi ska vara krassa, hur många gånger har du och jag varit utanför Tyresö och festat? Ärligt, 10 gånger på 18 år?!?! Alldeles för få gånger om du frågar mig!

Kära du, om du hade varit mer impulsiv, rolig, glad och inte hela tiden ville hålla dig och framförallt mig hemma så hade du kanske kanske haft en liten liten liten chans på mig. Men nu är det inte så, därför undrar jag varför du sitter och slösar min dyrbara tid på ett telefonsamtal? Du har redan förlorat mig, men ändå tycker du att det är för långt att åka till stan. Och det var därför min vän, som jag vägrade att hoppa in i bilen för jag visste att du ville umgås i radhuset som vi gjort sen 97. Därför tog jag bussen in till stan. För att jag visste att det där förbannade jävla samtalet skulle komma. Samtalet om att det är så förbannat synd om dig eftersom jag har lämnat dig. Samtalet om att du inte kan komma in till stan eftersom du mår så dåligt.

Om jag låter hård så får du tycka det. Jag är bara så trött på människor som kör samma rejs och tror att det fungerar efter en del katastrofår.

Till er som inte är han: Jag är ledsen för detta, men jag är så förbannat trött på en människa som inte förstår någonting! Någon som har fastnat i fotspåren som leder till helvetet. Någon som jag skulle vilja läste detta, men som aldrig kommer att få den här adressen. Någon som jag en gång älskade så fasansfullt mycket men som aldrig kommer bli en hund som kan lära sig sitta. Och som alltid kommer att skylla sina nederlag på andra. Tyvärr!

Blomsteraffärer

Jag har inte köpt nånting till exet och det är ju lite pinsamt. Så jag tänkte att jag skulle köpa en blomma. Uppenbarligen är blommor ingenting som säljer på sommartid. Semesterstängt på 4 (FYRA!!!) blomsteraffärer på vägen. Och Pressbyråns blommor var vissna. Sista hoppet är att jag kan plocka blommor på vägen...

Respektlösa tonåringar

Vi ska vara i Tyresö klockan 17, vi ska åka kommunalt. Tonåringen står fortfarande och sminkar sig och har varken klätt på sig eller fixat håret. Att hålla tider verkar inte vara min tonårings starkaste sida. Och jag vet att det är jag som kommer få skit för det.

12 Juli

För 19 år sedan träffade jag exet och vi blev stormförälskade. Vi hade varit ihop några år tidigare men jag gjorde slut efter ett halvår eftersom allt blev så seriöst och endast var 18 år och ville leva livet.

Så för 19 år sedan var jag på väg ut på stamstället och gick förbi kön och där stod han. Så jag tog med honom in eftersom jag konstigt nog kom ihåg att han fyllde år och bjöd han på whiskey. Från dess var vi ett par.

Idag är vi inte längre ett par. Han skulle vilja om han fick välja, men jag mår bra nu och vill inte tillbaka. Fast vi är inte ovänner. Därför ska jag åka till exsvärmor och exsvärfar idag och fira exets födelsedag. Jag är nog en rätt snäll människa.

Härlig kväll!

Satt nere på puben under matchen och eftersom det är en kvarterspub så börjar man lätt snacka med andra som är där. Och då pratar jag inte om rå-alkisarna för dom kommer inte in... Rosa Drömmar är känt över hela Stockholm för att vara en bra kvarterspub. Inte som nån lyxkrog, då har vi ju Lux, utan mer som en okejmatfördetpriset-pub och bra personal.

En kille som jag pratade med var Djurgårdare och sitter på hemmamatcherna med några polare till mig, känner några andra vänner till mig och har jobbat med några gamla jobbarkompisar till mig. Världen är liten.

Så vi åker ut med hans båt och åker på några krogar som man kan förtöja vid och har en riktigt trevlig kväll. Inge kärlekstrams utan bara som kompisar.

Det är just såna här händelser som gör att jag verkligen njuter av livet just nu! Spontana aktiviteter, nya bekantskaper och positiva energier... Det är såna här händelser man ska kunna se tillbaka på när man ligger på dödsbädden, inte tevetittande och bråk. Fan, jag älskar mitt liv just nu! :-)

lördag 11 juli 2009

Stockholm

Så jävla vackert!

Västerbron!

Det är skön båtkväll! Fast Västerbron var lite fel va...

Apropå att ta vara på livet

Helt plötsligt åker jag båt! :-)

Att gilla fotboll

Att ha passion för fotboll är en jävla plåga! Heaven and hell hela tiden! Just nu är det hell. 4-1. Orättvist. Jag hatar fotboll!

Jaaaaaa!

Ibland ska man ha tur! 1-1

Mätt

Det var vad jag behövde! Däremot är matchen inte lika rolig. Djurgårn ligger välförtjänt under med 1-0

Segt...

Det har varit segt i familjen idag. Gårdagen blev visst lite blöt men trevlig. Nu har jag fått på mig kläder och ett ansikte och ska ner till kvarterspuben och kolla match. Det lär bli cola idag. Och en hamburgertallrik!

fredag 10 juli 2009

Jaha!

Så var det det där med att tonåringen har fyllt 18 och ska på klubb ikväll. Toxic minsann! Aldrig hört talas om! Googlar... Hirschenkeller. Stopp! Alltså, är det mig det är fel på? När jag var i frökens ålder var Hirschenkeller ett riktigt skithak! Antingen är det jag som är gammal kärring eller så har tiderna förändrats.

Världsrekord

Jag borde få världsrekord på blogginlägg på en dag, just idag. Men jag är uttråkad! För ovanlighetens skull så är det ingen jag kan fira min semester med. Därför sitter jag själv på en uteservering på LEssingen.

Det låter säkert värre än vad det är, för det går verkligen ingen nöd på mig! Jag har ätit, pratat, bloggat, suttit i solen, pratat med bästisen och mejlat.. Det är inte så att jag har känt mig ensam. Faktiskt!

För att vara seriös för en stund

Många i min omgivning (inte den närmaste då) kanske tycker att jag är lite oseriös när dom hör hur jag pratar, ser hur jag beter mig och inte känner mig på riktigt. För det mesta bryr jag mig inte men ibland kommer det över mig som en tsunamivåg.

Jag kanske inte pluggade när jag var i tonåren och jag kanske inte har gjor allt rätt i mitt liv, jag gör fortfarande fel ibland. Just idag har jag ingen lust att gå in på min barndom men de senaste 20 åren har också format mig hur jag är idag.

Jag ska inte säga att jag varit olycklig under mina år med exet men under 2000-talet har det varit många problem. Respekten försvann någon gång på vägen och hade jag haft erfarenhet av detta så hade jag nog lämnat redan 2001. Men nu blev det inte så.

Vi har gjort varann så illa och jag har mått extremt dåligt i vissa perioder att jag inte ens fattar idag hur jag kunde komma tillbaka.Under alla år som jag har mått dåligt har jag ändå lagt 100% till min dotter efterom jag svor på att göra det när hon föddes. Och jag har lagt ner så mycket tid på förberedelse av skolarbete, läxläsning osv eftersom hon höll på att balla ur ordentligt under en tid. Människor som känner mig pratar fortfarande om hur mycket tid och kraft jag la ner för henne när hon var 12-15 år. Och det var ju inte så att jag fick något stöd från hennes pappa och även min sambo.

Hur som helst. Efter många års jävla skit så läser jag Mia Törnbloms bok "Självkänsla nu" och gör en plan. Om jag skaffar ett jobb utanför Proffice så tjänar jag mer pengar, om jag tjänar mer pengar så kan jag klara mig själv, om jag klarar mig själv kan jag flytta, om jag flyttar så slipper jag en människa som kontrollerar mig, om jag slipper en människa som kontrollerar mig kan jag kontrollerar mig själv osv. Därför bytte jag jobb och historien kan vi...

MEN! Då kommer ju mitt beteende in i bilden. Helt plötsligt kan jag göra vad jag vill utan att någon blir galen. Och det är inte det att jag är som en ungko på grönbete utan snarare en människa som kommit till den åldern at hon inte orkar slösa tid på onödiga saker. Om jag skulle få en dödsdom så skulle jag leva mitt liv som jag gör nu tror jag. Kanske ännu mer intensivt. Jag orkar inte slösa tid på saker som inte ger mig något, har ingen lust att spela några spel och framförallt så vill jag ha kul och njuta av livet! Vad är egentligen felet med det?

Flata?

Att killar inte är lika renliga som jag (och mina kompisar hoppas jag) visste jag nog, men när jag läser den här arikeln blir jag lite mörkrädd! Okej, jag har väl haft trosor två dagar nån gång ibland om jag inte sovit hemma och så... Men vafaan!?! Det kanske är dags att börja intressera sig för samma kön som det man är? Det finns på allvar människor (och framförall män) som använder kalsonger i fyra (FYRA) dagar!!!

Hehe

Som sagt...

Jag gick på semester och vad hände? De grå regnmolnen försvann och solen började stråla! Ikapp med mig! :-)

Noll!!!

Nu skiter jag i det här! Semeesteer!!!

Tick tack tick

Jag har kollat så allt är inlagt i lönesystemet för personalen på min avdelning. Jag har konterat alla fakturor. Jag har tidredovisat fram till vecka 33. Jag har beställt allt som ska beställas. Jag har aktiverat frånvarosvaret på mejlen. Telefonen semesterstängs automatiskt klockan 16. Telefonen har för övrigt varit tvärtyst hela veckan.

Jag har skickat iväg utläggskvitton. Jag har rensat mejlen. Jag har skrivit på skylten vid skrivbordet att jag är tillbaka den 11 augusti. Chefen gick på semester för en stund sen.... Jag är redo nu, men inte klockan! Går runt och snackar lite dårå.

Buss

Det där är min buss som jag borde åka med. Men jag har så otroligt höga klackar att jag inte kan springa. Därför får jag vänta i 6 minuter... Hur låter talesättet? Vill man vara fin, får man lida pin!

Ett...

Har försovit mig en smula. Men jag tänker inte stressa för det. Det är ju liksom bara en arbetsdag tills jag får min välbehövliga semester! Tänker tillbaka på vad jag gjort sedan förra året vid den här tiden.

Semestern gick åt till att inte göra något särskilt. Det var sol & bad de dagar det tilläts, jag åkte på en bortamatch i Tallin med tusentals andra Djurgårdare (bästa resan nånsin) och jag åkte till bästisen några dagar och vilade från allt tjafs med exet. Det är vad jag kommer ihåg. Det var med andra ord inte så mycket aktivitet på förra semestern, men jag mådde inte så bra heller...

Efter förra semestern har jag fått ett nytt jobb som jag verkligen trivs med, vi startade upp den nya myndigheten den 1 oktober och det stressades nåt så vansinnigt fram till årsskiftet med allt det nya. Jag har flyttat tillbaka till Lilla Essingen och mår mycket bättre psykiskt än på många år, jag har fyllt 40 som inte var så farligt trots att jag trodde att livet var slut, jag har firat nyår ensam (eget val) för första gången i mitt liv, jag har börjat träna regelbundet, jag har varit i London med bästa väninnorna och jag har varit tokkär i en psykopat. Inte undra på att jag behöver semester!

torsdag 9 juli 2009

Bara för det...

...så hörde han av sig. Men jag vet inte, han är seg så jag tror inte jag orkar hålla på att anstränga mig. Jag har ju liksom semester om typ 17 timmar och jag tänker inte slösa bort den på att gå omkring och hoppas på att han och jag ska hitta på något.

Nä... jag har väntat tillräckligt. Jag kör på highway istället. Har bättre självkänsla än på många år (sa inte att den var bra) så därför ska jag passa på att njuta istället för att grotta ner mig i en människa som inte ger mig det jag vill ha på en gång. Inte för att det är något större fel på honom, men han är för seg för mig helt enkelt. Har ingen lust att dejta någon typ varannan vecka.

Satsar på att njuta av ledighet, hoppas på fint väder och må bra sommaren lång! Take care mr. R.

Otur

Jag måste ha världens otur med livets alla väsentligheter! Midsommarhånglet hör inte av sig, jag får vänta på bussen i princip jämt, jag är inte stenrik och massor av andra irriterande vardagssaker... Vad är problemet liksom?

After Work

Sitter på Grappa och har trevligt...

Flitig

Idag har jag varit flitig och det känns mycket bra! Skönt att slippa komma tillbaka efter semestern med massa ogjort. Det känns som att det kommer att vara tillräckligt att göra då eftersom massor av nyanställda börjar.

After Work idag med några från jobbet. Vi är ett gäng som går på semester imorgon och då kan det ju vara trevligt med en avslutningsdrink. Men det lär inte bli sent, det är ju inte Djurgårdskompisarna man är ute med...

Två

Det är torsdag idag. Två arbetsdagar kvar till en efterlängtad semester! Och regnet öser ner. Men skitsamma. Jag tänker inte hänga läpp för det. Jag njuter istället av att det är nästsista dagen som klockhelvetet spelar Run med Leona Lewis forever! Efter semestern tänker jag byta låt. Och det är mer än fyra veckor tills dess!

onsdag 8 juli 2009

Hur glömsk kan man bli?

Har äntligen lagt mig i sängen! Har haft nån typ av SPA-kväll. Men nu när jag ligger här ser jag att jag glömt tånaglarna! Hur vimsig är jag egentligen?

Brasiliansk vaxning?!?

Jag har ett ganska stort jacuzzibadkar. Detta innebär att man inte kan stå och duscha om man inte gillar att leva farligt med tanke på att badkaret är format och därför lutar.

Den här sommaren har jag kommit i ofas med epileringen och rakar därför hela benen samt intimare ställen i princip varje dag.

Jag är inte pinnsmal utan har lyckats gå upp något kilo per år sedan jag födde barn och med enkel matematik så kan man räkna ut att det är över 18 kilo.

Hur enkelt är det att raka ben och intimare ställen när man sitter och har en jävla mage som väller?!? Och hur ser man inte ut? Det är nog tur att jag är singel och inte sammanboende med någon som kan rycka upp badrumsdörren när man sitter där... Det skulle nog ta slut ganska fort i såna fall.

Hur pinsamt kan det vara att köra en brasiliansk vaxning? På en skala? Står man på alla fyra eller ligger man och fläker upp sig?

Nä, jag kör rakning ett tag till...

Och sista...

Och detta är från i lördags när vi brännbollade om det funkar. Gör det det, så kan man lägga in fler bilder och det är ju skitbra! :-)

Funkade!

Det fungerade ju alldeles utmärkt! Nu ska jag bara kolla en annan grej...

Fastnat

Jag är skitsur över att jag inte kan mobilblogga från jobbtelefonen eftersom jag tappat min privata lur. Alla roliga tillfällen försvinner liksom. Tyvärr stöder inte jobboperatören tjänsten men nu tror jag att jag hittat ett nytt sätt. Såvida att bilden blir bra. Jag tar och testar!
Det är sånt viktigt jag gör på arbetstid så här dagarna innan semestern.

Spännande

Tonåringen var ju inte alltför kaxig igår när jag kom hem efter jobbet. Däremot har hon varit jäkligt gnällig när det gäller stöket som varit på grund av tappad städlust när vissa inte plockar undan efter sig. Idag borde hon vara pigg som en nötkärna och därför städat nu när jag kommer hem. Vad är oddsen på det?

Lat

Jag vet inte om kroppen redan tror att jag har semester för jag har ingen som helst arbetslust här på jobbet. Jag har gjort alla fakturor, sorterat anmälningarna till konferensen i september, granskat i lönesystemet, varit ute i repan och pratat, hjälpt till med tidredovisningen till en person. Och sen har jag varit ute och rökt tre cigaretter sen jag kom. Normalt brukar jag röka en... Har hunnit med att läsa blogg också.

Jag tar lite lunch och sen måste jag göra ett ryck. Kan inte sitta så här och vara lat, får dåligt samvete.

Semesterväder

Jag har tre dagar kvar innan jag går på semester... Det verkar som idag är den sista dagen som det är någorlunda fint väder. Blir jag förvånad? Jag har ingenting planerat den här sommaren och så verkar det bli skitväder. I alla fall minst en vecka framåt. Det lär bli en fint städad lägenhet i sommar... Sur som fan är jag.

Sömn

Det sägs att sömn är jätteviktigt. Har man sovit dåligt så får man ingenting vettigt gjort och man kan ha koncentrationssvårigheter. Det var exakt vad jag hade igår.

Det sägs också att man inte kan sova ikapp förlorad sömn. Men det där har jag aldrig trott på. Hur kommer det sig annars att jag somnade klockan 18:30 igår och vaknade klockan 06? Jag är helt säker på att jag sovit ikapp igår natts förlorade sömn för jag är jättepigg nu! Idag ska det arbetas flitigt!

tisdag 7 juli 2009

Lugnt

Det är inte två kaxiga brudar som är här hemma idag. Det verkar som att Ågren sitter på deras axlar och skrattar. Hehe!

Vimmelkantig

Jag är inte ovan med att sova lite, det händer titt som tätt att jag får för lite sömn. Men i natt har jag tydligen sovit jättekonstigt för jag är totalt utmattad! Kan inte koncentrera mig på mycket här på jobbet. Det bästa är väl egentligen att gå hem och sova för att sedan komma tillbaka med nya tag imorgon. Ska fundera på det en stund...

Att bli vuxen

Jag jobbade i restauranbranschen från att jag var 18 år tills jag skulle fylla 32. Dessa år har varit mycket lärorika och jag ångrar inte en sekund att jag varit i den svängen. Detta vet tonåringen om. Jag har berättat för henne om all skit som kan hända på krogen och att man inte ska vara så naiv och tro att människor vill ens bästa...

05:40 textar jag henne och frågar vart hon håller hus. 06:19 får jag ett svar om att hon är i Kista och letar efter tunnelbana. Just då har jag slumrat till så jag läser inte meddelandet förrän vid sjutiden. Jag orkar inte ta den långa historien men hon och hennes kompis har åkt med två killar och ingenting värre har hänt än att kompisen blivit av med mobilen.

Men hallå?!? Har jag sagt att det är okej att åka med okända snubbar till förorten när man själv nästan bor i stan? Har jag sagt att man ska tro gott om alla man träffar ute på lokal? Varför kan inte barn lyssna på föräldrar och fatta att man själv levt ett liv och har erfarenhet av livet?

Jag blir så trött!!!

Nu är hon i alla fall hemma och ligger och sover. Som tur är så hände ingenting värre och därför hoppas jag att hon har ont i fötterna, blir förkyld och är riktigt bakis när hon vaknar. När mamma kommer hem från jobbet lär det skrivas regler om hur man lever när man fyllt 18 men fortfarande bor hemma.

måndag 6 juli 2009

18

Tonåringen har blivit 18 år nu. Klockan tolv i natt stod hon med en tequila i handen. Jag hade lyckats övertala vakterna att släppa in henne eftersom hon fyllde. Just nu är hon på krogen med kompisarna och jag har lite svårt för att gå och lägga mig, kommer nog att sova dåligt i natt. Undrar hur många såna nätter man kommer att ha framöver?

Det är helt sjukt att min lilla unge numera får göra vad hon vill. Inte riktigt vad hon vill eftersom jag fortfarande är chef här hemma. Men hon är liksom vuxen. Och hur gammal är inte jag? Lastgammal skulle man kunna säga. Jag kommer inte ens ihåg min 18-årsdag. Eller jo, det gör jag, men jag hade gått på krogen så länge att det inte riktigt fanns något att fira. Åldersgräns på cigaretter fanns inte, folköl (eller öl överhuvudtaget) drack jag inte så det var inget speciellt med 18 tyckte jag. Men det tycker dottern. Och hon blev glad för sina presenter; Londonresa, tatuering, dataspel, pengar till London, riktig champagne, bubbelvatten och lite annat smått och gått.

Nu ska jag lägga mig i sängen och vrida mig till fröken kommer hem. Tror stället hon är på stänger klockan 03, så hon kanske är hemma till fyra eller nåt.